Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Çocuklarla Yemek Yapmak

Çocuklarla Yemek Yapmak

Çocuklarla yemek yapmak harikadır. Çocuklara mutfak eğitimi vermek de son zamanlarda çok trend. Çocuğunuzun büyüdüğünde seyahat etmeyi ve keşfetmeyi seven bir insan olması için ona dünya mutfağını öğretebilirsiniz. Belki, yurt dışı seyahatine çıkma fırsatınız olmayabilir ama evinizde de dünya mutfağını deneyimleyebilirsiniz. Size birkaç ipucu verelim…

En Güvenli Çocuk Oto Koltukları Hangileri? yazımız için tıklayın.

 

Çocuklara Dünya Mutfağından Menüler Öğretmek

Çocuklarınıza seyahat etmeyi ya da keşfetmeyi öğretmek için işe mutfaktan başlayabilirsiniz. Bu uygulamalar, hem çocuğunuzla paylaşımınızı artıracak, hem onun asla unutamayacağı güzel anılara dönüşecek, hem ülkeleri ve farklılıkları keşfetmesini sağlayacak hem de yemek saatlerini eğlenceli bir hale getirecek. Özellikle 4-5 yaş arasında yemek inatlaşması varsa bu durumun üstünden atlamak için harika bir yöntem olabilir. 

Örneğin İtalya hakkında bilgi vermek için önce biraz İtalya’dan bahsedin. İtalya haritasını gösterin ve İtalya’dan bazı video ya da görüntüler gösterin. İtalyan yemekleri hakkında sohbet edin. Sonra da meşhur bir İtalyan müziği eşliğinde mutfağa girin ve pizza ya da spagetti yapın. 

italyan-yemekleri-napoli.jpg

  • Örnek 2: Çin Mutfağı

Başka bir örnek daha verelim: Çin hakkında sohbet edin. Haritada yerini gösterin, Çin Seddi, pandalar, çekik gözlü olmak, kağıt fenerler gibi Çin ile özdeşleşmiş ikonik görseller hakkında konuşun. Çin’li ünlülerden bahsedin. Çin mutfağını video ve görsellerle inceleyin. Sonra bir marketten noodle ve stick alın. Noodle beraber pişirin ve sticklerle yemeye çalışın. Size bir Çin müziği de eşlik etsin 🙂 Hatta işe biraz daha eğlence katmak için geleneksel Çin kostümlerini taklit eden giysiler de giyebilirsiniz…

cocuklarla-yemek-yapmak-1.jpg

  • Örnek 3: Meksika Mutfağı

Meksika mutfağının renklerini görelim. Marketten tako yaprakları alın. Tavuk, et ve sebze seçenekleri ile takonuzu doldurun. İstediğiniz sosları ekleyin. Alışverişi, hazırlamayı çocuğunuzla birlikte yapın. Meksika müzikleri dinleyin, Meksika hakkında sohbet edin. Unutmadan Coco, Encanto gibi harika Meksika çizgi filmleri de var. Yemek sonrasında birlikte izleyebilirsiniz. 

cocuklarla-yemek-yapmak-2.jpg

Çocuklarla Yemek Yapmak

Çocuklarla yemek yapmak, onlarla vakit geçirmenin en güzel yollarından biridir. Çocukların özgüven kazanması için de onları bol bol mutfağa sokmak gerek. Peki, çocuklarla mutfakta neler yapılabilir?

  • Makarna Keyfi 

Çocuklar makarnayı sever. Daha doğrusu, makarna sevmeyen çocuk azdır. O zaman önce n’apın biliyor musunuz; beraber markete gidin ve onun tercih edeceği makarnadan bir paket alın. Sonra çocuğunuzun uzanamayacağı uzaklıktaki ocak üstüne su dolu tencereyi koyun. İçine biraz tuz ve zeytinyağı ekleyin. Kaynayan suya makarnaları atın ve ara ara karıştırın. Şimdi minik aşçı, sevdiği sebzeleri yıkarken siz de doğrayın. Sonra sos tavasına atın ve pişirin. Makarna ve sos pişince buluşsun. Esas eğlence şimdi başlıyor. Tabakların üzerini genç aşçımız süslesin. Belki peynirle, belki salam dilimleri ile belki de sevdiği sebzelerle…

  • Omlet Yapın

Omlet de hem kolay hem de proteince zengin bir menü. İki ya da üç yumurtayı derin bir kase içine kırın. Sonra bi çentik tuz atın. El çırpıcısı ile beraber verin çocuğunuza. Çırparak yumurtanın akışkan bir karışım haline gelmesini sağlasın. Çırpılan yumurtayı yapışmaz tabanlı tavaya dökün. Henüz pişmeden üzerine peynir, salam, sosis, sucuk, domates, mantar, biber gibi çeşitli garnitürler ekleyin. Piştikten sonra tavadan tabağa alın. 

Bu örnekler pratik birer seçenek sunuyor. Ama kek yapmak, cacık yapmak, meyve suyu hazırlamak gibi yüzlerce seçenek de var. Hangisini canınız çekiyorsa deneyin…

Çocuklarla Mutfakta Vakit Geçirirken Bunlara Dikkat Edin!

Çocuklarla mutfakta vakit geçirin tabi ama özellikle çok küçük olanlar için bazı tedbirleri de alın. Bunların altını birlikte çizelim. 

  • Çocuğunuzu engellemeyin! 

Kendisine zarar vereceği bir durum olmadıkça sökülür, saçılır, kirlenir diye çoğunuza engel olmayın. Bırakın döksün. Ama sonra silsin. Bu, onun özgüven kazanması için çok değerli bir alıştırma olacaktır. 

  • Hayal Gücüne İzin Verin!

Çocuklar, biz yetişkinlerden farklı olarak daha zengin düşünürler. Mesela omlete çikolata koymak isteyebilirler 🙂 Bırakın yapsın. Sonucu deneyimlesin. Hiçbir zararı olmayacağı gibi kendi seçimlerinin sonuçlarını yaşama fırsatı bulacak. 

  • Tehlikeli Durumlara Dikkat Edin!

Çocuklara özgüven vermek, onlarla keyifli vakit geçirmek önemli ama güvenlik önlemlerini de unutmayın. Çocukların kaynayan tencereye yakın olmasına, ocağa yaklaşmasına ve keskin bıçakları kullanmasına izin vermeyin. 

Çocuklarla Yemek Yapmak: Mutfak Eğitimi

cocuklarla-yemek-yapmak-3.jpg

Çocuklara mutfak eğitimi de Master Chef programının da etkisiyle çok popüler. Çocuklara aşçılık eğitimi veren kurumlar da giderek artıyor. Futbol eğitimi, müzik eğitimi, jimnastik eğitimi gibi alanlarda erken yaşlarda başlayan süreç, aşçılık için de böyle olabilir. Gıda biliminin güçlenmesi ve gıda üzerine çalışmaların artması sonucunda geleceğin mesleklerinden birinin de aşçılık olacağını düşünüyoruz. Elbette böyle dünya mutfaklarının transfer etmek için yarışacağı aşçılardan olmak için küçük yaşlarda eğitime başlamak gerek. 

Çocuklarınıza Hayatı Sevmeyi Öğretin!

Eğitim ve öğretim sürecinde başlayan kaygılar, çocukların ilerleyen tüm yaşamını kaygı etrafında şekillendirmesine neden olabiliyor. Bunun sonucunda da belki çok başarılı ama çok mutsuz insanlar yetişebiliyor. Oysa hayata yaşamaya geldik. Başarı ve diğer her şey kişiye göre önemli veya önemsiz olabilir ama mutlu olmak esas amaç olmalı. Hayatı sevmek, yaşamdan keyif almak için dünyanın yaşadığımız yerden büyük olduğunu bilmek gerek. Bu da bolca seyahatle mümkün. Seyahat demek, bir yerin yaşam kültürünü öğrenmek demek. Yaşam kültürü içinde mutfak da var. Hem de mutfak, kültürde çok baskın bir elemandır. Müzik, sosyal alışkanlıklar ve mutfak birlikte adete kültürün ana etkenlerini oluşturur. Bu nedenle çocuklarınızla bol bol seyahat edin. Gittiğiniz yerlerin, yörelerin yemeklerini tatmalarını sağlayın. 

Seyahatlerinizi daha konforlu kılmak için araca ihtiyaç duyarsanız yolcu360.com üzerinden ilerleyebilirsiniz. yolcu360.com rehberliğinde uygun fiyata araç kiralama seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz. Pratik bir biçimde aradığınızı bulabilirsiniz. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle