Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Avrupa’nın En Güzel 5 Kasabası | Avrupa’nın En Güzel Kasabaları

Avrupa’nın En Güzel 5 Kasabası | Avrupa’nın En Güzel Kasabaları

Roma, Paris, Berlin gibi büyük şehirler elbette fazlasıyla etkileyici ama Avrupa’da çok sayıda köy ve kasaba da eşsiz bir seyahat deneyimi yaşamanızı sağlıyor. Üstelik hemen hepsi günübirlik plan yapmaya uygun.

 Avrupa’nın En Güzel 5 Kasabası

  • Giethoorn, Hollanda

Hollanda’nın Venedik’i olarak adlandırılan Hobbit köyü Giethoorn sizleri masal kitabının kahramanı olmaya davet ediyor. Köyün en ilgi çekici özelliği araba yolu olmaması. Kanallarla çevrili köyde ulaşım için sadece sandal ya da bisiklete ihtiyacınız var. Üçgen çatılı, çiçeklerle süslü çiftlik evlerinin her biri “keşke burada yaşasam” dedirtecek kadar güzel. Kışın karlar altında nefis görüntüler sunsa da Giethoorn’u keşfetmek için en ideal dönem ilkbahar ve yaz ayları. Amsterdam’a yaklaşık 120 kilometre mesafede yer alan masal köy Giethoorn’a araba kiralayarak ya da tren ile kolayca ulaşabilirsiniz.

  • Hallstatt, Avusturya

Sadece Avusturya’nın değil Avrupa’nın en güzel kasabalarından biri Hallstatt. Viyana’ya üç, Salzburg’a bir saat uzaklıktaki Hallstatt günübirlik gezilerin vazgeçilmez durakları arasında. 12. yüzyıldan kalma tarihi evleriyle her bir noktası kartpostallık görüntüler sunan Hallstatt’ta fotoğraf turuna çıkmak ayrı bir keyif. Hallstatt dünyanın en eski tuz madenine de ev sahipliği yapıyor. Farklı bir deneyim yaşamak isterseniz rehberli tura katılıp 7000 yıllık tuz madenini keşfe çıkabilirsiniz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Hallstatt’ın güzelliğine kapılıp daha fazla zaman geçirmek isteyenler için göl kenarında butik otel ve pansiyonlar mevcut.

  • Eguisheim, Fransa

2013 yılında Fransa’nın en güzel köyü seçilen Eguisheim Alsace bölgesinin en fazla ziyaretçi ağırlayan yerlerinden. Colmar’dan araç kiralayarak 10 dakikada ulaşabileceğiniz şirin mi şirin bir köy Eguisheim. Baştan sona gezmeniz yarım saatinizi bile almıyor, ama her bir noktada fotoğraf çekmek isteyeceğinizden süre biraz daha uzayabilir. Ahşap çatılı, renkli evlerle süslü Eguisheim’de şarap tadımı yapabilir, bölgeye özgü lezzetleri deneyebilirsiniz. Le Pigeonnier olarak adlandırılan kutu evi fotoğraflamadan Eguisheim’den ayrılmayın.

Dünyanın En Göz Alıcı Ormanları yazısı için tıklayınız.

Avrupa’nın En Güzel Kasabaları 

  • San Gimignano, İtalya

Toskana’nın UNESCO korumasında olan tarihi kasabası San Gimignano’da Ortaçağ’a yolculuğa çıkmaya hazır olun. Yemyeşil Toskana ovasına hakim San Gimignano bir zamanlar “kulelerin kasabası” olarak adlandırılıyordu. Dönemin tüccar ailelerinin zenginliklerini simgeleyen kulelerin sayısı 70’i aşmıştı. Bu kuleler zamanla yıkılsa da birkaçı günümüze kadar gelmeyi başarmış. San Giovanni kapısından girerek taş sokaklar arasında ilerlediğinizde sağlı sollu dükkanlar, restoranlar, kafeler sizleri karşılıyor. Toskana’nın meşhur lezzetlerini denerken dünyanın en lezzetli dondurmasına yer ayırmayı unutmayın. Pek çok kez bu konuda ödül alan Gelateria Dondoli önündeki uzun kuyruğa girmeyi hak ediyor!

İtalya Turu İçin Öneriler yazısına tıklayınız.

  • Rothenburg ob der Tauber, Almanya

Almanya’nın meşhur Romantik Yol rotasının yıldızı Rothenburg ob der Tauber’de zaman yolcuğuna davetlisiniz. Her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan kasaba İkinci Dünya Savaşı sonrası büyük yara alsa da kısa sürede eski haline dönmeyi başarmış. Gezinize kasabanın en canlı noktası olan Marktplatz’dan başlayabilir, Belediye Binası’nın kulesine tırmanarak kasabayı bir de tepeden izleyebilirsiniz. Seyahatinizi Aralık ayı için planlarsanız Avrupa’nın en iyi noel pazarlarından biri olan Reiterlesmarkt’ı görme fırsatı bulabilirsiniz.

Sokak Sanatı ile Öne Çıkan 5 Şehir yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle