Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Kadıköy’de Laptopla Çalışabilecek 17 Mekan

Kadıköy’de Laptopla Çalışabilecek 17 Mekan

Son zamanlarda İstanbul‘da 7’den 70’e herkesin odak noktası olan Kadıköy, değişik atmosferi ile ön plana çıkıyor. Alışveriş yapabileceğiniz birçok mağazaları, eğlence mekanları, birbirinden farklı konseptleri ile çeşitli kafeleri ve değişik mutfaklara ait restoranları ile ilgi odağı haline geldi. Çalışma ortamımız da yaptığımızın işin verimliliğini oldukça etkiliyor. Bazen de iş ortamından sıkılıp bilgisayarınızı alır çıkar eve de gitmek istemezsiniz. Tam da bu noktada gideceğiniz rahat çalışma ortamları var bu semtte. İstanbul’da hemen hemen herkesin odak noktası olan Kadıköy, alışveriş yapabileceğiniz mağazaları, birbirinden farklı konseptlere sahip kafeleri, eğlence mekanları ve değişik mutfak kültürleri olan restoranlarıyla oldukça dikkat çekiyor. İşte Kadıköy’de Laptopla Çalışabilecek 17 Mekan!

 Kadıköy araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak koskaca bir ilçe olan Kadıköy’de sizin için en iyi çalışma mekanını bulmaya  ne dersiniz? 

  • Konak Dondurma Moda

Burası sizin bildiğiniz dondurmacılara benzemez. 🙂 Kadıköy’de çalışılabilecek mekanlar arasında yer alan alt katını çalışma alanı olarak düzenlemiş. Ayrıca ön ve arka taraf olmak üzere 2 tane açık alanı mevcut. Arka taraftaki açık alan daha geniş. Dilerseniz burada da çalışabilirsiniz. Ayrıca bahçe de priz imkanı da mevcut. İnternet imkanı da mevcut olan kafenin çalışanları da güler yüzlü ve sıcakkanlı. Dondurmaları ile meşhur olsa da filtre kahvesi de oldukça güzel.

Konak dondurma moda nerede? Caferağa, Mühürdar Cd. No:73, 34710 Kadıköy/İstanbul

Konak dondurma moda iletişim(0216) 337 03 47

  • Walter’s Coffee Roastery

Mekanın atmosferi oldukça değişik. Diğer kahve dükkanlarından onu farklı kılan ise Breaking Bad dizisinin konseptinde olması.  Walter’s Coffee Roastery‘nin oturma alanı da oldukça geniş. Dolayısıyla, Kadıköy’de çalışılabilecek mekanlar için burayı tercih ederseniz, yer bulma konusunda sıkıntı yaşamazsınız diye düşünüyoruz. Ayrıca çalışmanız bittikten sonra mekanın konsepti olan Breaking Bad dizisinin ünlü sarı tulumundan giyinip fotoğraf da çekilebilirsiniz. Burası ayrıca evcil hayvan dostu mekanlar arasında da. Yani hafta sonu için çalışmak için dışarı çıkacak ama evcil hayvanınızı yalnız bırakmak istemiyorsanız, burası tam size göre.

Walter’s Coffee Roastery nerede? Caferağa Mahallesi, Bademaltı Sk. No:21, 34710 Kadıköy/İstanbul

Walter’s Coffee Roastery iletişim: 0 534 241 83 86

  • Rafine Espresso Bar

Moda’da kahve severlerin en sevilen mekanlarından biri olan Rafine Espresso Bar, 3. nesil kahveci konseptinde. Rafine Espresso Bar‘da kahvenin yanı sıra tatlı ve sandviçler de mevcut. Kadıköy’de çalışılabilecek mekanlar arasında olan buraya çalışmak için geldiyseniz, acıktığınızda işinize ara vermeden bir yandan lezzetli sandviçlerdne birini yiyebilirsiniz. Cortado, Chemex, V60, Aeropress o, Latte, Flat White, Cappuccino, Espresso ve Americano gibi birbirinden güzel kahveleri, çalışma esnasında deneyimleyerek, çalışmanızı hoş bir vakit geçirmeye dönüştürebilirsiniz. Ayrıca kahvemin yanında mutlaka tatlı yerim diyorsanız buranın San Sebastian Cheesecake’i meşhur.

Rafine Espresso Bar nerede? Caferağa Mahallesi, Sarraf Ali Sokak, No: 15, Moda, Kadıköy / İstanbul.

Rafine Espresso Bar iletişim: 05536870303

  • Cherrybean Coffees

Kadıköy’de çalışılabilecek mekanlar arasında bulunan Cherrybean Coffees, giriş katı ve alt taraf olmak üzere iki katlı. Ayrıca istersneiz arka bahçede isterseniz alt tarafta oturup çalışabilirsiniz. Mekanın konsepti zaten çalışma alanı olarak seçilmiş. Özellikle hafta sonu birçok üniversite öğrencisi veya laptop üzerinden is yapacak olanlarla kafe dolup taşmakta. Kafe dediğimize bakmayın, aslında bir kahve cenneti. Ama bizim en çok beğendiğimiz kahvesi latte oldu. 🙂
Cherrybean Coffees nerede? Caferaağa Mahallesi, Moda Cd. 122/1-2-3, 34710 Kadıköy/İstanbul
Cherrybean Coffees iletişim: (0216) 414 76 69
  • Tasarım Bookshop & Cafe

Tasarım Bookshop & Cafe, Kadıköy’de çalışılabilecek mekanlar listesinde belki de listenin başlarında diyebiliriz. Burası sabahtan akşama kadar kahve-çay içerek çalışan insanlarla dolup, taşmakta. Güzel bir ambiansı var. Genel de ahşap ağırlıklı bir dizaynı var. Buarada laptop ile çalışmayacaksanız bile gelip kitap okuyabilirsiniz. Kocaman masaları ile grup çalışmaları için de olduça uygun bir mekan.

Tasarım Bookshop & Cafe nerede?  Caferağa, Nevzemin Sk. 6/A, 34714 Kadıköy/İstanbul

Tasarım Bookshop & Cafe iletişim: 0542 418 37 35

  • Fahriye Cafe

Kadıköy’de çalışılabilecek mekanlar dediğimizde bu kafe, atmosferinin oldukça samimi olması ile ön plana çıkmakta. Aynı zamanda nostajik bir havası var. Kafenin dekorasyonunda sinema sektörüne ait filmler yer almakta. Buranın haşhaşlı damla sakızlı pastası oldukça meşhur. Eğer buraya çalışmaya geliyorsanız mutlaka çalışırken kendinize bu kekten söylemenizi öneririz. Yanında da güzel bir çay. Çalışmak için en iyi şartlar sağlanmış oldu bence. 🙂
Fahriye Cafe nerede? Caferağa Mahallesi, ModaCaddesi, Leylek Sokak, No 3/A, Kadıköy, İstanbul.
Fahriye Cafe iletişim: 0535 2086728

Beşiktaş’ta Laptopla Çalışılabilecek 14 Mekan

  • Benazio Coffee

Burası bizim en sevdiğimiz mekan. Hem atmosferi hem çalışanları ile Kadıköy’de çalışılabilecek mekanlar listemizin en gözde mekanı. Kahveleri de çok güzel. İnternet hızı iyi. Hafta içi, hafta sonu fark etmez. Buraya her zaman gidebilirsiniz. Bir de dışarı da oturacaksanız bence Yeldeğirmeni’ne bakan manzarası ile oldukça hoş vakit geçirirsiniz.
Benazio Coffee nerede? Rasimpaşa Mahallesi, Karakolhane Caddesi, No: 48/A, Kadıköy, İstanbul
  • Dem Moda

Çay severler buraya. Kadıköy’de çalışılabilecek mekanlar arasında yer alan kafe, dünya’nın farklı yerlerinden getirdikleri çay ile meşhur. Hatta şöyle söyleyelim bu mekanın adı bin bir çay olsa da olurmuş. Neyse efendim, kahveci değilseniz çalışmak için burayı tercih edebilirsiniz. Hem işinizi halleder hem de farklı çay lezzetlerini deneyimlemiş olursunuz. Mekanın iç atmosferi de oldukça güzel, rahat ve geniş.

Dem Moda nerede? Caferağa Mahallesi, Şair Nefi Sokak, No 9/A, Kadıköy, İstanbul

Dem Moda iletişim: 0216 5506230

  • Pechko Moda

Kadıköy’de çalışabileceğiniz mekanlar listesine dahil olan bir başka yer Pechko. Burası rahat bir mekan. Aynı zamanda hızlı servisi ve ilgili çalışanları ile de ön plana çıkmakta. Buraya çalışmak için geliyorsanız bizce kahvaltı ile başlayın. Kahvaltısı çok güzel. Güzel bir kahvaltıdan sonra kahve veya çay ile çalışmanıza başlayın. Peki neden diye sorarsanız Cemal Süreya’nın bununla ilgili çok güzel bir sözü var ‘“Yemek yemek üstüne ne düşünürsünüz bilmem ama kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.” İyi bir kahvaltı da çalışma motivasyonunuzu destekler ve arttırır. 🙂
Pechko Moda nerede? Caferağa Mahallesi, Ressam Şeref Akdik Sokağı 30A, Moda, Kadıköy, İstanbul.
Pechko Moda iletişim: 0553 6940834
  • Mambocino Coffee Moda

Kadıköy’de çalışılabilecek mekanlar için ideal ama biraz küçük. Kahveleri çok güzel, mekanın ambiansı çok güzel ama biraz ufak. O yüzden yer bulmakta zorlanabilirsiniz. Yine de şansınızı bir deneyin deriz. 🙂

Mambocino Coffee nerede? Caferağa Mahallesi, ModaCaddesi, No 188/A, Kadıköy, İstanbul.

Mambocino Coffee iletişim: 05315603111

  • Coffee Manifesto Moda

3. nesil kahve konsepti ile ön plana çıkan kafe, Kadıköy’de çalışabileceğiniz mekanlar arasında. Kahveleri çok lezzetli. Ayrıca burada aradığınız her tür kahveyi de bulabilirsiniz, tek sıkıntısı masaların birbirine çok yakın olması. Başka şubeleri de olan Manifesto’nun Yeldeğirmeni’nde yer alan şubesini de mutlaka denemenizi öneririz.
Coffee Manifesto nerede? Caferağa Mahallesi, Güneşli Bahçe Sokak, No 40/A, Kadıköy, İstanbul.
Coffee Manifesto iletişim: 0216 4713421
  • Sancho Panza

Kadıköy’de laptopla iş yapmak ya da ders çalışmak için en ideal kafelerden biri burası. Neden mi? Çünkü çok sessiz ve sakin bir ortamı var. Dolayısıyla burada oldukça verimli bir şekilde çalışabilirsiniz. Çalışanlarınında ilgili ve güler yüzlü olması kafenin enerjisini yükseltiyor.
Sancho Panza nerede? Rasimpaşa Mahallesi, Karakolhane Caddesi, Duatepe Sokak, No 29/31-1, Kadıköy, İstanbul.
  •  İ.D.E.A Kadıköy 

kadikoy-laptop.jpg

Hep özel işletme kafelerden söz ettik. Bu kez Kadıköy Belediyesi çatısı altında hizmet veren ve yeni nesil çalışma alanı konsepti ile kurulan İ.D.E.A Kadıköy’den bahsedelim. 

Moda Burnu’nda, denizin hemen yanı başında yer alan İ.D.E.A, öncelikle sizi manzarasıyla büyülüyor. Daha detaylı anlatmak gerekirse tesisin içerisinde İşlik, Derslik, Etkinlik, Toplantı Salonu ve Mahalle Bistrosu var. Belirli ücretlerle çalışmak için açık ofis kiralayabilir ya da derslik kısmından ücretsiz faydalanabilirsiniz.

Derslik kısmından sadece öğrenciler değil araştırmacılar, serbest çalışanlar, entelektüel bir uğraş içinde ya da öğrenme sürecinde olanlar, kısa süreli, nitelikli çalışma alanına ihtiyaç duyan herkes ücret ödemeden faydalanabiliyor.

Adres: Caferağa Mahallesi, Küçük Moda Burnu Sokak No:4, 34710 Kadıköy / İstanbul

  • Polka

kadikoy-laptop-1.jpg

İçinizi ısıtacak bir mekândan söz edelim sizlere. Öncelikle salaş ve otantik olan Polka, butik pastalar ve tatlıları seven, ayrıca güler yüzle ağırlanmayı isteyenler için harika bir mekân. 

Hafif nostalji rüzgarları esen Polka Kafe’de bilgisayarınızı alıp dilediğiniz gibi huzur içinde işlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Adres: Caferağa, Caferağa Mahallesi, No: Zuhal Sk. No:19, 34710 Kadıköy / İstanbul

  • Loop Cafe 

kadikoy-laptop-2-scaled.jpg

Kendinizi evinizde hissedebileceğiniz bir mekanla tanıştıralım sizi. Loop kafe uğrak nokta olmaktan ziyade müdavimleri olan bir yer diyebiliriz. Köşe konumuyla içerisinin oldukça ferah olduğunu belirtmekte fayda var. Böylelikle içeride çalışırken sıkılmazsınız. Ayrıca ufak ve samimi bir mekân olduğu için işlerinizle ilgili diğer insanlara danışabilirsiniz de. Yani dilerseniz bir köşede sessizce işlerinizi halledebilirsiniz ya da insanlarla sohbet ederek sosyalleşebilirsiniz.

Adres: Osmanağa, Hasırcı Başı Cd. 33/A, 34714 Kadıköy / İstanbul

  • Page Cafe & Gallery

kadikoy-laptop-3.jpg

Biraz nostalji ve çokça kitap göreceğiniz bu mekân, özellikle duvarlarda asılı olan çeşitli tablolarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. İlham veren sanatsal tablolar ve içerdeki geniş masalar dizüstü bilgisayar ile çalışanlar için biçilmiş kaftan niteliğinde. 

Kafenin konseptinden de anlaşılacağı üzere, mekân galeri hizmeti de veriyor. Meraklıysanız ve etkinliklerini takip ederseniz sık sık sergilerle karşılaşabilirsiniz. 

Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, No:121/A

  • Naive

kadikoy-laptop-5.jpg

Neredeyse eşi benzeri olmayan Naive, doğayı, çiçekleri ve kahveyi sevenler için vazgeçilmez bir yer. Çiçeksi bir konsepte sahip Naive her detayından akan incelik ve zarafetle adının hakkını veriyor. İçeride bilgisayarınızla çiçek kokuları eşliğinde kahvenizi yudumlayarak işlerinizi halledebilirsiniz. 

Adres: Fenerbahçe, Hacı Mehmet Efendi Sk. No:33/B, 34726 Kadıköy / İstanbul

Yorum ekle