Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Sakarya Karasu Gezi Rehberi – Sakarya Gezilecek Yerler

Sakarya Karasu Gezi Rehberi – Sakarya Gezilecek Yerler

Sakarya Karasu yeşilin, mavinin ve birçok canlı türünün yer aldığı Karadeniz’e uzanan uzun sahili ile Türkiye’ de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Buradaki gezilecek yerler arasında Sakarya Karasu Plajı incecik kumları ile romatizmal birçok hastalığa iyi gelirken doğasıyla da oksijen ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor. Sakarya Karasu ile ilgili sorularınızın cevaplarını sizler için bu yazıda derledik.

Karasu’ya Nasıl Gidilir?

Sakarya Karasu arası kaç km sorusunun yanıtı 58 km. Yani yaklaşık 1 saatlik bir yolculuk sonunda Sakarya merkezden Karasu’ya ulaşabilirsiniz. Sakarya Adapazarı araç kiralama yaparak kolaylıkla ulaşabileceğiniz gibi İstanbul araç kiralama yaparak da gidebilirsiniz. Şehir dışından gelenler ise İstanbul Sabiha Gökçen araç kiralama seçeneklerini kullanabilirler.

Karasu özellikle doğal güzellikleriyle adından söz ettiren bir ilçe olduğundan burada sevdiklerinizle gün boyu keyifli vakit geçirerek Karasu sahilin tadını çıkarabilirsiniz.

  • Kaynarca, Karasu, Adapazarı, Akyazı ve Sapanca gibi 16 ilçeden oluşan Sakarya ilçelerinin her biri birbirinden güzel.

Karasu’da Ne Yapılır?

Sakarya Karasu İstanbul’a yakın konumuyla özellikle hafta sonu piknik yapmak için ideal. İstanbul’dan hafta sonu kaçılacak yerler arasında ideal bir konum olan Karasu son yıllarda özellikle tercih ediliyor.  Karasu’da doğa ile iç içe köy kahvaltısı yapabilir, akşam taze balıkların olduğu restoranlarda keyifli bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Sakarya Karasu hava durumu genellikle yağışlı olsa da Karasu plajına günübirlik geziler yaparak aileniz ve sevdiklerinizle denizin tadını çıkarabilirsiniz.


Sakarya Karasu’da Gezilecek Yerler

Adapazarı Gezi rehberi içinde doğal güzelliklerle ön plana çıkan Karasu ilçe merkezine yaklaşık yarım saatlik uzaklıkta olan Maden Deresi‘ne gidebilirsiniz. Dere kenarında alabalık yiyebilir, yürüyüş yaparak yeşilin bin bir tonunu fotoğraflayabilirsiniz. Türkiye’nin ikinci büyük longozu Acarlar Longozu‘da burada yer almakta. Binlerce çeşit bitkinin bulunduğu Acarlar Longozu’na gidebilir, gölde piknik yaparak bisiklete binebilirsiniz. Gölün yanında bulunan tesislerde ızgara etlerin ve lezzetli mezelerin tadına varabilirsiniz. Yine Küçükboğaz Gölü Karasu’da ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı‘nı da ziyaret edebilirsiniz. Burada nadir bulunan kuş türlerini inceleyebilir 14 TL’ye giriş yapabilirsiniz.


Karasu’da Ne Yenir?

Sakarya Karasu özellikle zengin köy kahvaltıları ve taze balıkların bulunduğu Karasu balık restoranları ile ünlüdür. Hafta sonu bir kaçamak yaparak Sakarya Nehri kenarında bu zengin köy kahvaltısını manzara eşliğinde keyifle deneyebilirsiniz. Balık restoranlarında taze balıkların keyfine varabilir sevdiklerinizle keyifli bir akşam yemeği organize edebilirsiniz. Ya da Karasu’da piknik yaparak kendi mangalınızı yaparak doğanın içinde huzur bulabilirsiniz.


Karasu’da Nerede Kalınır?

Sakarya Karasu son yıllarda artan taleple birlikte birçok pansiyona da ev sahipliği yapıyor. Sakarya Karasu’da konaklama yapabileceğiniz çok sayıda Karasu otel ve pansiyon yer alıyor. Ailenizle kalabileceğiniz geniş oda seçenekleri bulunan oteller ve pansiyonlarda rahatlıkla konaklayabilir gün içinde Karasu Plajında eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca kamp yapmayı seviyorsanız Karasu kamp alanlarını tercih ederek çadırınızla kamp kurabilirsiniz.

2 yorum