Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > İtalyan Yemekleri: İtalya’da Nerede Ne Yenir?

İtalyan Yemekleri: İtalya’da Nerede Ne Yenir?

İtalyan yemekleri dünyanın en zengin lezzetlerine sahip. Sadece makarna ve pizza deyip geçmeyin. Her çeşninin ayrı bir tat kattığı, sınırsız bir damak yolculuğu. Gelin İtalya’da nerede ne yenir birlikte göz atalım. 

İtalya’da görmeniz gereken şehirler yazımız için tıklayın.

İtalyan Yemekleri

italyan-yemekleri.jpg

İtalya mutfağı, dünyanın açık ara en gözde ve en çok tercih edilen mutfağıdır. Haliyle İtalyan lezzetleri de tartışmasız damak çatlatan türdendir. Yüzyılları aşmış, köklü pizza ve makarna kültürleri başta olmak üzere keşfetmeyi bekleyen pek çok lezzet sizleri bekliyor. 

Tabi her şehrin ön plana çıkan lezzeti, ünü sınırları aşmış tatları mevcut. Gurmelerin anlata anlata bitiremediği tiramisulardan, tescilli lezzet parmesana İtalya turunuzda mutlaka denemeniz gereken lezzetleri sizler için araştırdık. 

İtalya’da Ne Yenir?

Kendinizi İtalya’da iken açık büfe restorandaymış gibi hissedeceğinize eminiz. Çünkü İtalyan yemekleri deyince “İtalya’da ne yenir?” sorusuna verebileceğimiz cevapların sonu yok. Yine de sizlere mutlaka denemeniz gereken enfes lezzetleri listeledik.

  • Vazgeçilmez Lezzet Pizza > Napoli

italyan-yemekleri-napoli.jpg

İtalya’ya gidip de pizza yemeden dönmek olmaz! Yoksa size İtalya’ya hiç gitmemiş gözü ile bakabilirler. Bizden söylemesi. 😀 Ülkenin hemen hemen her bölgesinde çeşit çeşit pizza görmeniz mümkün. Ama ön plana çıkan lezzet Napoli’de. Hatta adına pizza var: Napolitan Pizza. Diğerlerinden ayıran ise kenarlarının ortasına göre biraz daha kalın olması. İçerisinde yer alan mozzarella peyniri, domates sosu ve fesleğen ile hafif sulu bir katman oluşturması. İtalyan pizzaları arasında en sade görüntüye sahip bu tat denemeniz gereken lezzetler arasında ilk sırada yer alıyor. 

  • Makarnaya Farklı Bakış Tortellini > Bologna

italyan-yemekleri-bologna.jpg

Tortellini özellikle Bologna bölgesinde çok bilinen bir lezzettir. Peynir ve et dolgulu olmak üzere iki farklı çeşide sahip olan tortellini “İtalya’da ne yenir?” sorusuna verilecek en lezzetli cevaplardan biri. Aynı zamanda Bologna bölgesinde gelişmiş şarküteri ve peynir kültürünü de göz ardı etmemek gerekiyor. Başlangıç olarak tercih edebileceğiniz gibi ana yemek olarak da deneyimleyebilirsiniz. 

  • Pizzanın Atası Focaccia > Cenova

italyan-yemekleri-cenova.jpg

Geçmiş yüzyıllarda henüz pizza keşfedilmemişken İtalyanların tercihi focaccia imiş. Roma İmparatorluğu’nda “panis focacius” adı ile bilinen yayvan ekmekmiş. Pizzanın atası focaccia kekikli, kuru domatesli, sarımsaklı olmak üzere çeşit çeşit lezzete sahip. Özellikle Cenova bölgesinde pesto soslusu ön plana çıkıyor. Un, yağ, su, tuz ve maya gibi erişimi kolay malzemelerden oluşan basit bir hamur karışımı ile elde ediliyor. Merdane ile açılan hamur pişiriliyor ve üzerine bol zeytinyağı sürüldükten sonra servis ediliyor.

  • İtalyan Tatlısı Tiramisu

Mascarpone peynirinin eşsiz lezzeti ile tiramisu en ünlü İtalyan tatlısı. Her ne kadar evlerimizde labne peynir ile yapmaya çalışsak da asla kıvamını tutturamıyoruz. Sırrınız nedir İtalya? Bizimle de paylaşın!

italyan-yemekleri-tiramisu.jpg

Gerçek bir tiramisuyu ayırt etmenin birkaç püf noktası var. Öncelikle gerçek tiramisu çukur kapta servis edilir. Kesinlikle pastaban kullanılmaz; kedi dili tercih edilir. Elbette en önemlisi labne peynir yerine mascarpone peynir kullanılır. Çatalla değil kaşıkla yenir. Canımız çekti değil mi? Şöyle tam kıvamında bir tiramisu olsa da yesek. 😋

Toskana’nın başkenti Floransa’ya özgü olan Floransa bifteği, nam-ı diğer Bistecca alla Fiorentina, damaklarınızı şenlendirmeye geliyor. Bölgede yetişen özel süt danalarından elde edilen bifteklerin ünü İtalya sınırlarını aşıyor. Az pişmiş, kalın löp et olarak bilinen Floransa bifteği ateşte tütsülenerek hazırlanıyor. Diğer şehirlerdeki restoranların menüsünde de yer almasına rağmen size tavsiyemiz bu eşsiz lezzeti mutlaka Floransa’da deneyimlemeniz. 

italyan-yemekleri-floransa.jpg

  • Nefis Atıştırmalık Bruschetta

italyan-yemekleri-1.jpg

Gelmiş geçmiş en lezzetli atıştırmalık ile karşınızdayız! 15.YY’dan bu yana İtalyan mutfağının vazgeçilmez atıştırmalığı bruschetta. Kıtır bir ekmek düşünün. Öncelikle hafif zeytinyağı, ardından sarımsak sosu sürüyoruz. Üstelik üzerine dilediğiniz peynir çeşitlerini, sebzeleri ve domatesi eklemekte özgürsünüz. İşte nefis atıştırmalık bruschettanız hazır. Çat kapı misafirlere karşı da en lezzetli alternatifiniz olmaya aday. 

  • Roma Dondurması Gelato

italyan-yemekleri-roma.jpg

Bu zamana kadar yediğiniz tüm dondurmaları unutun. Abartmıyoruz. Roma dondurması gelatonun tadı bambaşka. Malzemesi ve yapım tekniği açısından rakiplerinden ayrılan gelato adeta bir dondurma sanatı. Rengarenk külahları, gerçek meyve lezzetleri ile Roma’da yediğiniz dondurmanın tadını asla unutmayacağınıza eminiz. Ayrıca gelatoyu diğer dondurmalardan ayıran sadece lezzeti değil. Her bölgede, her şehirde bulmanın mümkün olmadığı gerçek gelato için bir sonraki İtalya gezisini beklemeniz gerekebilir. Üzgünüz. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle