Yolcu360 Blog
camlica-selalesi.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Çanakkale Çamlıca Şelalesi Gezisi

Çanakkale Çamlıca Şelalesi Gezisi

Çanakkale gezisi yapanlar için Çamlıca Şelalesi önemli bir durak. Çanakkale doğa güzellikleri arasında yer alan Çamlıca Şelalesi hakkında bilgi arıyorsanız, yazımızı mutlaka okuyun. Çamlıca Şelalesi gezisi için harika fikirler ve ipuçları var. Çamlıca Şelalesine nasıl gidilir ya da Çamlıca Şelalesinde ne yapılır gibi soruların yanıtları burada!

Türkiye’nin en güzel şelaleleri yazımız için tıklayın.

Çanakkale Çamlıca Şelalesi ve Çanakkale Gezisi

Çanakkale Çamlıca Şelalesi şehrin gürültüsünden uzaklaşıp Çanakkale’de vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği noktalar arasında yer almaktadır. Çamlıca Şelalesi gezisi pek çok kişinin yapmak isteyeceği bir seyahat olarak da söz edilmektedir. Şelale göz alıcı doğal görüntüsü ve serin kavası ile adeta bir hafta sonu kaçamağı hissini vermektedir. 

Şelale kamp yapmak, piknik yapmak veya sadece dinlenmek için tercih ettiği bir yerdir. Bölge oldukça sakin bir bölge olması nedeni ile kafasını dinlemek isteyenlerin uğrak noktasıdır. Bunların yanında Çanakkale Çamlıca bir doğa harikası sunmaktadır. Şelalenin görüntüsü, havası ve arkasına aldığı ormanlık alan bölgeyi eşsiz bir görüntüye sahip hale getirmektedir. Oksijenin daha yoğun olduğu bölgede yeşil doğal alan insan ruhunu rahatlatan bir huzuru bünyesinde barındırmaktadır. 

Çanakkale Çamlıca Şelalesi Nerededir?

Çanakkale Çamlıca Şelalesi, Çanakkale’de Ezine ilçesinde yer almaktadır. Çamlıca Şelalesi Ezine ilçesinden ortalama 20 dakika yürüme mesafesinde olmaktadır. Burada vakit geçirmek için bir araç tercihi yapmak çok daha sık görülen bir şeydir. Aynı zamanda burada kamp yapabilmek de mümkündür. Özellikle şelale civarında şelale sesi ile kamp yapma imkanı sunan bu alan pek çok kişinin ilgisini çekmektedir. 

Sakin şelale ortamının keyfini çıkarırken kamp çadırını kurmak, burada yemek hazırlamak ve piknik yapmak mümkündür. Bölgeye günübirlik gelenler olduğu gibi daha uzun süreli gelenler de bulunmaktadır. Çanakkale Çamlıca Şelalesi nerede sorusu ile birlikte bölgede yapılacaklar da merak konusu olmaktadır. Şelaleye gidebilmek için pek çok alternatif söz konusudur. Ancak bölgede kalıp kalmayacağınıza bağlı olarak gidiş sürecinizi belirlemeniz önemli. Günübirlik seyahatler ile orada kamp alanında kalacak olanların alması gereken eşyalar da farklı olmaktadır.

Çanakkale Çamlıca Şelalesi Hakkında Bilgiler

camlica-selalesi-2

Çanakkale Çamlıca Şelalesi hakkında pek çok bilgi yer almaktadır. Bu bilgiler özellikle oraya gidip dönenlerin verdiği bilgiler olmaktadır. Çanakkale Çamlıca Şelalesi özelliği içinde köye yakınlığı önemli. Çünkü köye yakınlığı nedeni ile daha rahat edilen bir yer olmaktadır. Köyde yer alan marketler ve büfeler olması da bölgede vakit geçirirken aç kalmanızın önüne geçmektedir. Köy halkının açtığı birtakım yerler de şelale çevresinde olup burada vakit geçirmek daha keyifli bir hale gelmektedir. 

Çanakkale Çamlıca Şelalesi Kamp Alanları

Bölgede kamp yapacak pek çok alan bulunmaktadır. Bu alanlar şelalenin hemen yakınında olabildiği gibi daha uzak da olabilmektedir. Bu tercihe bağlı olarak belirlenmektedir. Burada önemli olan doğanın keyfini çıkarmaktadır. Şelale yılın belirli dönemlerinde çok daha gür akmaktadır ve bu sayede çok daha keyifli zamanlar geçirmeye uygundur. Kışın oldukça soğuk olan şelalede ilkbahar ve yaz mevsimleri daha çok tercih edilmektedir. Bölgenin dokusunun da tadını çıkarırken burada akan soğuk suyun eğlencesine varabilirsiniz. 

Çadır tatili hakkında bilmeniz gerekenler hakkındaki yazımız için tıklayın.

Çanakkale Çamlıca Şelalesi’nde Neler Yapılabilir?

Yapabileceğiniz ilk aktivite piknik. Bölgeyi kirletmeden yapılan piknikler için dışarıdan malzeme getirmek mümkün olmaktadır. Aynı zamanda köy halkının büfelerinden de alışveriş yapılabilmektedir. Olası eksiklikleri burada karşılamak mümkündür. Ancak burada tuvalet olmadığı gibi elektrik ve su da bulunmadığını bilerek  içim hazırlıklı gelmek önerilmektedir. 

camlica-selalesi-1.jpg

Kamp alanı olarak özel bir alan bulunduğu gibi bunun dışında şelale yakınlarına da kamp yapabilmek mümkündür. Şelale çevresinde hem piknik alanı hem de kamp alanı bulunmaktadır. Günübirlik olacak biçimde bölgeye gelip kamp yapabilmek bir tercihtir. Bunun yanında bölgede konaklama için çadır alanları da bulunmaktadır. Çanakkale Çamlıca Şelalesi bu açıdan oldukça özgür ve eğlenceli bir alandır. Piknik yapıp burada birkaç gün geçirme imkanı da bulunmaktadır. Özellikle dayanıklı bir çadır tercihi yaparak soğuk akşamları geçirmek mümkündür. Aynı zamanda yürüyüş parkuru da yer almaktadır. Bu yürüyüş parkurunda sadece koşu yapabilir veya yürümenin de keyfine varabilirsiniz. 

Çanakkale Çamlıca Şelalesi’ne Nasıl Gidilir?

Çamlıca Şelalesi’ne nasıl gidilir ve hangi güzergah izlenmelidir merak edilmektedir. Çanakkale iline gittikten sonra buradan Ezine ilçesine gitmek gerekmektedir. Ezine ilçesinin Çamlıca Köyünde yer alan Çanakkale Çamlıca Şelalesi’ne ulaşmak birkaç saat sürmektedir. Köyden kamp alanına gitmek ise 20 dakika kadar zaman almaktadır. Bu güzergahı tamamlamak için pek çok alternatif söz konusudur. Özellikle araç kiralamak yaygın tercih edilen bir yöntemdir. Araç kiralayarak bu süreci tek bir araçtan yürütmek kolay olmaktadır. 

Çanakkale’de Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle