Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Lyon’a Yakın Gezilecek Yerler | Lyon Çevresinde Gezilecek Yerler

Lyon’a Yakın Gezilecek Yerler | Lyon Çevresinde Gezilecek Yerler

Paris ve Marsilya’nın ardından Fransa’nın üçüncü büyük şehri Lyon her yıl dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerini ağırlıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Vieux Lyon (Eski kent merkezi), şehri tepeden gören görkemli Notre Dame Bazilikası, fresklerle süslü binaları ile Lyon keşfedilmeye değer şehirlerden. Vakit sıkıntınız yoksa Lyon’a gelmişken çevresindeki yerleşim yerlerini de gezi listenize ekleyebilirsiniz.

Lyon Çevresinde Gezilecek Yerler

  • Annecy

Lyon seyahatinizi şirin mi şirin bir Fransız şehriyle taçlandırmak isterseniz tercihinizi Annecy’den yana kullanabilirsiniz. Lyon’a sadece bir saatlik mesafede yer alan Annecy İsviçre sınırında, Alpler’in yanı başında kurulmuş küçük bir kent. Göl kenarına sıralanmış renkli tarihi evler arasında yürüyüş yapabilir, yerel ürünler satan dükkanlarda tadım turuna çıkabilir, yaz aylarında tekne kiralayarak Annecy’i bir de göl üzerinden görebilirsiniz. Fotoğraf çekmeyi seviyorsanız geçmişte Ortaçağ kalesi ve hapishane olarak kullanılan şimdilerde ise sanat müzesi olarak hizmet veren Palais de l’lle’yi gözden kaçırmayın.

  • Chambery

11. yüzyıldan 16. yüzyıla kadar Savoy Dükleri’ne ev sahipliği yapan Chambery Fransa’nın Auvergne Rhone Alpes bölgesinde yer alıyor. Lyon’a ortalama bir saatlik uzaklıktaki Alp şehri Ortaçağ mimarisine sahip yapılarıyla dikkat çekiyor. 11. yüzyıldan kalma bir Ortaçağ şatosu olan Chateau des Ducs de Savoie, St. Françoise de Sales Katedrali, 17.5 metre yüksekliği ile şehrin simgesi konumunda olan La Fontaine des Elephants, ünlü düşünür Jean Jacques Rousseau’nun 1736-1742 yılları arasında yaşamını sürdürdüğü kır evi Musee des Charmettes gezi listenize eklemeniz gereken yerler arasında.

Lyon Gezi Rehberi için tıklayınız.

Lyon’a Yakın Gezilecek Yerler

  • Roanne

Lyon’a yakın gezilecek yerler listemizde bir sonraki durağımız Roanne şehri. Loirre nehrinin kıyısında yer alan şirin Fransız kenti Lyon’a 60 kilometre uzaklıkta. Roanne gastronomi tutkunları için özel bir yere sahip. Üç Michelin yıldızlı Troisgros restoranı dünyanın dört bir yanındaki gurmeleri ağırlıyor. Müze gezmeyi sevenler Museum of Fine Arts and Archeology ve Musee du Chapeau’yi listelerine ekleyebilir.

  • Saint Etienne

Keyifli bir kültür-sanat turuna doğru yola çıkmaya hazırsanız Lyon’dan bir saatlik uzaklıktaki Saint Etienne şehrini sakın es geçmeyin. Özellikle müzelere merakınız varsa bu şehre bayılacaksınız. 15 binden fazla eser ile Fransa’daki en büyük çağdaş sanat koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan Musee des Arts Modernes olağanüstü bir müze. Madencilik ve endüstriyel geçmişe sahip olan Saint Etienne’de ziyaret edebileceğiniz diğer bir müze Musee de la Mine. (Madencilik Müzesi) İki yılda bir Kasım ayında düzenlenen Uluslararası Tasarım Bienali de şehrin yıldızını epey parlatıyor. Tarihi binaları ile hayranlık uyandıran Saint Etienne’in yaya dostu cadde ve meydanları fazlasıyla hoşunuza gidecek.

Lyon araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

 

 

Yorum ekle