Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Dünyanın En Göz Alıcı Ormanları | Hayranlık Uyandıran Ormanlar

Dünyanın En Göz Alıcı Ormanları | Hayranlık Uyandıran Ormanlar

Yeşilin bin bir tonunu gözler önüne seren, dünyanın en nadide bitki ve canlı türlerine ev sahipliği yapan bu ormanları keşif listenize mutlaka ekleyin. Japonya’dan Almanya’ya uzanan dünyanın en göz alıcı ormanları doğa tutkunlarını bekliyor.

 Görenlerde Hayranlık Uyandıran Ormanlar

  • Arashiyama Bambu Ormanı, Japonya

Kyoto’nun Arashiyama bölgesinde yer alan bambu ormanı yerel halkın yanı sıra turistler için de cazibe merkezi konumunda. 500 metrelik yürüyüş parkurunun yer aldığı orman şehir hayatının gürültü ve stresinden izole olup tamamen doğaya odaklanabileceğiniz nefis bir kaçış noktası. Bambuların rüzgarla birleşen sesi öyle rahatlatıcı ki gürültü ile mücadele kapsamında Japonya’ya özgü en iyi 100 sesten biri seçilmiş. Arashiyama Bambu Ormanı aynı zamanda eşsiz bir fotoğraf noktası. Devasa bambular arasında geleneksel Japon kıyafetleri giyerek fotoğraf çektirmeyi unutmayın.

Sokak Sanatı ile Öne Çıkan 5 Şehir yazısı için tıklayınız.

  • Monteverde Bulut Ormanları, Kosta Rika

Biyolojik zenginliği ile bilinen Kosta Rika’da 26 bin dönümlük muhteşem bir orman rezervi bulunuyor. Adını yakınındaki Monteverde kasabasından alan Bulut Ormanları 6 ekolojik bölgeden oluşuyor. 2500’den fazla bitki türüne ev sahipliği yapan orman aynı zamanda 500’den fazla orkide türüyle dikkat çekiyor. 100 memeli, 400 kuş, 120 sürüngen türünün yaşadığı Monteverde Bulut Ormanları adeta bir film setini andırıyor. Yeşilin binbir tonuna sis ve bulutların karıştığı ormanda ağaç tırmanışı, kanyon yürüyüşü, at biniciliği, kuş gözlemciliği gibi farklı aktiviteler de yapılabiliyor.

  • Great Bear Yağmur Ormanları, Kanada

Dünyadaki en zengin biyolojik çeşitliliğe sahip yerlerin başında gelen Great Bear Yağmur Ormanları yüzlerce farklı hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. İngiliz Kolumbiyası’nda dünyanın en büyük kıyısal ılıman kuşak yağmur ormanlarından biri olarak kabul edilen Great Bear fiyortları, şelaleleri, devasa sedir ağaçları ile muhteşem bir atmosfere sahip. Boz ayı, puma, deniz aslanı, su samuru, kambur balina ormanın sakinlerinden sadece birkaçı.

Dünyanın En Güzel Şatoları yazısı için tıklayınız.

Dünyanın En Göz Alıcı Ormanları

  • Sekoya Ulusal Parkı, Amerika Birleşik Devletleri

Dünyanın en uzun ağaçları arasında yürüyüşe çıkmaya ne dersiniz? Özgürlük Heykeli’nden beş kat daha uzun olan sekoya ağaçları ile çevrili olan milli park ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yer alıyor. 1890 yılında milli park olarak tescillenen Sekoya Ulusal Parkı outdoor aktiviteler için de ziyaretçilerine pek çok seçenek sunuyor. Devasa ağaçlar arasında bisikletle tura çıkabilir, su sporları ile adrenalin dolu dakikalar geçirebilirsiniz.

Doğa Tutkunlarını Mest Edecek 5 Rota için tıklayınız.

  • Kara Orman, Almanya

Güneybatı Almanya boyunca uzanan Kara Orman Grimm Kardeşler’in Hansel ve Gretel, Rapunzel gibi masallarına ilham veren dünyanın en göz alıcı ormanlarından biri. Gölleri, akarsuları, kaleleri, üzüm bağları ile 6000 kilometrekarelik bir alanı kaplayan Kara Orman doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz en özel yerlerin başında geliyor. Kampseverlerin de sıklıkla tercih ettiği Kara Orman Almanya’nın Freiburg şehri sınırında yer alıyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle