Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ankara Parkları: Ankara’daki En İyi 10 Park

Ankara Parkları: Ankara’daki En İyi 10 Park

Ankara parkları listemizle karşınızdayız!

Parklar ülkenin meydanları için çok değerli alanlar. Türkiye’de de çok sayıda park ve rekreasyon alanı var. Özellikle de büyük şehirlerde böyle alanların olması, önemli. Ankara’da park sayısı da oldukça yeterli. Hemen her Ankara semti ve ilçesinde zengin aktivite sunan yeşil alan ve park var.

parkta top oynayan kız çocukları

Ankara Parkları Hakkında Öne Çıkanlar

Ankara parkları söz konusu olduğunda farklı aktiviteler için seçenek zenginliği dikkat çekiyor. Buradaki rekreasyon alanları da giderek artıyor. Rekreasyon, birçok farklı aktivite yapmak için uygun bir alan olarak tanımlanıyor. Ankara parkları günlük hayatın geçirilebildiği, sosyalleşilen, spor yapılan ve en önemlisi kafa dinlemenin mümkün olduğu yerler. Şehrin her semtinde birden fazla örneği ile ön plana çıkan Ankara parkları birçok yerde de bilinir hale geliyor.

Ankara’da hayat oldukça koşuşturmaca ve yoğun. Bu nedenle arada nefes almak önemli. Ankara parkları Ankara’nın her ilçesinde hem çocuklar hem de yetişkinler için alternatifler sağlıyor. Bazı parklarda oturma yerlerinin olması ve bazılarında yürüyüş yerlerinin olması gibi farklılıklar parkların işlevlerini değiştiriyor. Bu sayede parklardaki yoğun kalabalık önleniyor ve sizlerin kafa dinlemesi için en rahat ortamı sunuyor. Kendi kendinize kalabileceğiniz ya da sosyalleşme alanı olarak kullanabileceğiniz Ankara parkları onlarca örneği ile sizleri bekliyor.

parkta dergi okuyan genç kadınlar

Ankara Parklarında Yapılabilecek Aktiviteler

Ankara her ne kadar iklimi nedeni ile daha sarı ve kahve tonlarda bir şehir olsa da yeşil rengin etkisini de şehrin pek çok yerinde görmek mümkün.

  •  Sabah yürüyüşlerine çıkabilirsiniz.
  • Ankara parklarında yürüyüş dışında farklı sporlar yapabilirsiniz. Özellikle bölgesel incelmek isteyenler için uygun bir spor alanları var.
  • Gün içerisinde kafa dinleyebilirsiniz., Çünkü birçok yeşil alanlı Ankara parkı var.
  • İçerisinde çardak ve bankların yer aldığı Ankara parkları da fiziksel aktivite dışında rahatlayabilirsiniz. Bunlar daha çok küçük alan parkları.
  • Ankara parklarında sosyalleşebilirsiniz. Bu parklarda her yaş grubu için uygun ortamlar var.
  • Çocuklar için oyun alanları olan Ankara parklarında çocukların özgürce vakit geçirmesi mümkün hale geliyor.
  • Bisiklet sürmeye uygun alanları olan Ankara parkları da bulunuyor ve bu sayede kişi kendisi ile baş başa kalabiliyor.
  • Futbol sahası olan Ankara parkları var. Ayrıca basketbol ve voleybol gibi sporlar için alanlar da pek çok parkta mevcut. Her yaş grubu için farklı aktivite çeşitliliğine sahip park bulmak, başkentte zor değil.

ankara parkları, bisiklet süren aile

Ankara’nın Doğal Parkları

Ankara’nın parkları doğal özellikleri ile de ön plana çıkıyor. Şehrin bina yığınlarının arasından sıyrılan doğa olanlar özellikle şehrin biraz dışında yer alıyor. Ankara gölleri çevresinde yer alan bu doğal park alanları piknik gibi farklı imkanlar da sunuyor. Şehir içi parklarına kıyasla çok daha geniş alana yayılan bu parklar sınırsızca koşturma ve eğlenme için mümkün alanı vaat ediyor. Ankara kafa dinleme yerleri olarak da bilinen bu şehirden uzak alanları özellikle hafta sonu gözde oluyor.

ankara parkları, eymir gölü

Eymir Gölü Parkı

Şehrin biraz dışında yer alan ancak aynı zamanda erişimi çok da zor olmayan Eymir Gölü, kendine has faunası ile ilgi çekici bir doğal alan oluyor. Eymir Gölü civarında tek başınıza veya grup olarak bisiklet sürebilir veya temiz hava eşliğinde yürüyüş yapabilirsiniz. Balık tutma gibi farklı park aktivitelerini de sunan Eymir Gölü, doğal hayatı temsil ediyor.

ankara parkları: ahlatlıbel tesisleri

Ahlatlıbel Tesisleri Parkı

Şehrin merkezinde olmasa da sanıldığı kadar uzak olmayan bu park alanı piknik için uygun ortamlar sunuyor. Her çocuk için uygun park alanları da var. Kaydıraklar gibi çocuk parkı parçalarına ek olarak biraz daha yaşı büyük çocuklar için parkur alanları, parkın en dikkat çekici özellikler arasında yer alıyor. Çocuklar buraya gelerek haftanın yorgunluğunu ve enerjilerini atabiliyor. Aynı zamanda tenis için ve yürüyüş için şehir içindeki parklara kıyasla çok daha geniş bir alana sahip olması burayı öne çıkarıyor.

ankara parkları mogan gölü

Mogan Gölü Ankara

Gölbaşı civarında yer alan Mogan Gölü, doğal park olarak da hizmete açık. Özellikle şehrin kirli havasından uzaklaşabileceğiniz bir yer. Ankara’da hangi parklar var denildiğinde akla gelen ilk doğal parklar arasında yer alan bu parkta, yürüyüş, koşu alanı, oyun alanları, binicilik yapmak isteyenler için merkez ve farklı sporlar için sahalar bulunuyor.

Ankara Parkları (Merkez Bölgesi)

Ankara parkları şehrin biraz dışında kalan parklar olduğu gibi şehri içi parkları da oluyor. Özellikle sürekli şehrin dışına gitmeye imkanınız yoksa burada keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca kafanızı dinleyebileceğiniz birçok sessiz nokta var.

Burada çocuklar için uygun parklar, yürüyüş ve koşu amaçlı parklar var. Oturma amaçlı parklar da sosyalleşme için uygun alanı sunuyor. Tüm bu parkları şehir içinde bulmak mümkün ancak bunlar arasından bazıları hem yayıldığı alan hem de işlevi ile ön plana çıkıyor.

ankara parkları, atatürk orman çiftliği

Atatürk Orman Çiftliği

Atatürk Orman Çiftliği, şehrin tam merkezinde. 1925 yılından beri her gün biraz daha gelişerek kullanıma devam ediyor. Şehrin içinde Ankara’daki en büyük park, vurası. Ayrıca Atatürk Orman Çiftliği erişiminin yakın olması nedeniyle de tercih sebebi.

ankara parkları: atatürk gençlik parkı

Ankara Gençlik Parkı

Ankara parkları arasında yer alan Gençlik Parkı şehrin merkezinde yer alıyor. Gençlik Parkı doğayı tam anlamıyla hissedileceğiniz bir yer. 1926 yılında temeli atılan bu park gelişerek günümüze kadar geliyor. Büyük havuzu ve fıskiyeler kesinlikle çok huzurlu. Gençlik Parkı her yaş grubunun vakit geçirebileceği parklar arasında.

ankara parkları, kuğulu park

Kuğulu Park

Ankara’nın biraz daha yukarısında kalan ancak halen merkezi konuma sahip olan bu park, 1958 yılından beri park olarak kullanılıyor. Oldukça küçük bir alana yayılıyor olsa da özellikle sosyalleşmek için uygun bir alan oluyor. Oldukça nezih olan bu parkta bir banka oturup kafa dinlemek de mümkün.

Yürüyüş Alanı Olan Ankara Parkları

Ankara parklarının bir diğer işlevi de yürüyüş oluyor. Bu nedenle Ankara’da nerede yürüyüş yapılır sorusunu sormanız mümkün. Bunun için yine her ilçede uygun alanlar var. Burada araçlar tarafından rahatsız edilmeden rahatça yürüyebilirsiniz.

ankara parkları, kurtuluş parkı

Kurtuluş Parkı

Yürüyüş yolu ile diğer parklardan sıyrılan bu park 4 sıralı yürü ve koşu güzergahına sahip. Bu sayede sıkışmadan burada yürüyüş yapabiliyorsunuz. Pek çok ağaç arasından yürüyebileceğiniz Kurtuluş Parkı oldukça merkezi.

ankara parkları, dikmen parkı

Dikmen Vadisi Park

Diğer yürüyüş alanlarından farklı olarak daha sosyal bir ortamda yürüyüş ve koşu yapma imkanı sunuyor. Yürüyüş sonrasında dinlenip bir kahve ya da çay içmek için oturabileceğiniz alanlar bulunuyor. Özellikle bahar mevsiminde açan çiçekler buradaki yürüyüşlere renk katıyor.

ankara parkları, botanik bahçesi, atakule

Botanik Park

Yine biraz yukarıda kalan bu park tamamen doğa ile iç içe. Ağaçların arasında kalan parkta sakince yürümek ve özellikle ruhunuzu dinlendirmek mümkün. Sonbaharda turuncu, sarı kahverengi tonlardaki ağaçlar arasında yürürken kesinlikle mutlu hissedeceksiniz.

ankara parkları, haydar aliyev parkı

Haydar Aliyev Parkı

Yenimahalle semtinde yer alan Haydar Aliyev Parkı, 2014 yılından beri açık. Burada yürüyüş için genişçe alanlar var. Başarılı bir peyzaj çalışmasının içerisinde sakin ve biraz da uzak bir bölgede yürüyüş yapabilirsiniz.

Ankara park alanlarında keyifle vakit geçirmek üzere araca ihtiyacınız olursa yolcu360 rehberliğinde ilerleyebilirsiniz. Araç kiralama fiyatlarına hemen bakabilir, Ankara’nın güzelliklerini kendi aracınızın konforu ile keşfedebilirsiniz.

Ankara’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Ankara’da araç kiralama yapmayı düşünüyorsanız yolcu360.com’a şimdi girin ve en iyi fiyatları karşılaştırın. 1 dakikadan kısa süre içinde aracınızı rezerve edin! Ayrıca Yolcu360 mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

Ankara Hakkında Daha Fazlası

Yorum ekle