Yolcu360 Blog

Çeşme’nin En Güzel 6 Plajı

En iyi 6 Çeşme Plajı Listesi: Çeşmenin en güzel plajları hangileri sorusuna yanıt veren her Çeşmeli, Altınkum, Ildır, Pırlanta, Ayayorgi gibi plajları sıralar. Bu plajları bu kadar çekici yapansa mavi bayraklı kumsalları ve berrak suları

Çeşme bu yazın da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sıcacık güneşi, incecik kumsalı ile sizlere unutulmaz bir tatil vaat ediyor. İşte Çeşme’nin en güzel 6 plajı.

Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

Çeşme ülkemizde ulaşım açısından en kolay tatil yerlerinden biri. Hemen hemen her ilden ulaşımın mevcut olduğu İzmir’de yer alması da cazip kılan özelliklerinden biri. İster uçakla ister kendi aracınız ile Çeşme’ye rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Çeşme ile İzmir arası 85 km iken diğer önemli iller ile arasındaki uzaklıkları sizlerle paylaşalım:

  • İstanbul-Çeşme arası 577 km
  • Ankara-Çeşme arası 685 km
  • Muğla-Çeşme arası 290 km 

Kendi aracınız ile seyahat etmeyi planlıyorsanız yolculuk sürelerini hesaba katmanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca uçak ile seyahat edecek tatilciler de İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na kolaylıkla erişim sağlayabilirler. Yolcu360’ın Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerini inceleyerek dilediğiniz aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralayabilir ve Çeşme plajlarını keşfetmeye başlayabilirsiniz.

Çeşme’nin En Güzel Plajları

Yaz aylarının vazgeçilmez tatil rotası da bu sene de Çeşme! Turizmin en hareketli aylarının geçtiği beldeye siz de hayran kalacaksınız. Sakız Adası’na misafir konumda yer alan sakin kasaba Ege’ye en güzel açıdan bakıyor. 

Lidyalılardan, Osmanlı’ya pek çok medeniyeti ağırlayan bu kent yüzyıllar boyunca isminden söz ettirmeyi başarmıştır. M.Ö. 560 yılında Lidya egemenliğine giren kent adeta özgürlüğüne kavuşmuş. Vaktiyle baştan başa surlar ile çevrilen bu bölgede çeşitli tarihi eserleri görmek hala mümkün. Athena Tapınağı ve Tiyatrosu Çeşme’de yer alan tarihi izlerden sadece biri. 14.YY sonlarına doğru gelindiğinde ise Osmanlı egemenliğine giren kentin çehresi yenilendi. Kaleler ve kervansarayları ile tam bir liman kenti haline gelen Çeşme, değerli Osmanlı kentleri arasında yerini almayı başardı. Nitekim II.Bayezid tarafından inşa edilen kale günümüzde müze olarak faaliyet gösteriyor. Bunun yanı sıra Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan kervansaray ile de epey göz dolduruyor. Dönemin zenginliğini yansıtan bu eser dükkanları, depoları ve sayısız odası ile alabildiğini büyük bir alana yayılıyor. 

Çeşme’de ilk yaşam izlerinin görüldüğü yer olarak bilinen Ildır Antik Şehri ziyaretçilerini bekliyor. Helenistik ve Roma Dönemi’nden kalan bu tarihi yapı adeta yaşayan bir miras gibi. Athena Tapınağı ve Bizans Dönemi’nden kalan değerli eserler sizleri antik şehrin girişinde karşılıyor. 

Tertemiz, berrak suları ile mavi bayraklı plajları da Çeşme’nin ön plana çıkan doğal güzelliklerindendir. Nitekim ünlü isimlerin de vazgeçilmez tatil rotalarından biri Çeşme’dir. İşte Çeşme’nin en güzel plajları:

  • Ilık Bir Dalga Ilıca Plajı

ilica-plaji-cesme.jpeg

Çeşme tatilini denince akla ilk gelen plaj Ilıca Plajı. Ilıca’yı diğer plajlardan ayıran en önemli özelliği ise suyunun biraz daha sıcak olması. Malum çelik gibi suyu ile bilinen Ege’de sıcak plaj bulmak epey zorluyor. Eğer siz de yaz aylarında ürpermekten hoşlanmıyorsanız Ilıca Plajı’nı değerlendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra yumuşacık kumsalı ile de Çeşme’nin en güzel plajları arasında ilk sırada yer almayı başarıyor. Terliklerinizi çıkarıp, gün batımına karşı kızgın kumlarda yürüyüş yapmaya ne dersiniz? Cevabınız “Evet!” ise vakit kaybetmeyin. 8 km olan Çeşme-Ilıca yoluna bir an önce koyulun. 

  • Pürüzsüz ve Dalgasız Altınkum Plajı

cesme-altinkum.jpg

Tıpkı ismi gibi altın kumlara sahip plaj, Çeşme en iyi plaj listesinde bulunuyor. 3 kilometrelik sahil bandıyla güneşe karşı adeta ışıldıyor. Her yıl binlerce turiste ev sahipliği yapan Altınkum Plajı, rüzgarı tersten selamlıyor. Bu sebeple dalgasız ve pürüzsüz, halk arasında çarşaf gibi, terimi ile bildiğimiz bir denize sahip. Ayrıca şemsiye ve şezlong imkanı sayesinde gün boyu güneşin tadını çıkarabilirsiniz. 50 TL ile 150 TL arasında değişen ücretleri ile de her bütçeye hitap ediyor. Çeşme merkeze uzaklığı sadece 10 km olan bu doğal güzelliği kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz. 

  • Göz Alıcı Parlaklık Pırlanta Plajı

cesme-plaj-pirlanta.jpg

Bu plaja gelince isminin neden “pırlanta” olduğunu anlayacaksınız. Ay ışığına karşı parıldayan kumsalı eşsiz bir pırlantayı andırdığı için plaja ismini veriyor. Ayrıca sit alanı olarak korunmasından dolayı el değmemiş bir duruluğa da sahip. Özellikle sörf severlerin uğrak noktası haline gelen Pırlanta Plajı, Çeşme en iyi plajlarından. Peki plaja nasıl ulaşım sağlanır? Çiftlikköy mevkiinde bulunan plaj aynı zamanda İzmir merkeze de 94 km uzaklıkta yer alıyor. 250 metrelik dev bir alana yayılan kumsal sizleri güneşin parlaklığını daha yakından hissetmeye davet ediyor. 

  • Geleneksel Dalyan Kocakarı Plajı

cesme-plaj-kocakari.jpg

Çeşme’nin gelenekleri arasına girmeyi başaran Dalyan Kocakarı Plajı mutlaka uğramanız gereken güzelliklerden biri. Özellikle aileniz ile birlikte gönül rahatlığıyla güneşin tadını çıkarırken, huzuru en derinden yakalayabilirsiniz. Bölgenin en eski ve sakin plajlarından biri olan Kocakarı Plajı’nı günübirlik tercih edebilirsiniz. Çevresinde pek fazla restoran ve kafe mevcut olmadığı için yanınızda yiyeceklerinizi getirmenizi tavsiye ediyoruz. “Çocuklarımla mutlu bir tatil yapmak istiyorum.” diyenlerdenseniz sizi Dalyan Kocakarı Plajı’na davet ediyoruz. Hadi! Küçük bir piknik sepeti hazırlayın ve düşün yola. 😉

  • Kıpır Kıpır Ayayorgi Koyu

cesme-plaj-ayayorgi.jpg

Çeşme’de bir tarafta huzurun tadını çıkarırken, bir tarafta da eğlenceye doyacaksınız. Karşınızda sınırsız eğlencenin kapılarını aralayan Ayayorgi Koyu! Gece gündüz fark etmeksizin müziğin hiç durmadığı, kıpır kıpır mekanları ile sizi mutluluğa davet ediyor. Çeşme’ye yalnızca 1 km uzaklıkta bulunan Ayayorgi Koyu, Çeşme’nin hareketli lokasyonlarından biri. Burada birkaç gün geçirmek istiyorsanız mutlaka uğramanız gereken rotalarınızdan biri olmalı. Hem güneşlenip hem de eğlenmek isteyenler için harika bir seçenek. 

  • Kızgın Kumlardan Ilık Sulara: Boyalık Koyu

Boyalık Koyu, incecik kumu ile Çeşme’nin en kalabalık plajlarından biri. 2 km uzunluğa sahip sahil şeridi ile en çok turisti ağırlayan koy. Çeşme Yarımadası’nın kuzeyinde bulunan Boyalık Koyu, suyunun sıcaklığı ile ön plana çıkıyor. Aynı zamanda çevresinde yer alan kafe ve restoranlarda keyifli vakit geçirmenizi sağlıyor. Deniz severlerin her yaz mutlaka uğradığı rotalardan biri olan Boyalık Koyu, Çeşme’ye 5 km uzaklıkta. Bunun yanı sıra şemsiye ve şezlong kiralayıp, tüm gün ılık güneşin tadını da çıkarabilirsiniz. 

cesme-plaj-boyalik.jpg

 

Yorum ekle