Yolcu360 Blog
aralikta-gezilecek-yerler-5
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Aralıkta Gezilecek Yerler: En İyi 16 Aralık Rotası

Aralıkta Gezilecek Yerler: En İyi 16 Aralık Rotası

Aralıkta gezilecek yerler listemizle karşınızdayız. Kış tatili seçenekleri neler diye düşünüyorsanız, okumaya devam edin!

Kışın tam ortasında gezmek, bazıları için yazdan daha heyecan vericidir. Aralıkta gezebileceğiniz yerler listesi araştırmasında da kış temalı bölgeler öne çıkıyor. Kış tatili bölgeleri ile aralık ayını çok keyifli kılmak mümkün. Kayak yapmak, kış sporlarını denemek, karda mangal yakmak ya da doğanın kış uykusuna tanıklık etmek üzere harika gezi noktaları var. Sizin için aralık gezi rehberi hazırladık…

aralıkta gezilecek yerler, istanbul kış manzarası

Kışın tadını çıkararak tatil planlayanlar buraya!

Bursa – Uludağ

aralıkta gezilecek yerler

Türkiye’de kar tatili, kış tatili denilince ilk akla gelen noktalardan biri Bursa Uludağ. 1980’lerde popülerleşmeye başlayan Uludağ, zamanla kar tatilinin adeta tek adresi haline geldi. Ancak ülkemizde doğası eşsiz güzellikte olan ve kar yağışı alan tek nokta Uludağ değil. Ilgaz Dağları, Erciyes ve Palandöken de zamanla kayakçıların uğrak noktası haline geldi. Aralık ayında kar tatili isteğiniz varsa bu rotaların hepsini  gözden geçirin. Bütçenize uygun, mesafesi açısından kolay ulaşabileceğiniz rotayı tercih ederek büyüleyici bir aralık tatili yaşayabilirsiniz.

Kapadokya

Peri bacaları, uçan balonlar ve kar ya da kış güneşi eşliğinde bir tatile ne dersiniz? Üstelik herkes yazın Kapadokya’ya gitmeyi tercih ettiği için daha sakin bir tatil fırsatı da var. Tıklım tıklım bir keşif yerine keyifli bir tur planı yapabilirsiniz. Testi kebabı, yöresel özel içecekler ve çok sayıdaki değerli müze de sizi bekliyor.

Orta Karadeniz

Orta Karadeniz turu için her mevsim güzeldir. Aralık ayında biraz soğuk olma ihtimali varsa da manzara daha bir güzel oluyor. Sinop, Amasra, Samsun ve Bartın’da doğası eşsiz çok sayıda gezi noktası var. Üstelik yemekler de başka yerde tadamayacağınız kadar özel. Ayrıca Batı Karadeniz’in en güzel kentlerinden biri olan Safranbolu’yu da görmelisiniz.

Antalya

Yazın Antalya’nın her şey dahil otelleri çok canlı ve kalabalık. Ama kışın bu oteller daha sakin oluyor. Her şey dahil konforunu seviyorsanız bir de aralıkta deneyin! Antalya, sadece otelde yiyip içmek demek değil! Onlarca tarihi ve doğal güzelliği olan bu ilde şanslıysanız kış ortasında denize bile girebilirsiniz.

Kaş – Kalkan

Güney Ege’nin en güzel sahil hattı Kaş ve Kalkan civarındadır. Dalış yapmak, balıklarla yüzmek isteyenler tatillerini mutlaka buradan yana kullanır. Ancak bu bölge, kışın sakinlik içinde bir başka güzeldir. Üstelik hala dalış yapabilirsiniz. Ayrıca tekne turlarına da katılabilirsiniz.

Bodrum

Bodrum’un kışı, yazından güzeldir. Bölgeyi iyi tanıyanlar bunu, iyi bilir. Bodrum’da kış boyu bahar havası olur.  Bu küçük Ege kasabası, yazın çekirge sürüsü istilasına uğramış gibi olursa da kışın gerçek güzelliğini bulur. Bodrum’da aralık ayı tatili çok güzeldir!

İzmir Köyleri

İzmir’in köyleri, kış boyu çok keyiflidir. Birgi, Şirince, Bademli köyleri mutlaka görülmesi gerekenler arasında. Kasım sonunda Seferihisar’da mandalina festivali var. Nazarköy ise adeta manzara resimlerinden fırlamış gibi güzeldir. Bu masalsı köylerde pansiyonlarda konaklayabilirsiniz.

Termal Kaplıcalar

Kaplıca tatili, kış mevsiminde çok seviliyor. Türkiye’de Yalova, Simav, Merzifon, Balçova gibi çok sayıda termal alan var. Dışarıda soğuk hava kasıp kavururken kaplıcanın sıcak suyunda ısınabilirsiniz. Ayrıca kaplıca havuzlarında yüzebilirsiniz. Çünkü termal sular vücudunuz için çok faydalı!. Üstelik hem fiziksel hem de zihinsel anlamda şifa dolu bir tatil alternatif sizi bekliyor.

Türkiye’dek En İyi 28 Kaplıca ve Termal Otel

Kars

aralikta-gezilecek-yerler.jpg

Türkiye’nin tartışmasız en harika kış rotalarından biri de Doğu Ekspresi ile Kars’a gitmek. Yalnızca Doğu Ekspresi bile başlı başına büyüleyici bir deneyim olsa da bu yolun sonunda ulaşacağınız Kars da aralık ayında gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri. Türkiye’de kışın ve karın en çok yakıştığı Kars; gözde kayak merkezi, tarihi mirası ve lezzetli yemekleri ile kesinlikle görmeniz gereken şehirlerden. Kars’a geldiğinizde dünyada yalnızca Alpler’de görülen kristal karları ile ziyaretçilerine eşsiz bir kayak deneyimi yaşatan Sarıkamış Kayak Merkezi’ne mutlaka gitmelisiniz. Aralık başından mart başına kadar süren kayak sezonu, birçok farklı seviyeye uygun kayak pistleri, konforlu ve eğlenceli otelleri ile Sarıkamış Kayak Merkezi özellikle de kayak severler için oldukça güzel bir alternatif. Eğer kayak yapmak size göre değilse yine de Kars’ta yapabileceğiniz birçok aktivite de bulunuyor.

Ani Harabeleri’ni görmek, Sarıkamış Şehitlikleri’ni ziyaret etmek, buz tutan Çıldır Gölü üzerinde yürüyüş yapmak, Baltık mimarisi ile inşa edilmiş Kars Baltık Evleri’ni incelemek gibi birçok aktivite Kars’ın büyülü dokusunu keşfetmek için harika seçenekler. Aynı zamanda Kars’a gittiğinizde Kars Gravyeri, Çeçil Peyniri, Hangel, Piti Kebabı, Kars Ketesi ve Kaz Etli Pilav gibi yöresel lezzetleri de mutlaka denemelisiniz. 

Bolu

Her mevsim farklı bir güzelliğe bürünen Bolu, aralık ayında gezmek için çıkılabilecek en iyi rotalardan biri. Muhteşem doğası, huzurlu atmosferi ve romantizm dolu noktalarıyla Bolu’ya kış gezileriniz için mutlaka bir şans vermelisiniz. Bolu’ya gittiğinizde silerseniz çam ve köknar ağaçları ile çevrili Abant Gölü’nün içerisinde olduğu Abant Gölü Tabiat Parkı’nı gezebilir, göl kıyısında yürüyüş yapabilir ya da göl manzarasına karşı keyifle çay ve kahve içebilirsiniz. Eşsiz doğanın tadını daha uzun süre çıkarmak için ise göl kenarında harika bir kahvaltı yapabilirsiniz. Eğer göl manzarasının tadını doyasıya çıkarabilmek için Abant Gölü sizin için yeterli değilse o zaman Yedigöller’e de mutlaka gitmelisiniz. Büyüleyici bir atmosfere sahip olan Yedigöller kayın, karaçam ve meşe ormanlarının arasında yer alıyor.

Yedigöller’in en popüler göllerinden olan Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Küçükgöl, Sazlıgöl, İncegöl ve Nazlıgöllerin herhangi birinde doğa yürüyüşü, piknik ya da kamp yapabilir eşsiz orman ve göl manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Bolu’ya gelmişken Bolu’nun Pamukkale’si olarak bilinen Akkaya Travertenleri’ni de görebilirsiniz. Bolu’da aralık ayında yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden biri de kayak. Bunun için Kartalkaya ya da Esentepe Kayak Merkezleri’nden birini tercih edebilirsiniz. Bolu aynı zamanda kaplıcaları ile de ünlü bir yer. Özellikle de aralık ayında Sarot, Karacasu ya da Kesenözü gibi Bolu’nun meşhur kaplıcalarında harika vakit geçirebilirsiniz. 

Abant’ta Gezilecek Yerler: Bolu Abant’ta Gezilecek En İyi 20 Yer

Amasya

aralikta-gezilecek-yerler-.jpg

Orta Karadeniz Bölgesi’nde yer alan Amasya özellikle de Yeşilırmak Nehri’nin kenarına konumlanmış Yalıboyu Evleri kışın kar altında verdiği muhteşem manzaralarla aralık ayında kesinlikle görülmesi gereken yerlerden biri. 7.500 yıllık tarihi ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olması nedeniyle birçok farklı tarihi yapıyı içerisinde bulunan Amasya’ya gittiğinizde Roma döneminden kalma Alçak Köprü’yü ziyaret edebilir, Amasya Kalesi, Kral Kaya Mezarları ve Amasya Saat Kulesi gibi yapıları da görebilirsiniz. Osmanlı dönemi eserlerine ilginiz varsa yine Amasya’da bulunan II. Beyazıt Camii ve Külliyesi ve Kapı Ağası Medresesi gibi eserleri de gezebilirsiniz. Doğal güzellikler bakımından da oldukça zengin bir şehir olan Amasya’da doğa ile başbaşa vakit geçirmek isterseniz de Borabay Gölü çevresinde doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. 

Marmaris

aralikta-gezilecek-yerler-1.jpg

Aralık ayında soğuk kış ikliminden uzaklaşmak isterseniz gidebileceğiniz en iyi rotalardan biri de Marmaris. Ege’nin yemyeşil dağlarının masmavi denizle buluştuğu Marmaris aralık ayında da oldukça keyifli zaman geçirebileceğiniz bir yer. Yaz sezonunda deniz, kum ve güneşin tadını çıkartmak için göz ardı edilen Marmaris’in diğer güzelliklerini keşfetmek için aralık ayı harika bir zaman dilimi. Aralık ayında Marmaris’e gittiğinizde öncelikle Marmaris Kalesi’ni gezmeli ve ardından müzeleri gezebilirsiniz. Elbette yaz mevsimine göre nispeten çok daha sakin ve huzurlu olan plaj ve koyların tadını da çıkarabilirsiniz. Denize girmek birçok kişi için bu mevsimde zor olsa da kumlara uzanarak deniz manzarasının keyfini sürebilirsiniz. Kaplıca sevenler için ise Sultaniye Kaplıcaları harika bir alternatif olacaktır. Ölmez dağının Köyceğiz gölü ile birleştiği noktada yer alan bu kaplıca içerdiği zengin mineral özelliği ile birçok kişi için şifa kaynağı. 

Konya

aralikta-gezilecek-yerler-2.jpg

Konya, aralık ayında gezilebilecek en güzel lokasyonlardan biri. Özellikle de tarih ve inanç turizmine meraklıysanız aralık ayında kesinlikle Konya’yı ziyaret etmelisiniz. Bunun nedeni ise her yıl aralık ayında düzenlenen Şeb-i Arus törenleri. Mevlana’ya göre kavuşma günü olan Şeb-i Arus her yıl Mevlana’nın ölüm yıldönümünde gerçekleşiyor. Bu özel günde Mevlana düşünceleri anlatılarak ve semazen gösterileri gerçekleştirilerek anılıyor.

Şeb-i Arus törenlerine katıldıktan sonra ise Konya’nın kültürel zenginliklerini keşfetmek için harika bir şehir turuna çıkabilirsiniz. Mevlana Müzesi ve Türbesi ile Şemsi Tebrizi Camii ve Türbesi’ni gezerek Mevlana’nın izlerini arayabilir, Karatay Medresesi, İnce Minareli Medrese, Aziziye Camii ve Alaeddin Camii gibi Osmanlı ve Selçuklu eserlerini görebilirsiniz. Tropikal Kelebek Bahçesi’nde birçok kelebek türünü inceledikten sonra Konya’nın kendine özgü lezzetlerini tatmak için kısa bir mola verebilirsiniz. Ardından birçok hediyelik eşya ve Konya’ya özgü ürünler bulabileceğiniz Tarihi Bedesten Çarşısı’nı turlayabilir ve Kadınlar Pazarı’nı gezebilirsiniz. 

Pamukkale

aralikta-gezilecek-yerler-3.jpg

Termal tatil denildiğinde akla gelen ilk adreslerden biri olan Pamukkale de aralık ayında gidebileceğiniz yerlerden biri. Aralık ayında Pamukkale’nin termal sularında rahatlayabilir ve Pamukkale Travertenleri’ni gezebilirsiniz. Antik kentlere meraklıysanız Pamukkale’ye geldiğinizde mutlaka Hierapolis Antik Kenti’ni ve içerisinde yer alan Kleopatra Havuzu’nu da görmelisiniz. 

Gaziantep

aralikta-gezilecek-yerler-4.jpg

Hem kültürel zenginlikleri hem de dünyaya nam salmış mutfağı ile Gaziantep de aralık ayında gidebileceğiniz en güzel yerlerden biri. Yaz sıcaklarının etkisinin geçtiği aralık ayında Gaziantep’i çok daha keyifli bir şekilde gezebilir ve Gaziantep mutfağına ait lezzetleri deneyimleyebilirsiniz. Gaziantep’e gittiğinizde ilk iş Zeugma Mozaik Müzesi, Gaziantep Kalesi ve Bakırcılar Çarşısı’nı görmelisiniz. Bunun yanı sıra Şahinbey Savaş Müzesi, Zincirli Bedesten Çarşısı, Kaleoğlu Mağarası ve Tarihi Bey Mahallesi de mutlaka görmeniz gereken yerler arasında.

Hamamları ile ünlü olan ve bu ünü türkülere bile yerleşmiş olan Gaziantep’in tüm hamamlarını görme şansınız olmasa bile bu kültürü gözlemlemek için Hamam Müzesi’ni de mutlaka ziyaret etmelisiniz. Gezilecek bu kadar çok yer varken enerji depolamadan da olmaz diyorsanız o halde Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerini de kesinlikle tatmalısınız. Küşleme, lahmacun, beyran çorbası ya da nohut dürüm… Seçim tamamen size kalmış. Ancak Gaziantep’in meşhur baklavasını yerinde yemeden Gaziantep’ten dönmeyin. Son olarak Gaziantep’e çocukları ile gidecek olanlara ya da oyuncak meraklılarına bir öneri daha; Gaziantep Oyun ve Oyuncak Müzesi’nin eğlenceli ve renkli atmosferini mutlaka görmelisiniz. 

Kayseri

Aralık ayı için önerebileceğimiz bir diğer gezi rotası da Kayseri. Her ne kadar Kayseri denildiğinde akla ilk olarak Erciyes Kayak Merkezi gelse de bu şehirde bundan çok daha fazlası var. Elbette amacınız bir kayak tatili yapmaksa Erciyes’ten daha iyi bir seçenek yok. Ancak yine de tarihi ve kültürel bir gezi de yapmak istiyorsanız yine Kayseri’de birçok alternatifiniz var. Örneğin bir dönem Ermeni, Rum ve Türkler’in bir arada yaşadığı Talas ilçesinde yer alan Osmanlı Sokağı’nı gezebilir ve o tarihi atmosferi deneyimleyebilirsiniz. Kütüphaneye dönüştürülmüş Meryem Ana Kilisesi’ni görebilir, Gevher Nesibe Medresesi’nde Selçuklu döneminin izlerini inceleyebilirsiniz. Kayseri Kalesi, Hunat Hatun Külliyesi ve Kurşunlu Cami gibi birçok eseri de ziyaret edebilirsiniz. Ağırnas’a yolunuz düşerse burada Mimar Sinan’ın evini görebilir ve diğer yeraltı şehirlerini gezebilirsiniz. Kayseri’den ayrılmadan ise kesinlikle mantı ve pöç gibi yöresel lezzetleri denemelisiniz. 

Erciyes Kayak Merkezi Hakkında Bilgi ve 2023 Fiyatları

Aralıkta Kamp Tatili

“Kışın kamp mı olur!” demeyin! Kampçılar bilir ki bu işin esas keyfi kışın yaşanır. Dışarıda ıssızlık, çadırda sıcacık yatak ve doğa herkese iyi gelir. Günlük sorunların yıkıcı etkisi, iş-ev rutininin yıpratan ve tüketen çarkları dışına çıkmak için kamp kurmak harika bir fikir. Aralık ayında kampçılar için Ege bölgesi ve Toroslar harikadır. Hem çok soğuk olmaz hem de doğanın dinginliği hayat verir. Ayrıca bu bölgelerde kampçılar için özel ve Devlete ait alanlar da var. İzmir Karagöl, İzmir Kurudere Kanyonu, Antalya Köprülü Kanyonu bunlardan bazıları. Kırklareli Demirköy kamp alanı ve Bolu Aladağlar kamp alanı da çok tutuluyor.

Kışın Kamp Yapılacak Yerler: En İyi 10 Kış Kamp Rotası

Aralıkta Balayı Tatili

Aralıkta balayı tatili için nereye gitmeli? Düğünlerin yaz aylarında yapılmasına alışkınız ama kış düğünleri de bir başka güzeldir. Özellikle aralıkta evlenenler için kış balayı tatil noktaları da önem kazanıyor. Masalsı manzaraları ile Kapadokya bölgesi bu eksende harika bir seçenek. Yemeye içmeye meraklı çiftler için eşsiz lezzetler sunan Antakya bölgesi de hem ılık olması hem de mutfağı ile tercih sebebi. Doğanın içinde olmak, sıcacık şömine başında sohbet etmek üzere de Yedigöller harika bir seçim. Sessiz, ıssız ama konforlu bir kış balayı tatili isteyenler için Amasra’da çok güzel bir rota. Batı Karadeniz’in bu özel kentinde deniz manzaralı bir balayı tatili planlayabilirsiniz.

aralıkta gezilecek yerler, kar üzerinde oynayan küçük çocuk

Haziran, yazın başlaması demek. Ağustos eşittir, deniz – kum – güneş. Nisan ve Mayıs bahar coşkusu, şubat, sevgililer günü vs…Peki, aralık ayının güzelliği ne? Öncelikle, kışın tam ortası! Kuzey yarım kürede dönence 21 Aralık’ta başlar. Dönence ile birlikte en uzun gece yaşanır. Bundan sonra da geceler minik minik adımlarla kısalarak uzun ve sıcak gündüzlere yaklaşırız.

Aralık ayı, yılbaşı coşkusu demek. İnancınız ne olursa olsun sadece takvimsel olarak bile yeni bir yıla başlamak heyecan vericidir. Yeni yılın yeni kararlar almak, yeni başlangıçlar yapmak için motive edici gücü vardır. Aralık ayında evi yeni yıl için süslemek ya da işleri bir sonraki yıl için düzenlemek adettendir. Kış manzaraları da aralıkta bir başka güzelleşir.

Karlı bölgelerde beyaz ve masalsı bir örtü oluşur. Ilık bölgelerde de dökülen yapraklarla romantizm hissedersiniz. Aralık ayı, sıcak bir fincan çayla yağmuru ya da karı izlemektir. Evde film keyfi için de aralıktan güzel zaman olamaz. Pijama, battaniye, abur cubur ve kumanda zamanıdır aralık 🙂

Aralık Tatiliniz için Kiralık Aracınız Yolcu360’da!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle