Yolcu360 Blog
italya (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > İtalya Seyahatinde Çok İşinize Yarayacak İpuçları

İtalya Seyahatinde Çok İşinize Yarayacak İpuçları

İtalya’yı görmek için hepimiz heyecanlanıyoruz. Peki İtalya ’ya giderken neleri bilmeliyiz? Gezi sırasında hangi ipuçları işe yarar? Kıyafetleri, seyahat rotaları derken liste epey kabarıyor. Yine de merak etmeyin. Sizin için İtalya’ya giderken mutlaka bilmeniz gerekenleri araştırdık.

İtalya Seyahati Hakkında Bilmeniz Gerekenler

italya-.jpg

Yurt dışı gezisi deyince aklımıza ilk gelen yerlerden biridir İtalya. Göz alıcı geçmişi, ruhunuzu kucaklayan iklimiyle size harikalar diyarının kapılarını aralar. Toskana’nın üzüm bağları, Roma’nın Kolezyum’u, Venedik’in romantizmi ile sizi kendine aşık eder. 

İtalya gezisi ucu bucağı olmayan büyüleyici bir deneyimdir. Yemekleri, tarihi eserleri, kusursuz sahil manzaraları ile günlerce süren bir İtalya tatili sizleri bekliyor. Hepimiz az çok İtalya hakkında bilgi sahibiyiz. Fakat yine de İtalya bilmeniz gerekenler ufak ipuçlarına göz atmakta fayda var. 

  • Pizza ve Makarna

Her şehrin ön plana çıkan bir yemek kültürü vardır. Fakat İtalya’da nereye giderseniz gidin adım başı pizza ve makarna bulabilirsiniz. Toskana’da üzüm bağlarını gezerken acıktınız mı? Meraklanmayın. Ağzınıza layık bir Napoliten sizi bekliyor. Ya da Amalfi kıyılarının eşsiz manzarasına karşı enfes Fettucini’nin tadını çıkarın. 😉

İtalyan mutfağına hakim olmanız İtalya gezisi sırasında zorluk çekmemenizi sağlar. Makarnadan, risottoya; balıktan, mezelere geniş mutfak kültürüyle tam ağzınıza layık bir İtalya tatili olacağına eminiz. 

  • Rahat ve Kullanışlı Kıyafetler

İtalya’da turistsiniz. O müze senin, bu sahil benim hiç durmadan gezeceğiniz için üzerinizdeki kıyafetlerin kumaşı oldukça önemli. Rahat ve kullanışlı kıyafetlerden yana tercih yaparsanız gün boyu İtalya sokaklarında püfür püfür gezme şansını yakalarsınız. 

Bunun yanı sıra ayakkabı seçiminiz de gezi sırasında büyük önem taşıyor. Spor, esnek bir ayakkabı seçimi tatilinizi kolaylaştırır. Böylece ister üzüm bağlarını keşfetmeye, ister İtalyan restoranında keyifli bir yemek yemeye rahatlıkla gidebilirsiniz. 

İtalya’da Akdeniz İklimi’nin görüldüğünü unutmayın. Yazları epey sıcak olur. Bize sorarsanız yanınızdan güneş kreminizi ve şapkanızı eksik etmeyin. 

italya-2.jpg

  • Müze Kültürü

İtalya geçmişi oldukça eskiye dayanıyor. Haliyle yaşananlar, yapılan eserler yüzyıllar boyu birike birike bugünkü şeklini alıyor. Bu yüzden İtalya’nın neredeyse her köşesinde bir müze ya da sanat eseri görmeniz mümkün.

Başta tarihi Kolezyum olmak üzere ünlü İtalyan eserleri yoğun bir turist akınına uğruyor. Size tavsiye: tatilinizin tarihi kesinleştiği an ünlü müze ve galerilerden online bilet rezervasyonu yapmalısınız. Böylece uzun kuyruklardan sıyrılıp, daha çok müze ve galeri gezme imkanına sahip olabilirsiniz. 

Ya da dilerseniz sabahın ilk ışıklarını ya da öğleden sonraki saatlerinizi İtalya’nın tarihini keşfetmeye ayırabilirsiniz. 

  • Büyük Kurtarıcı Toplu Taşıma

İtalya toplu taşıma konusunda epey gelişmiş bir ülke. Sadece gitmek istediğiniz lokasyonu belirlemeniz yeterli. Ardından büfeden satın alacağınız biletler sayesinde ister metroyu ister tramvayı rahatlıkla kullanabilirsiniz. Belirli bir süre için geçerli olan bu ulaşım kartlarını gezi boyunca dilediğiniz kadar kullanabilirsiniz. 

italya-1-1.jpg

  • Modanın Kalbi

İtalyan modasının kalbinin Milano’da attığını biliyorsunuz. Şık mağazaların, göz kamaştırıcı butiklerin hepsi burada. Ünlü moda markalarının yer aldığı  sokaklar şıkır şıkır. Buraya kadar gelip de alışveriş yapmadan dönmek olur mu? 

Çoğu zincir mağazalar ve tasarımcı butiklerden oluşan sokaklar, moda butiklerini ve zanaat mağazalarını da bir arada görmek mümkün. Örneğin Floransa’da yer alan 19.YY’dan bu yana mermer kağıt yapan Giulio Giannini e Figlio isimli dükkan zanaat mağazalarından biri. Alışveriş yapmasanız bile sokakların parıltısında bir süreliğine de olsa kaybolabilirsiniz. 

  • Gezi Turları

Tur ile geziye çıkmanın eksileri  olduğu kadar artıları da vardır. Fakat ilk kez İtalya gezisi yapacaksanız size tura katılmanızı öneriyoruz. Gezmeniz gereken yerlere, uğramanız gereken önemli rotalara ve tatmanız gereken eşsiz lezzetlere en kısa yoldan tur ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca konaklama hizmetleri ve uçak biletlerinden daha ucuza yararlanma fırsatı da yakalayabilirsiniz. 

Rehber eşliğinde yapacağınız İtalya turundan önemli notlar alıp, bir sonraki tatiliniz kendiniz planlayabilirsiniz. 

  • Araç Kiralama

İtalya eşsiz manzaralara ev sahipliği yapan görkemli bir şehir. Bir yerden bir yere giderken tarihi bir heykel görebilir ya da en güzel gün batımını yakalayabilirsiniz.

İşte bu yüzden İtalya gezisi sırasında araç kiralamak oldukça akılcı bir fikir. Hayatın akışını kaçırmamak, kusursuz İtalya manzaralarını kendiniz keşfedebilmek için kiralık araç en pratik çözüm.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle