Yolcu360 Blog
ankara-avm
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > Ankara Alışveriş Merkezleri: Ankara’daki En İyi 15 AVM

Ankara Alışveriş Merkezleri: Ankara’daki En İyi 15 AVM

Ankara alışveriş merkezleri listemizle karşınızdayız. Ankara’daki en iyi alışveriş merkezleri hangileri? Birlikte sanal bir yolculuğa çıkıyoruz. 

Hepimiz alışveriş yapmayı çok seviyoruz. Gelişen teknolojiyle birlikte alışveriş yapma alışkanlıklarımızda da değişimler oluyor. Fakat değişmesi zor olan şeyler elbette var. Onlardan biri de gezip görerek bir şeyleri satın alma alışkanlığımız. Her ne kadar tek tıkla istediğimiz ürün kapımıza getiriliyor olsa da zaman buldukça hepimiz çarşı, pazar, pasaj, avm geziyoruz. Çünkü alışveriş aktivitesi sadece satın alma eyleminden oluşmuyor. Aynı zamanda eğlenceyi de içeriyor.

Günümüzde eğlence ve alışverişi bir araya getiren en önemli mekanlar ise alışveriş merkezleri. Hem ürün satın alabileceğiniz dükkanlar hem de eğlenebileceğiniz etkinlikler aynı yerde bulunuyor. Hal böyle olunca alışveriş merkezlerinin ilgi görmesi kaçınılmaz.

Ankara, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin en kalabalık şehirlerinden biri. Bundan dolayı çok fazla alışveriş merkezine sahip. Biz de bu yazımızda alışveriş tutkunları için Ankara’daki en iyi alışveriş merkezlerini araştırdık.

Ankara’daki en iyi alışveriş merkezleri hangileri, bu Avm’lerin ne gibi özellikleri var, Ankara’daki en iyi alışveriş merkezleri nerede gibi sorulara cevap bulmaya çalıştık.

Ankara’daki En İyi 15 Alışveriş Merkezleri

Sizler için Ankara’da bulunan en iyi alışveriş merkezlerini araştırdık. En beğenilen 15 Avm’yi listeledik. Gelin hep beraber listemizde hangi alışveriş merkezleri var, bir bakalım.

ankara atakule alışveriş merkezi

Atakule

Atakule, Ankara’da açılan ilk alışveriş merkezi olma unvanına sahip. Bu nedenle Ankara’nın simgelerinden biri. Ayrıca ülkemizin de açılan ikinci alışveriş merkezi.

Ankara’nın başkent oluşunun 66. yıldönümünde Turgut Özal tarafından açılışı gerçekleşiyor. Avm ismini, yapının bir parçası olan Atakule’den alıyor. Üstelik Atakule, Türkiye’nin ilk döner platformlu restoranı olan teraslı kulesiyle ayrı bir niteliğe sahip.

Alışveriş merkezinin içinde birçok seçkin markanın mağazasına rastlamak mümkün. Eğer alışveriş yapmayı seviyorsanız Atakule sizin için çok doğru bir tercih. Bununla birlikte avm’nin hemen yanında bulunan Botanik Park’ın keyfini sürmeyi de ihmal etmeyin.

Adres: Çankaya Mahallesi, Çankaya Caddesi, No: 1-502, Çankaya, Ankara.

ankara alışveriş merkezleri acity

ACity AVM

Ankara’da bulunan outlet’ler içinde en çok tercih edilenlerden biri ACity. 2008 yılında açılan alışveriş merkezi, alışveriş tutkunlarına uygun fiyatlar sunuyor. Konumu, uygun fiyat aralığı ve ürün yelpazesinin geniş olması gibi sebeplerle iyi bir seçenek.

Alışveriş merkezi içerisinde birçok seçkin markanın mağazası yer alıyor. Ayrıca teras bölümü, sinema salonları ve çocuklar için ayrılmış eğlence alanları da ziyaretçileri cezbediyor. Bununla beraber Avm’nin bir de fırsat katı var. Burada her ay, ilgili markaların indirimli, fırsat ürünlerinin satışı yapılıyor.

ACity alışveriş merkezinde bowling ve sinema salonları var. Ayrıca gençler ve çocuklar için eğlence alanları bulunuyor. Bunun yanında nikah, balo gibi etkinlikler için de belli alanlar mevcut. Marka çeşitliliği ve sunduğu fırsatlardan dolayı tercih edilesi bir avm olduğunu söyleyebiliriz.

Adres: Fsm Bulvarı, No: 244, İstanbul Yolu Yenimahalle, Ankara.

ankara alışveriş merkezleri ankamall

ANKAmall

Ankara’daki bu Avm, 1999 yılında Türkiye’nin en büyük alışveriş merkezi olarak açılıyor. Ardından 2004 yılında alışveriş merkezini genişletme çalışmaları başlıyor. 2006 yılında ANKAmall ismiyle yeniden açılan Avm, daha da büyümüş haliyle Ankaralılara hizmet vermeye devam ediyor.

ANKAmall Ankara’nın en büyük alışveriş merkezlerinden biri. Öyle ki tamı tamına 6.000 araç kapasiteli bir otoparka sahip. Alışveriş merkezi, 278.000 metrekarelik bir alanı kapsıyor.

Birçok seçkin markanın mağazasını bünyesinde bulunduran ANKAmall, çeşitlilik bakımından neredeyse rakipsiz gibi görünüyor. 300’den fazla mağazaya ev sahipliği yapıyor. Alışveriş yapmayı sevenler için kesinlikle doğru bir adres.

Adres: Gazi, Konya Devlet Yolu, Mevlana Bulvarı, No: 2, Yenimahalle, Ankara.

ankara alışveriş merkezleri anatolium

Anatolium

Ankara’nın Mamak ilçesinde bulunan Anatolium isimli alışveriş merkezi, bölgeye büyük bir hareket getiriyor. Ulaşımı oldukça kolay. Bu nedenle de tercih edilesi bir alışveriş merkezi.

Anatolium oldukça büyük, içerisinde birçok markayı ağırlayan bir avm. Ancak bir farkı var. Sadece alışveriş merkezi değil aynı zamanda bir eğlence merkezi. Alışveriş merkezinde, hafta sonları çocuklar için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Çok yönlü oluşu nedeniyle takdir edilesi bir mekan.

Adres: Akşemsettin Mahallesi, 2308. Sokak, No: 1b, Mamak, Ankara.

ankara alışveriş merkezleri antares (1)

Antares

Antares Samanyolu Galaksisi’nde bulunan, Güneş’ten dört yüz kat daha büyük ve altmış bin kat daha parlak bir yıldızın adı. Alışveriş merkezi de ismini, işte buradan alıyor. Ayrıca burası yalnızca avm değil aslında bir yaşam merkezi projesi.

Bir alışveriş ve yaşam merkezi olan Antares, 2008 yılında hizmete açılıyor. Proje içerisinde alışveriş merkezi, konutlar, restoran ve kafeler, sinema salonları ve çocuk eğlence alanları yer alıyor.

Çok sayıda markaya ev sahipliği yapan Antares alışverişi sevenler için oldukça iyi bir seçenek. Mağazaları gezip ihtiyaç duyduğunuz ürünleri satın aldıktan sonra birbirinden güzel kafelerde bir keyif kahvesi içebilirsiniz.

Adres: Halil Sezai Erkut Caddesi, Afra Sokak, No: 1a, Ayvalı Etlik, Ankara.

arcadium ankara alışveriş merkezleri (1)

Arcadium

Arcadium 2003 yılından bu yana hizmet veren bir alışveriş merkezi. Giyimden ev tekstiline kadar her türlü ihtiyaca cevap verebilecek bir çeşitliliğe sahip. Bu durum alışveriş merkezinin tercih edilmesini sağlıyor.

Alışveriş merkezi Eskişehir Yolu, Konutkent, Yaşamkent gibi birçok yerleşim noktasının içinde yer alıyor. Bu da birçok açıdan ziyaretçi sayısını etkileyen faktörlerden biri. Avm için bu bölge civarında oturan Ankaralıların, vazgeçilmez alışveriş mekanı diyebiliriz.

Alışveriş merkezi bünyesinde birçok markayı barındırıyor. Ayrıca leziz yemekler yapan restoranlar ve kafeler de mevcut. Bunun dışında canlı müzik performansları, özel gün organizasyonları ve çocuklar için düzenlenen çeşitli etkinlikler de yapılıyor. Arcadium’un bahsettiğimiz tüm fırsatlarından yararlanabilirsiniz.

Adres: 8. Cadde, Koru Mahallesi, No: 192, Çayyolu, Ankara.

armada ankara alışveriş merkezleri (1) (1)

Armada

Ankara’da bulunan Armada isimli alışveriş merkezi 2002 yılından beri hizmet veriyor. Avm oldukça geniş bir alana yayılıyor. Çok katlı alışveriş merkezi, tasarım olarak da insanlar tarafından beğeniliyor.

Birçok seçkin markaya ev sahipliği yapan alışveriş merkezi, içinde bulunan Hayat Sokağı ile birlikte aynı zamanda bir sosyal yaşam alanı. Avm’de dünyaca ünlü markalara rastlamak mümkün. Ayrıca gurme restoranlar ve seçkin kafeler de mevcut. Bununla birlikte iki bin iki yüz araç kapasitesine sahip bir otoparkı var.

Alışveriş merkezi mağazaların dışında fitness ve spor salonu, sinemalar ve etkinlik alanlarına da sahip. Armada alışveriş merkezi sizin için oldukça iyi bir tercih olabilir.

Adres: Eskişehir Yolu, No: 6, Söğütözü, Ankara.

bilkent center ankara alışveriş merkezleri

Bilkent Center

Ankara’da yer alan alışveriş merkezlerinden biri olan Bilkent Center, 1998 yılından beri hizmet veriyor. Oldukça yoğun ilgi gören bir mekan olduğunu söylemeliyiz. Haftada yaklaşık olarak yüz elli bin kişiyi ağırlıyor.

Bilkent Center birçok seçkin markanın mağazasını, restoran ve kafeleri, sinema salonlarını barındırıyor. Bu açıdan baktığımızda sadece bir alışveriş merkezi değil, çok yönlü bir oluşum.

Bilkent Center, Bilkent Sanat Sokağının da atmosferinden yararlanıyor. Bilkent Sanat Sokağı’nda sergiler, kültürel etkinlikler ve çeşitli müzayedeler yapılıyor. Eğer Bilkent Center’da alışveriş deneyimi yaşamak isterseniz, bu anlattığımız sanat atmosferini de solumuş olacaksınız!

Adres: Üniversiteler Mahallesi, Bilkent Bulvarı, No: 3, Çankaya, Ankara.

atlantis ankara alışveriş merkezleri

Atlantis

Atlantis isimli alışveriş merkezinde gıda, tekstil, elektronik aletler, yapı ürünleri gibi daha pek çok kategoride ürüne rastlamak mümkün. Çünkü ürün çeşitliliği oldukça fazla. Avm yaklaşık yüz otuz markaya bünyesinde yer veriyor.

Atlantis büyük ve kapsamlı bir alışveriş merkezi. Fakat alışveriş merkezi olduğu ölçüde başka bir kimliği daha var. Bu da Ankara’nın en büyük eğlence merkezlerinden biri olması. Avm Joyland isimli eğlence merkezini, Atlantis Spor Center’ı, sinemaları ve botanik parkı da kapsıyor. Böylece ziyaretçilerine harika bir sosyal yaşam alanı sunuyor.

Adres: Kardelen Mahallesi, Başkent Bulvarı, No: 224, Batıkent-Yenimahalle, Ankara.

Forum Ankara Outlet

Forum Ankara Outlet

Forum Ankara Outlet isimli alışveriş merkezi, Ankara’nın en büyük outlet Avm’lerinden biri. 2008 yılından beri hizmet veren Avm, ziyaretçilerine uygun fiyatlara oldukça kaliteli ürünler sunuyor. Bu hizmet Ankaralılar tarafından büyük ilgi görüyor. Alışveriş merkezini sakin ve ıssız görmek neredeyse imkansız.

Alışveriş merkezi, çok sayıda yerli ve yabancı markayı ağırlıyor. Bunun dışında kafe ve restoranları, eğlence seçenekleriyle de göz dolduruyor. Ayrıca içerisinde yer alan market de uygun fiyat seçenekleriyle dikkat çekiyor. Birçok yönden cep dostu olan Forum Ankara Outlet, Ankaralıların en sevdiği alışveriş merkezlerinden biri olmaya devam edecek gibi görünüyor!

Adres: Ovacık, Yozgat Bulvarı, No: 99, Keçiören, Ankara.

cepa avm

CEPA

CEPA, 2007 senesinden bu yana Ankaralılara hizmet vermeye devam eden bir alışveriş merkezi. Eskişehir yolu üzerinde, ODTÜ yerleşkesinin hemen karşısında konumlanıyor.

Alışveriş merkezi, iki yüzü aşkın yerli ve yabancı markaya ev sahipliği yapıyor. Gıda, giyim, ev tekstili, oyuncak, teknoloji ve daha birçok kategoride ürünler mevcut. Yeterince büyük ve oldukça kapsamlı bir Avm olduğunu söyleyebiliriz.

Birçok seçkin restoran ve kafeye yer veren Avm’de dilerseniz leziz yemekler yiyebilirsiniz. Aç değilseniz oturup şöyle güzel bir kahve de içebilirsiniz. CEPA ziyaretçilerine tüm imkanları sunuyor!

Alışveriş merkezinin Ankara manzaralı terasından daha size söz etmedik bile! Yok ben terasa çıkmak istemiyorum diyenler, sinema salonları ve eğlence alanlarının tadını çıkarabilir. CEPA keyifli bir alışveriş deneyimi için oldukça güzel bir tercih.

Adres: Mustafa Kemal Mahallesi, 2123. Sokak, No: 2, Çankaya, Ankara.

gordion-avm ankara alışveriş merkezleri

Gordion

Gordion isimli alışveriş merkezi, 2009 yılından beri Ankaralılara hizmet veriyor. Yerli ve dünyaca ünlü birçok marka Gordion’da yer alıyor.

Alışveriş merkezinde yaklaşık yüz elliden fazla seçkin markanın mağazaları var. Ayrıca Avm’nin iki bin üç yüz araç kapasiteli bir otoparkı mevcut.

Gordion ziyaretçilerine yalnızca alışılmış bir alışveriş deneyimi sunmak istemiyor. Bundan dolayı birçok etkinlik alanı ve eğlence merkezi var. Bunun dışında on üç adet sinema salonuna sahip. Gordion hem eğlenmek hem de alışveriş yapmak isteyenler için doğru adres diyebiliriz.

Adres: Ankaralılar Caddesi, Koru Mahallesi, No: 2, Yenimahalle, Ankara.

Kentpark

Kentpark isimli alışveriş merkezi, Ankaralılar’ın ihtiyaçlarını karşılayacak bir karma yaşam merkezi olarak hizmet veriyor. Oldukça büyük bir alana sahip olan Kentpark’ın ulaşımı da gayet rahat.

Alışveriş merkezinde birçok seçkin markanın mağazası var. Bunun dışında sinema ve bowling salonları, fitness ve spor salonu, çocuklar için eğlence merkezleri, Tab Sanat Akademi Dans Okulu da bünyesinde mevcut. Haftanın her günü hareketli ve canlı yapısıyla bambaşka bir alışveriş deneyimini sizlerle paylaşıyor!

Adres: Mustafa Kemal Mahallesi, No: 164, Çankaya, Ankara.

Panora

Ankara’da bulunan Panora isimli alışveriş merkezi, 2007 yılından bu yana hizmet veriyor. Alışveriş merkezi, yüz doksandan fazla seçkin markaya ev sahipliği yapıyor.

Panora’nın birinci katında, yetmiş beş ton su kapasiteli iki adet akvaryum var. Birinde köpekbalığı diğerinde ise mercan var. Avm’nin akvaryum bulunan katı çok ilgi görüyor. Ayrıca alışveriş merkezinin giriş katında, Türkiye’nin en büyük, tek parça uygulama mozaiği olan Piri Reis’in haritasını görebilirsiniz.

Adres: Turan Güneş Bulvarı, No: 182, Çankaya, Ankara.

Taurus

2007 yılından beri Ankaralılar için hizmet veren Taurus alışveriş merkezi, eğlence ve alışverişi bir araya getirenlerden biri. Ulaşımı oldukça rahat olan avm, dijital dünyaya ve teknolojiye de oldukça önem veriyor.

Alışveriş merkezinde seçkin markaların mağazaları, eğlence merkezleri, sinemalar, birbirinden güzel restoran ve kafeler yer alıyor. Taurus, kültür ve sanat etkinliklerine önem veren bir avm olarak sizlere keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatmak istiyor!

Adres: Mevlana Bulvarı, No: 190, Çankaya, Ankara.

Ankara’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Ankara’da araç kiralama yapmayı düşünüyorsanız yolcu360.com’a şimdi girin ve en iyi fiyatları karşılaştırın. 1 dakikadan kısa süre içinde aracınızı rezerve edin!

Ankara Hakkında Daha Fazlası

Yorum ekle