Yolcu360 Blog
seyahatlerde-cocuk-beslenmesi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Seyahatlerde Çocuk Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Seyahatlerde Çocuk Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Yolculukta çocuklar ne yemeli? Uzun bir bayram yolculuğu sizi bekliyor ya da tatile çıkacaksınız; peki çocukların bu süreçte nasıl beslenmesi lazım? yolcu360.com blog olarak, seyahat etmenin ve keşfetmenin hayatı güzelleştiren etkisini destekliyoruz. Özellikle de çocukların daha çok keşfetmesini istiyoruz. Ancak bebek ve çocukların seyahat sürecinde beslenmesi de önemlidir. Peki, seyahatlerde bebek beslenmesi ya da çocuk beslenmesi nasıl olmalı?

En Güvenli Çocuk Oto Koltukları Hangileri? yazımız için tıklayın.

Seyahatlerde çocuk beslenmesi, dikkat edilmesi gereken önemli bir konu. Seyahatlerin yorucu etkisi ve keyfi içinde çocukların nasıl beslenmesi gerektiğine de baktık. Beslenme uzmanlarının önerilerinden ilham alarak yolculukta çocuklar nasıl beslenmeli gibi konu başlıklarına değindik. 

seyahatlerde-cocuk-beslenmesi-3.jpg

Seyahatlerin Çocuklara Etkisi

Öncelikle seyahat etmek ve yeni yerler keşfetmek, çocukların bilişsel gelişimine, duygusal gelişimine ve iletişim becerilerine olumlu etkiler sunar. Çocuklar sürekli yeni insanlari, yeni mekanlar görerek yeni bağlantılar kurar ve zihinsel olarak gelişirler. Diğer yandan çocukların metabolizmaları henüz tam olarak gelişmemiş olabilir. Özellikle 0-5 yaş arasında durum böyledir. Öyle ise bu yaş aralığında hava değişimi, besinlerin değişmesi ve yolculuk nedeniyle metabolik olarak etkilenebilirler. Peki, yolculukta çocukların beslenmesinde nelere dikkat etmeli? Madde madde anlatalım…

Çocukla Tatil: En İyi Rotalar & Püf Noktalar yazımız için tıklayın.

  1. Emzirmeye Devam Edin

Emziyorsanız ve bu durumda seyahate çıkacaksanız yolda da mutlaka emzirin. Bebeğiniz böylece hem değişen ortamda kendini yalnız hissetmeyecek hem de onun için en değerli besini alacaktır. Yolculuğun onu tedirgin edecek tüm faktörlerinden sizi emerek rahatlayacaktır. Bu nedenle mutlaka emzirmeye devam edin. 

  1. Bazı Besinleri Vermeyin!

Küçük çocuklara yolculuk sırasında süt, çikolatalı süt, dondurma, çikolata vermek önerilmiyor. Çünkü bu ürünler, mide hassasiyetine neden olabilir. Bu da yolculuğun tadını kaçırabilir. Ayrıca çok fazla şeker ve şekerli içecek de önerilmez. 

seyahatlerde-cocuk-beslenmesi-3.jpg

  1. Bol Su İçirin

Evet, çocuklar su içtikçe tuvalete çıkma ihtiyacı hissedecektir. Ama su içmek, rahatlamasını sağlar ve olası bazı metabolizma sorunları için de rahatlatıcı olabilir. 

  1. Probiyotik Zengin Besinler Sunun

Hem yetişkinler hem de çocuklar için probiyotikçe zengin beslenmek önemli. Ama seyahatlerde ve uzun yolculuklarda bu konu, daha fazla önem kazanıyor. Kefir, ev yoğurdu, tarhana çorbası, kuru meyveler, turşu ve sebze yemekleri probiyotiklerce zengindir. Beslenmede bunları daha çok tercih edebilirsiniz. 

  1. Sindirimi Zor Besinlerden Kaçının!

Bazı et türleri ve yoğun karbonhidratlar, sindirimi zor besinlerdir. Ayrıca basit karbonhidratlar insülin direncine de olumsuz etki edebilir. Bu nedenle çocuklarla yolculukta yemek molası verdiğinizde hamburger, mantı, ızgara et yerine sebze yemeklerini ya da daha hafif menüleri tercih edebilirsiniz. Özellikle sıcak bir çorba, çok rahatlatıcı bir seçenek olabilir. 

seyahatlerde-cocuk-beslenmesi-3.jpg

Seyahatlerde Çocuklar İçin Atıştırmalıklar

Çocukla yolculuğa çıkacaksanız bazı pratik atıştırmalıkları yanınıza alabilirsiniz. Bunlardan bir kaçını öneri olarak sunalım:

  • Kuruyemiş Tabağı Yapın

Kuruyemiş tabağı hazırlamak için önce güzel bir saklama kabına ihtiyacınız var. Bu tabağın içine kaju, badem, fındık, ceviz, kuru üzüm, kuru kayısı gibi kuruyemişlerden koyabilirsiniz. Yol boyunca acıkma anlarında sizi ve çocukları tok tutacak ama yormayacak bir atıştırmalık olacaktır. 

  • Meyve Tabağı Hazırlayın

Yine güzel bir sakalama kabına ihtiyaç var. Yol boyunca mevsim meyveleri de enerjinizi yükseltir. Portakal dilimleri, elma dilimleri gibi lezzetli, doğal enerji kaynaklarınız olur. 

  • Kurabiye Hazırlayın

Elmalı kurabiye, peynirli poğaça gibi ev yapımı atıştırmalıklar da hazırlayabilirsiniz. Acıktığında çocuğunuz, bu ev yapımı ürünleri yiyebilir. Ama çok şekerli, kremalı ve yağlı ürünlerden kaçının. 

Seyahatin Keyfini Lezzetle Yaşayın!  

Çıktığınız seyahatlerde gittiğiniz yerin veya yörenin lezzetli ve özel menülerini mutlaka tadın. Çocukların da bu yemeklerin tadına bakmasını sağlayın. tatmıyorlarsa bile görsel olarak deneyimlemeleri çok değerli. Çünkü seyahat, müthiş bir deneyim fırsatı ve bu deneyimler arasında ilgili bölgenin geleneksel mutfağı da var. 

Seyahatleri keyifli olmanız için konfor da önemli. Özellikle de çocuklarla seyahatte bazı konfor detaylarına önem vermeniz ve iyi bir planlama, keyfinizi kaçıracak durumları önleyecek. Çocuk ve bebeklerle seyahatlerin konforunu artırmak üzere aşağıdaki maddeleri dikkate alabilirsiniz. 

  • Gerekiyorsa araç kiralama yapın.
  • Kolay bozulmayacak bazı besinleri yanınıza alın.
  • Su matarası ve termos kullanın.
  • Bol cepli sırt çantalarından yararlanın. 
  • Sizi yorgun hissettirecek yiyecek ve içeceklerden kaçının. 

Seyahatlerinizi konforlu kılmak üzere araç kiralamak isterseniz yolcu360.com üzerinden araç tercihi yapabilirsiniz. Fiyatları inceleyerek pratik bir biçimde kiralama işlemini tamamlayabilirsiniz. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle