Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Ankara Kütüphaneleri: Ankara’daki En İyi 10 Kütüphane

Ankara Kütüphaneleri: Ankara’daki En İyi 10 Kütüphane

Ankara kütüphaneleri ücretsiz ve sessiz bir şekilde ders çalışma ortamı sunuyor. Şimdi Ankara’nın en iyi kütüphanelerini keşfe çıkalım.

Kitap okumak, ders notlarımızın üzerinden geçmek, araştırma yapmak veya sınavlara hazırlanmak için kullandığımız yerler kütüphaneler. Çoğumuz illa ki hayatında en az bir defa kütüphanede sabahlamıştır. Çünkü kütüphanenin insana sağladığı o sessizlik ve düzen işlerimizi halletmek için bulunmaz bir fırsat. Ayrıca başka insanları da çalışırken görmek hepimize iyi geliyor doğrusu. Tek çalışanın biz olmadığımızı hissettiriyor. Bizi tembellikten çekip çıkarıyor. Hal böyle olunca hepimiz bulunduğumuz şehirdeki en iyi kütüphanelerin hangisi olduğunu merak ediyoruz. 

Daha önce yazdığımız yazıda, İstanbul’daki en iyi kütüphaneleri sizler için araştırıp sıralamıştık. Bu sefer sıra Ankara’da ikamet edenlerde. Sizler için Ankara’nın en iyi kütüphanelerini araştırdığımız bir yazı hazırladık. Ankara’da en iyi nerede ders çalışılır, hangi kütüphane nerededir gibi sorulara cevap vermeye çalıştık. Gelin sizin için hazırladığımız Ankara’nın en iyi kütüphaneleri listesinde hangi kütüphaneler var, hep birlikte görelim.

Ankara Kütüphaneleri

İstanbul ile kıyasladığımızda Ankara’da, halihazırda aktif olarak hizmet veren daha az kütüphane var. Fakat yine de hepsi birbirinden değerli kaynaklara sahip. Eminiz ki içlerinden gönlünüze göre bir kütüphane kolaylıkla bulacaksınız. Sizin için Ankara’nın en çok tercih edilen kütüphanelerini bir araya getirerek listeledik. Şimdi hep beraber bu listeye bir göz atalım. 

Ankara Milli Kütüphane

Ankara Milli Kütüphane

Ankara’nın en meşhur kütüphanesi Milli Kütüphane. Burası oldukça geniş bir arşive ve zengin kaynaklara sahip. Tabii hal böyle olunca kalabalık olması da bir noktada kaçınılmaz aslında. Kimi günler, kütüphanenin kapısında uzayan kuyruklar bile görebilirsiniz. Çalışma alanları da oldukça ilgi gördüğünden dolayı çok dolu oluyor. Burası daha ziyade bir araştırma yapacaksanız, arşivini kullanmanız bakımından makul bir seçenek. Ayrıca şunu da belirtelim ki kütüphane üyelik sistemiyle işliyor. Henüz üyesi değilseniz internet üzerinden ön kayıt yaptırabilirsiniz. 

Ankara Milli Kütüphane Adres: Wilhelm Thomsen cd. Emek mh. No: 4, Çankaya

Ankara Kütüphaneleri, CerModern Sanat Kütüphanesi

CerModern Sanat Kütüphanesi

Burası çeşitli performans ve sergilere ev sahipliği yapan bir sanat merkezinin kütüphanesi. Tıpkı Milli Kütüphane gibi birçok Ankaralının göz bebeği. Kütüphanede daha çok modern sanatlar ve sahne sanatlarına dair kaynaklar bulmak mümkün. Modern mimarisiyle insanın içini açan tasarımı birleşince ders çalışmak daha eğlenceli bir hale geliyor. Eğer daha önce CerModern Sanat Kütüphanesine gelmediyseniz mutlaka bir deneyin deriz. Hatta gelmişken bir sergiye rastlarsanız belki onu da gezebilirsiniz. 

 CerModern Sanat KütüphanesiAdres: Sıhhıye Kavşağı, No: 13, Çankaya

Ankara Ötüken Kütüphanesi

Adnan Ötüken Kütüphanesi

Türkiye’nin en büyük halk kütüphanelerinden biri Adnan Ötüken Kütüphanesi. Oldukça zengin bir kaynak çeşidi var. Neredeyse sekiz yüz binin üzerinde kitaba ulaşmak mümkün. Tarih kokan binası, mimar Paul Bonatz tarafından tasarlanıp yapılıyor. Bu binada çalışmak, araştırma yapmak bile başlı başına bir keyif. Eğer daha önce Adnan Ötüken Kütüphanesini kullanmadıysanız mutlaka denemelisiniz. 

Adnan Ötüken Kütüphanesi Adres: Namık Kemal, Kumrular Cd. No: 3, Çankaya

Ankara Kütüphaneleri: Goethe Enstitüsü Kütüphanesi

Ankara Goethe Enstitüsü Kütüphanesi

Ankaralı olup da bu enstitü kütüphanesinin önünden geçmeyen yoktur sanıyoruz. Goethe Enstitüsü, Atatürk Bulvarı üzerinde yer alıyor. Fakat birçok kişi, buranın halka açık bir de kütüphanesi olduğunu bilmiyor. Tahmin edildiği üzere içeride daha çok Almanca kaynaklar var. Kaynak bakımından zengin olan bu kütüphaneyi, özellikle Almanca öğrenmek isteyenler için tavsiye edebiliriz. 

Ankara Goethe Enstitüsü Kütüphanesi Adres: Atatürk Bulvarı, No: 131, Çankaya

Ankara kütüphaneleri: Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi

Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi

Ankara’nın hatta belki de ülkemizin koleksiyon bakımından en zengin üniversite kütüphanelerinden biri, Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi. Alt katında minik bir sergi alanı var ve bu alan oldukça faal. Çok güzel bir tasarıma sahip. Yukarıda çalışmaktan sıkılanlar, aşağıya inip kendine kısa bir sanat molası verebilir mesela. Bu kütüphaneyi Bilkent öğrencisi olmayanlar da kullanabiliyor. Fakat dışarıdan kullanıcılar, kitap ödünç alma hizmetinden ne yazık ki faydalanamıyor.

Bilkent Üniversitesi Kütüphanesi Adres: Bilkent Üniversitesi Ana Kampüs, Çankaya. 

Ankara kütüphaneleri, Oran Sevgi Yılı Halk Kütüphanesi

Oran Sevgi Yılı Halk Kütüphanesi

Bir halk kütüphanesi olan Oran Sevgi Yılı, oldukça zengin bir kaynağa sahip. Ansiklopediler, sözlükler, mesleki kitaplar, çocuk yayınları gibi her türden araştırmaya ev sahipliği yapabilecek nitelikte. Ayrıca kütüphaneden ödünç kitap alabiliyorsunuz. Tabii ki belirli bir günde, geri getirmek şartıyla. Ayrıca kütüphane kitap tanıtma, imza günleri, konferanslar gibi etkinliklere de açık. 

Oran Sevgi Yılı Halk Kütüphanesi Adres: Rasih Kaplan Sk. No: 19, Çankaya

Gölbaşı İlçe Halk Kütüphanesi

Bu kütüphane Gölbaşı ilçesinin merkezinde ve birçok okula yakın bir konumda bulunuyor. Kütüphane içinde iki okuma salonu var. Bununla birlikte bir de çocuk bölümü mevcut. Ayrıca bir tane de internet erişiminin sağlandığı odaya ev sahipliği yapıyor. 

Gölbaşı İlçe Halk Kütüphanesi Adres: Gazi Osman Paşa mh. No: 6, Gölbaşı

Ankara kütüphaneleri

Mamak İlçe Halk Kütüphanesi

Kütüphanenin içerisinde üç ayrı bölüm var. Bunlar çocuklar için, yetişkinler için ve internet odası olmak üzere üçe ayrılmış vaziyette. Ayrıca kültürel etkinlikler için bir konferans salonu da mevcut. 

Mamak İlçe Halk Kütüphanesi Adres: Talatpaşa Bulvarı, No: 167, Mamak

Cebeci Halk Kütüphanesi

Kütüphane pazar günü hariç, sabah 08:30’dan akşam 17:30’a kadar hizmet veriyor. Kütüphanenin hem yetişkin hem de çocuk bölümü var. Ayrıca internet erişimi sağlanan bir odaya da ev sahipliği yapıyor. 

Cebeci Halk Kütüphanesi Adres: Eceabat Sk. No: 5, Cebeci

Ankara kütüphaneleri, vekam kütüphanesi

VEKAM Kütüphanesi

VEKAM, Koç Üniversitesi’nin araştırma merkezlerinden biridir. Ancak bir kütüphaneye de sahip. Ankara’da bulunan kütüphaneler arasında, teması yalnızca Ankara olan belki de tek kütüphane. Bu nedenle oldukça özel bir yeri var. Eğer Ankara ile ilgili bir araştırma konunuz varsa, VEKAM Kütüphanesi arşivleri ve zengin kaynaklarından yararlanabilirsiniz.

Ankara Kütüphaneleri: VEKAM Kütüphanesi Adres: Hakan Turan Cd. No: 9, Keçiören

Ankara’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Ankara’da araç kiralama yapmayı düşünüyorsanız yolcu360.com’a şimdi girin ve en iyi fiyatları karşılaştırın. 1 dakikadan kısa süre içinde aracınızı rezerve edin!

2 yorum