Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Cenova Gezilecek Yerler | Cenova Gezisi

Cenova Gezilecek Yerler | Cenova Gezisi

Biribirinden güzel şehirleri olan İtalya için tatil planı yapmaya hazır mısınız? Sanatın tarihle buluştuğu bu ülkede gezilecek o kadar çok yer var ki say say bitmiyor. O yüzden en iyisi güzel bir İtalya turu yapmak. İtalya gezilecek yerler kapsamında Cenova‘yı da mutlaka ziyaret etmelisiniz. Öncesinden uyaralım, dikkat bu şehrin atmosferinde kendinizden geçebilirsiniz! 🙂

Cenova

Liguria Bölgesi’nin başkenti Cenova sizlere bambaşka bir İtalya deneyimi vadediyor. Sarayların şehri olarak bilinen Cenova geçmişten günümüze İtalya’nın en önemli liman şehirlerinden biri konumunda. Ünlü kaşif Kristof  Kolomb’un doğum yeri olan Cenova Akdeniz’in en büyük ikinci limanına sahip. Eğer Kuzey İtalya gezisi yapmayı planlıyorsanız Milano’dan iki, Verona’dan üç saat uzaklıkta bulunan Cenova’yı listenize ekleyin. Portofino ya da Cinque Terre’ye gitmek istiyorsanız Cenova bunun için iyi bir başlangıç noktası olabilir.

İtalya turu için öneriler yazımıza tıklayabilirsiniz.

Cenova Gezilecek Yerler

Cenova gezinize ilk olarak Porto Antico olarak bilinen Eski Liman bölgesinden başlayabilirsiniz. Ünlü mimar Renzo Piano tarafından tamamen yenilenen liman bölgesi geçmişteki görünümünden oldukça farklı. Yaklaşık 22 kilometre uzunluğundaki Porto Antico’da devasa bir akvaryum sizleri bekliyor. Acquario di Genova (Cenova Akvaryumu) aynı zamanda Avrupa’nın en büyük akvaryumu olma özelliğini taşıyor. Deniz yaşamını yakından gözlemlemek isterseniz ve özellikle çocuğunuzla seyahat ediyorsanız gezmenizi öneririm.

Cenova Akvaryumu’nun yanında yer alan Biyosfer birbirinden farklı ağaç ve kuş türleri bir arada görebileceğiniz harika bir yer. 5 euro ödeyerek içerisini gezebilirsiniz. Bigo ismi verilen panoramik asansörle Cenova manzarasını tepeden izleyebilir, Galata Deniz Müzesi’nde denizcilik tarihine dair bilgileri öğrenme şansı bulabilirsiniz.

Cenova’nın Eski Kent bölgesi birbirinden ihtişamlı binaları ile son derece göz alıcı. Özellikle Piazza de Ferrari’de (Ferrari Meydanı) fotoğraf makinenizi elinizden düşürmeyeceğinize eminim. Geçmişte pek çok saraya ev sahipliği yapan şehirde Palazzo Ducale, Palazzo Bianco, Palazzo Rosso keşfedilmeyi bekleyen saraylar arasında yer alıyor. Kentteki sarayların büyük bir kısmı Via Garibaldi bölgesinde bulunuyor.

Cenova’ya gelmişken ziyaret edebileceğiniz yerlerden biri de Kristof Kolomb’un Evi. Ünlü kaşifin doğduğu ve çocukluğunun geçtiği ev günümüzde müze haline getirilmiş. 5 euro ödeyerek girebileceğiniz müze Via Dante’de yer alıyor. Eğer fazladan bir gününüz varsa Cenova’nın sevimli balıkçı kasabası Boccadasse’ye de uğrayabilirsiniz. Kasaba şehir merkezine yarım saat uzaklıkta.

İtalya turunda görülmesi gereken şehirler için tıklayınız.

Cenova’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul’dan Cenova’ya direkt uçuş imkanı bulunmuyor, bu nedenle şehre ulaşım için en kolay seçenek Milano ya da Verona gibi İtalya’nın kuzeyindeki şehirlerden araç kiralamak veya toplu taşıma araçlarını kullanmak. Milano’dan trenle iki saatte ulaşabileceğiniz Cenova’ya Roma, Pisa, Floransa’dan günün her saati tren bulabilmek mümkün. Nice ve Marsilya şehirlerinden de direkt tren ile ulaşım imkanı bulunduğunu da hatırlatmak istiyorum. Hepinize şimdiden keyifli seyahatler.

İtalya Vizesi

Türk vatandaşlarının Cenova turu yapabilmesi için İtalya vizesi almaları gerekmekte. İtalya için alınan vize ise Schengen vizesi. İtalya vizesi başvuruları için Türkiye’de İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezi olan iDATA’ya gidilmeli.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

iDATA ofisleri nerede diye merak ediyorsanız, İstanbul Avrupa yakasında Gayrettepe’de bir ofisleri bulunmakta. iDATA Gayrettepe ofisi adres: Esentepe Mh. Büyükdere Cd. No: 127 Astoria Kuleleri Astoria AVM B2 Katı, Esentepe / Şişli. İstanbul araç kiralama olanaklarını inceleyerek buraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Turla vize almak

Cenova gezilecek yerler için vize başvurusu için iDATA’nın İstanbul VIP Harbiye şubesi de mevcut. İDATA İstanbul VIP Harbiye adres: Cumhuriyet Cad. Dörtler Apt. No: 133 K: 1 D: 1 Harbiye/Şişli – İstanbul. İstanbul Kadıköy araç kiralama imkanlarından yararlanarak, Cenova turu kapsamında vize başvurusu için rahat bir şekilde buraya gidebilirsiniz.

İstanbul’un Asya yakasında Altunizade tarafında da şubeleri var. iData Altunizade adres: Altunizade Mah. Kısıklı Cad. Shibuya Sok. Sarkuysan – AK İş Merkezi A Blok No: 4/2 1. Bodrum 1 No’lu Ofis Üsküdar/İstanbul. Cenova gezisi için vize başvurusu yapmaya giderken İstanbul Taksim araç kiralama opsiyonları ile buraya hızlıca ulaşım sağlayabilirsiniz.

İtalya’ya nasıl gidilir? İtalya ulaşım

İtalya’ya Türkiye’den uçuş seferleri mevcut. Cenova’ya Milano üzerinden gidecekseniz Milano-Malpensa Havalimanı üzerinden şehre ulaşım sağlayabilirsiniz. Milano şehir merkezine 49 kilometre uzaklıkta. 🙂 Başka bir opsiyon olarak Roma üzerinden Cenova’ya ulaşım sağlamak istiyorsanız, Roma havalimanı Leonardo da Vinci / Fiumicino Uluslararası Havalimanı‘nı da tercih edebilirsiniz.

İtalya turu sonrasında İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Cenova için gezilecek yerler listesini bitirip Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. İtalya turu için listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle