Yolcu360 Blog
bozcaada.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Bozcaada’da Yüzebileceğiniz En Güzel 8 Plaj

Bozcaada’da Yüzebileceğiniz En Güzel 8 Plaj

Doğa harikası bu güzel adayı gezebilmek için günübirlik ziyaretin yetmeyeceğini belirtmemiz gerekiyor. Peki, Bozcaada’da nerede yüzülür? Bozcaada’nın en iyi plajları hangileridir? Tüm detayları sizler için araştırdık!

Bozcaada, Çanakkale’nin nüfus bakımından en küçük ilçesi, Türkiye’nin ise yüzölçümü bakımından Gökçeada ve Marmara Adası’ndan sonra 3. büyük adası. Boğazdan geçtiğinizde, Bozcaada’nın, Ege Denizi’ne açılan sularda anakaradaki Geyikli ilçesinin karşısında yer aldığını göreceksiniz.

Adaya feribotla ulaşım oldukça kolay özellikle İstanbul’dan yola çıkıp gün içerisinde ulaşım sağlamak mümkün. İstanbul araç kiralama fiyatlarına Yolcu360’tan göz atabilirsiniz. İsterseniz Çanakkale araç kiralama fiyatları arasından tercih yapabilirsiniz. Yolculuk hazırlıklarınız tamamsa o zaman işte Bozcaada plajları sizi bekliyor!

Sezonu Çeşme’nin en güzel 6 plajından birinde kapatmak istiyorsanız tıklayın.

  • Akvaryum Plajı – Koyu (Mermer Burnu)

Akvaryum plajı her ne kadar küçük bir koyda olsa da Bozcaada plajları arasında oldukça popüler. Koyda mermer kayaların bulunması nedeniyle burası Mermer Burnu olarak da biliniyor. Bu kayaların üzerinden yürüyerek plajın en uç noktasına kadar ulaşabilirsiniz.

Akvaryum Koyu, deniz canlılarının çeşitliliği ve cam gibi suyuyla ziyaretçilerinin dikkatini çekiyor. Buraya gitmeyi planlıyorsanız yanınıza mutlaka bir şnorkel ya da deniz gözlüğü almalısınız.

Akvaryum Plajı’na da yine diğer plajlarda olduğu gibi merkezden kalkan minibüsler aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

  • Bozcaada Plajları: Ayazma

 

Gelin incelemeye Bozcaada’nın en iyi plajı Ayazma’dan başlayalım. Diğer en popüler koylar da zaten genellikle Ayazma’nın sırasında konumlanıyor.

“Bana göre deniz soğuk olmalı.” diyenlerdenseniz, Ayazma Plajı tam size göre. Buranın suyuna girdiğinizde dişlerinizin tıkırdamasına engel olamayacaksınız. 

Diğer yandan plajı kumluk olduğu için çocuklu aileler de gönül rahatlığıyla tercih edebilir. Ayazma kıyısı boyunca 4 adet işletme bulunuyor. Yiyecek, içecek, şezlong, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı buralardan karşılayabilirsiniz.

Bozcaada Ayazma plajına ulaşmak için adanın merkezinden her 10 dakikada bir kalkan minibüsleri kullanabilirsiniz. Son olarak İstanbul’dan Bozcaada’ya nasıl gidebileceğinizi detaylıca anlattığımız blog yazımızı okumak için tıklayınız.

  • Mitos Plajı

bozcaada-mitos.jpg

Mitos Beach, Bozcaada plajları arasında adada yaşayanların, yazlıkçıların ve günübirlikçilerin sıklıkla tercih ettiği bir yer. Burada da tıpkı Ayazma Plajı gibi pek çok büfe ve tesis mevcut. Buralardan gün boyunca yiyecek, içecek satın alabilir ya da şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. 

Mitos Plajı’na ulaşım da oldukça kolay. Merkezden Ayazma minibüslerine bindiğinizde bu plajın hemen önünde inebiliyorsunuz.

“Bozcaada’da nerede ne yenir?” yazımızı okumak için tıklayınız.

Bozcaada Sulubahçe Koyu


Bozcaada plajları ve koyları sıralamasında dördüncü sırayı verdiğimiz Bozcaada Sulubahçe Plajı, Ayazma Plajı’nın hemen yanında yer alıyor. Sulubahçe Plajı’nı, Ayazma Koyu yolundan Habbele Koyu’na doğru giderken göreceksiniz.

Sulubahçe Plajı, her ne kadar ünlü Ayazma Plajı’nın yanında yer alsa da koyda hizmet veren herhangi bir tesis bulunmuyor. Ancak dilerseniz buradan şezlong ve şemsiye kiralayabilir ya da isterseniz kendi sandalyenizi, şemsiyenizi, yiyecek ve içeceğinizi yanınızda getirebilirsiniz. Sulubahçe Plajı’nın içerisinde tuvalet, duş, soyunma kabini ya da büfe gibi imkanlar yer almıyor. 

Sulubahçe Plajı, Bozcaada’nın meşhur plajı Ayazma’nın 100 metre ilerisinde yer alıyor. Dolayısıyla Ayazma’ya giden minibüslerle buraya da rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Bozcaada Habbele Plajı

Habbele Plajı ise Bozcaada plajları arasında yer alan en sakin ve kafa dinlemelik plajlardan. Bozcaada Habbele Plajı, iki kısımdan oluşuyor: İlk kısım, yoldan sonra girişteki ilk yer oluyor ve burada şemsiye ve şezlong kiralama imkanına sahipsiniz. İkinci kısım ise şemsiyelerin hemen yanında yer alıyor.

Şezlong ve şemsiyeye ücret ödemek istemiyorsanız, kendi yiyecek ve içeceğinizi getirerek burada keyifli zaman geçirebilirsiniz. Habbele plajı tamamen kumluk fakat denizi yer yer küçük ve az sayıdaki taşlıklardan oluşuyor. 

Çanakkale ve Bozcaada arasında yer alan Habbele Beach’in ilçe merkezine uzaklığı ise araçla 8 km. Ayrıca Habbele koyuna Bozcaada’nın merkezinden belli aralıklarla servisler kalkıyor ve yol 15 dakika sürüyor.

  • Bozcaada Beylik Plajı 

bozcaada-beylik

Ayazma Plajı’nın hemen solunda yer alan Beylik Plajı, Bozcaada’nın gizli saklı kalmış cennet koylarından biridir. Ayazma ile arasındaki asfalt yol çöktüğü için Beylik plajı uzun süre gözlerden uzak kalmış.

Yeni yoldan Beylik’e ulaşabilmek için Ayazma Plajı’ndan manastır yönünde merkeze doğru giderken sağdaki ilk yola sapmalısınız. Bu asfalt yolda aşağı yukarı 1 km gittikten sonra sağa saptığınızda, 300 metrelik toprak yol sizi bakir koya ulaştıracak.

Ayrıca Beylik Koyu’nda 2015’te karaya oturan büyük bir gemi yer alıyor. Gemi 2019 yılında kaldırılmış. Koyda herhangi bir tesis yok.

  • Çayır Plajı

bozcaada-cayir

Rüzgârın güneyden estiği günlerin birine denk gelirseniz mutlaka Çayır Plajı’nda denize girmelisiniz. Burada denizin rengi bir başka güzel ve plaj genelde sadece adanın yerlileri tarafından biliniyor.

Bozcaada Çayır Plajı’na gitmek için dilerseniz adanın merkezinden 45 dakika yürüyebilirsiniz. Sakin ve huzurlu bir ortamı olan Çayır Plajı, tam deniz kenarına kadar inen düzgün bir asfalt yola da sahip. Poyraz estiğinde kite-surf (rüzgâr sörfü) yapanların toplandığı yer olan Çayır Plajı’nda herhangi bir tesis bulunmuyor. 

  • Tekirbahçe Koyu

bozcaada-tekir.jpg

Tekirbahçe plajı, Bozcaada’nın turizm bölgesi ilan edilen noktası. Uzun bir kumsala sahip olan Tekirbahçe Koyu’nda birkaç otel ve bir de tatil köyü bulunuyor.

Plajın bazı bölümleri sadece konaklama tesislerinde kalanlara açık. Fakat bazı işletmeler dışarıdan misafir kabul edebiliyor. Tatil köyünün havuzunu ve aqua parkı belirli bir ücret karşılığında rahatlıkla kullanabiliyorsunuz.  Dolayısıyla Tekirbahçe Plajı’na gitmeden önce plajdaki işletmelerle ilgili araştırma yapabilirseniz, güncel fiyat bilgisi alabilmeniz açısından daha sağlıklı olur.

Bozcaada’daki en iyi plajları Keşfetmek İçin Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz,  araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

1 yorum