Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Avrupa’nın Saklı Rotaları | Avrupa’da Az Bilinen Rotalar

Avrupa’nın Saklı Rotaları | Avrupa’da Az Bilinen Rotalar

Yoğun turist kalabalığından sıyrılmak, sokaklarda rahatça yürüyüp keyifli vakit geçirmek isteyenler bu rotaları mutlaka listesine eklesin.

Bol Huzur Az İnsan: Avrupa’nın Saklı Rotaları

  • Ribe, Danimarka

1300 yıllık geçmişiyle sadece Danimarka’nın değil İskandinavya’nın en eski şehri olan Ribe Arnavut kaldırımlı dar sokakları, pitoresk yapıları, ahşap evleriyle görülmeye değer. Wadden Denizi’nin kıyısında yer alan Ribe şehrinin en dikkat çekici yapısı 12. yüzyıldan günümüze gelen Ribe Katedrali. Ribe tarihini yakından incelemek isteyenler Ribes Vikinger Müzesi’ni gezi listelerine ekleyebilir. Danimarka’nın en ilgi çekici yerlerinden biri olan Wadden Denizi Ulusal Parkı da Ribe’ye gelmişken kaçırmamanız gereken bir doğa cenneti.

  • Nisyros Adası, Yunanistan

Bilindik Yunan Adaları’ndan sıkılanlar için alternatif bir öneri: Nisyros. Ege Denizi’nde On İki Adalar’ın bir parçası olan Nisyros henüz keşfedilmediği için fazlasıyla huzurlu ve sakin bir atmosfere sahip. Volkanik bir ada olan Nisyros’a Kos Adası’ndan ulaşım sağlayabilirsiniz. Feribot yolculuğu ortalama bir saat sürüyor. Diğer Yunan Adaları’nda olduğu gibi sabahlara kadar süren plaj partileri, çılgın gece hayatı beklentiniz olmasın, bu adada yaşam fazlasıyla durağan. Mandraki ve Nikia köylerini keşfe çıkabilir, şiddetli volkan patlaması nedeniyle oluşan Stefanos Krateri’ni görmek için tura katılabilirsiniz.

Atina Elefterios Venizelos Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Tara Kanyonu, Karadağ

 Karadağ seyahati planlıyorsanız sadece Kotor ve Budva ile gezinizi sınırlamayın. Avrupa’nın gizli mücevheri olarak adlandırılan Durmitor Milli Parkı ve zümrüt yeşili sularla çevrili Tara Kanyonu büyüleyici bir seyahat deneyimi vadediyor. İsmini Tara Nehri’nden alan kanyon aynı zamanda Avrupa’nın en büyük kanyonu. 82 kilometre uzunluğa sahip kanyonda doğa yürüyüşüne çıkabilir, rafting yapabilir, zipline ile adrenalin dolu anlar yaşayabilirsiniz. Karadağ ve Bosna Hersek arasında sınır görevi gören kanyona ister Podgorica’dan ister Saraybosna’dan araç yolculuğu ile ulaşım sağlamak mümkün.

Avrupa’da Az Bilinen Rotalar

  • Albarracin, İspanya

Az bilinen rotalarda şimdiki durağımız İspanya’nın Aragon bölgesinde yer alan ve Ortaçağ ruhunu hala koruyan Albarracin. Kızıl kahve tonlarındaki yapılarıyla hayranlık uyandıran izole dağ kasabası zamanın yavaş aktığı yerlerden. Sierra de Albarracin sıradağlarının gölgesinde kalan kasaba tarihi surları, taş evleri, görkemli kiliseleri ile günübirlik geziler için keyifli bir alternatif sunuyor. Albarracin Zaragoza’ya 2 saat, Madrid’e 3.5 saatlik mesafede.

İspanya Turu için tıklayınız.

  • Sighișoara, Romanya

Rengarenk evlerin sıralandığı sokakları, UNESCO tarafından koruma altına alınan tarihi merkezi, heybetli kuleleri ile görülmeye değer bir Transilvanya şehri Sighişoara. Romanya prensi Vlad Tepeş, nam-ı diğer Drakula’nın da doğum yeri olan Sighişoara 12. yüzyılda Alman zanaatkarlar ve tüccarlar tarafından kurulmuş. Her yıl temmuz ayında düzenlenen Ortaçağ Festivali ile turistlerin ilgi gösterdiği kentte Sighişoara Saat Kulesi, tarihi katedral, Drakula’nın Evi, pencere yapısıyla dikkat çeken ve Venetian House olarak bilinen Yeşil Ev not etmeniz gereken başlıca yapılardan sadece birkaçı. Sighişoara’ya Braşov’dan araç ile yolculuk ortalama 1.5 saat sürüyor.

Avrupa’nın En Güzel 5 Kasabası yazısı için tıklayınız.

 

 

 

Yorum ekle