Yolcu360 Blog
bursalı-ünlüler
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Bursalı Ünlüler Kimler? 

Bursalı Ünlüler Kimler? 

Türkiye’nin en büyük dördüncü şehri olan Bursa, yalnızca İskender kebabı ve kestane şekeri ile ünlü değil. Ayrıca sanattan siyasete birçok ünlü ismin doğup büyüdüğü bir şehir olmasıyla da adından sıkça söz ettiriyor. Hepimizin ekranlardan görüp tanıdığı, hayatlarını merak ettiğimiz ünlü isimlerin arasında acaba Bursalı olanlar kimler? Hepimizin ekranlardan görüp tanıdığı, hayatlarını merak ettiğimiz isimlerin arasında acaba Bursalı ünlüler kimler?

Bursalı Ünlüler Kimler?

Havasından mıdır yoksa suyundan mı bilinmez Bursalı ünlü çok. Günümüzde internet ünlüsü diye tabir ettiğimiz Bursa’da yaşayan fenomenlerden tutalım da Bursalı ünlü oyunlara, şarkıcılara varıncaya kadar liste uzayıp gidiyor. 

Biz de Bursalı ünlüleri araştırdık ve bir liste hazırladık. Bursalı ünlüleri sizin için şöyle listeledik: 

Sabiha Gökçen

Sabiha Gökçen kimdir, Sabiha Gökçen nereli?

1913 yılında Bursa’da doğan Sabiha Gökçen, dünyanın ilk kadın savaş pilotu. Tarihte de oldukça önemli bir yere sahip olan Bursalı ilk ünlülerden, Sabiha Gökçen annesi ve babası öldükten sonra 1925 yılında Bursa şehrini ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk tarafından evlat ediniliyor. Gökçen soyadı kendisine Soyadı Kanunu sonrası Atatürk tarafından veriliyor.

Zeki Müren

Zeki Müren nereli, Zeki Müren kimdir

Türkiye’nin sanat güneşi Zeki Müren de Bursalı ünlülerimizden biri. Kendisini tanımayan büyük ihtimalle yoktur ama biz yine de hatırlatalım. Hepimizin diline dolanan o eski, güzel şarkıları kadife sesiyle söyleyen kişi kendisi. 

Zeki Müren Bursa’nın Hisar semtinde dünyaya geliyor. Bu nedenle Bursalı sanatçılar listemize en tepeden giriş yapıyor. 

Müzeyyen Senar

Müzeyyen Senar nereli, Müzeyyen Senar kimdir?

Bir başka Bursalı ünlü sanatçımız, Cumhuriyetin Divası olarak bilinen Müzeyyen Senar. Türk sanat müziği sanatçısı olan Senar, birçok şarkıya güzide sesiyle hayat veren kişi. Aynı zamanda Bursa’nın medarı iftiharı.

Erkan Can

Erkan Can nereli, Erkan Can kimdir, bursalı ünlüler

Bursalı ünlü oyuncu Erkan Can, 1958 yılında Yenişehir semtinde dünyaya geliyor. Kendisini hem sinema ekranlarında hem de tiyatro sahnelerinde sık sık görüyoruz. Çok başarılı bir oyuncu. Üstelik Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi erkek oyuncu seçilmiş bir sanatçı. 

Fettah Can 

Fettah Can nereli, Fettah Can kimdir

Şimdi sırada Fettah Can var! Kendisi ünlü bir şarkıcı ayrıca Bursalı. 1975 yılında Bursa’da doğan sanatçıyı, yazmış olduğu birbirinden güzel şarkı sözleriyle de tanıyoruz. Bursalı ünlü, güzel sesinin yanında hem şarkı sözü yazıyor hem de beste yapıyor. 

Ata Demirer

Ata Demirer nereli, Ata Demirer kimdir, bursalı ünlüler

Ata Demirer 1972 yılında Bursa’da doğuyor. Her ne kadar sonradan İstanbul’a taşınmış olsa da herkesin görüp tanıdığı Bursalı ünlülerden biri. 

Kendisini hem nüktedan yanı hem de güzel sesiyle biliyoruz. Üstelik yaptığı filmlerde sergilediği oyunculuk performansıyla on parmağında on marifet olduğunu kanıtlayan biri. Yine Bursalıların gurur duyduğu isimlerden bir tanesi. 

Erdal Özyağcılar

Erdal Özyağcılar nereli, Erdal Özyağcılar kimdir, bursalı ünlüler kimler

Sıra geldi bir diğer Bursalı ünlü sanatçımıza, Erdal Özyağcılar da Bursalı ünlülerden biri. Kendisi Bursa İznik doğumlu. 

Erdal Özyağcılar’ı televizyon ekranlarından zaten her birimiz tanıyoruz. Ancak kendisi aynı zamanda çok başarılı bir tiyatro sanatçısı. Tiyatroya yıllarını vermiş bir isim. Bunun yanında seslendirme sanatçısı ve sinema oyuncusu. 

Gonca Vuslateri

Gonca Vuslateri nereli, Gonca Vuslateri kimdir?

Bursalı ünlü oyunculardan bir diğeri de Gonca Vuslateri. Gonca Vuslateri 1986 yılında, Bursa’da dünyaya geliyor. Çok başarılı bir oyuncu olan Vuslateri’ni televizyon ekranlarından ve tiyatro sahnelerinden biliyoruz. Ayrıca kendisinin bir şiir kitabı da var. 

Hande Soral ve Bensu Soral Kardeşler

Hande Soral ve Bensu Soral nereli?

Hande Soral ve Bensu Soral kardeşler de Bursalı ünlü oyuncularımız içinde yer alıyor. İki kardeş de başarılı oyunculuklarıyla kariyerlerine devam ediyor.

Olgun Şimşek

Olgun Şimşek nereli, Olgun Şimşek kimdir, bursalı ünlüler

Olgun Şimşek 1971 yılında, Bursa’da dünyaya geliyor. Başarılı oyuncu, Bursalı ünlüler listemizde bulunuyor. 

Ünlü oyuncu, oyunculuk kariyerinin yanında müzik ile de haşır neşir. Televizyon ve sinema dışında kendisi ayrıca tiyatro sanatçısı. 

Burcu Kara 

Burcu Kara kimdir, Burcu Kara nereli, bursalı ünlüler

Burcu Kara 1980 senesinde Bursa şehrinde doğuyor. Başarılı oyuncu, kariyerine ilk önce sunuculuk deneyimiyle adım atıyor. Ardından hız kesmeden televizyon dizileri, sinema filmleri peşi sıra geliyor. Bununla birlikte tiyatro oyunlarında da oyunculuk yapan Burcu Kara, başarılarıyla Bursalı ünlüler arasında. 

Demet Şener

Demet Şener nereli, Demet Şener kimdir

Demet Şener, 1977 yılında Bursa’da dünyaya geliyor. Bursalı ünlülerimizden bir tanesi. 

Kendisi kariyerine başarılı bir manken olarak başlıyor. Ardından oyunculuğa da yeteneği olduğu ortaya çıkıyor. Böylece kendisini birçok dizi ve filmde izleyebiliyoruz. 

Ceyda Düvenci

Ceyda Düvenci nereli, Ceyda Düvenci kimdir, bursalı ünlüler

Ceyda Düvenci, 1977 senesinde Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde dünyaya geliyor. Kendisini televizyonculuk yaptığı dönemlerde sunduğu Sabah Şekerleri isimli programla tanıyoruz. 

Sunuculuk kariyerinin dışında, aynı zamanda çok başarılı bir oyuncu Ceyda Düvenci. Bursalı ünlü, birçok dizi ve filmde yer alıyor. Bunun yanında tiyatro oyunlarında da kendisini izleme şansı yakalıyoruz. 

Vildan Atasever

Vildan Atasever nereli, Vildan Atasever kimdir, bursalı ünlüler

Bursalı ünlü oyunculardan biri de Vildan Atasever. Başarılı oyuncu, 1981 yılında Bursa’da dünyaya geliyor. 

Vildan Atasever, on beş yaşlarındayken tiyatro ile ilgilenmeye başlıyor. Amatör olarak tiyatro oyunculuğu yapıyor. Bursalı ünlü oyuncu, profesyonel olarak oynadığı ilk sinema filmiyle Altın Portakal Film Festivali’nde, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanıyor. 

Oyunculuğunu televizyon dizileri, sinema, tiyatro gibi birçok alanda gösteriyor. Başarılı oyuncu, yetenekleriyle tüm hemşehrisi olan Bursalıların kalbinde taht kuruyor. 

Hande Ataizi

hande ataizi nereli, hande ataizi kimdir, bursalı ünlüler kimler

Hande Ataizi 1973 yılında, Bursa’da dünyaya geliyor. Başarılı oyuncu ve sunucu Hande Ataizi, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın tiyatro bölümünden mezun. 

Bursalı ünlü oyuncu, oynadığı ilk filmiyle Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü alıyor. Daha sonra Ataizi’ni birçok filmde, dizide ve televizyon programında izleme fırsatı buluyoruz. Oldukça başarılı bir oyuncu ve sunucu olan Hande Ataizi, Bursalı ünlüler listemizde yer alıyor.  

1 yorum

  • Adnan Şenses listede yok . saygılarımla

    Adnan Şenses, ya da doğum adıyla Adnan Ertuğran, Türk şarkıcı ve oyuncu.
    Doğum tarihi: 21 Ağustos 1935, Bursa
    Ölüm tarihi ve yeri: 25 Aralık 2013, İstanbul