Yolcu360 Blog

Amasra Kalesi

Amasra Kalesi hakkında bilgi arayanlar buraya. Öyle oradan buradan toplama bilgi değil, akademik bir araştırmanın keyifli detaylarını paylaşıyoruz. Amasra Kalesi nerede, Amasra Kalesi ne zaman yapılmış ve daha fazlası…

Amasra Kalesi

Türkiye’deki kaleleri gezmeye devam ediyoruz. Türkiye’deki tarihi kaleler için keyifli bir keşif yolculuğa çıktık. Rehberimiz 2008 yılında yazılmış bir akademik araştırma ve rotamız Türkiye…

Amasra Kalesi, Türkiye kaleleri denilince akla ilk gelenler arasında. Nasıl olmasın ki; bir kale düşünün masal gibi bir manzaranın tam ortasında. 

Kent merkezinde yer alması da önemli tabi. Böylece Amasra gezisi yapanların uğrak yeri olabiliyor. Kent merkezinde yer alan Amasra kalesi, bir yarımada üzerinde kurulu olması ile önemli bir görsellik sunuyor. Amasra Kalesinin yapılış tarihi ise net olmasa da İlk Çağa ait olduğu kesin. Amasra Kalesinin inşa tarihi kesin değil ama bugün görünen yapı, Cenevizliler döneminde şekillenmiş. Amasra Kalesinin Türk egemenliğine girişi ise fatih Sultan Mehmed Dönemi. 

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizinde Amstris Sahili tanıtımı var, ona da bakın!

Amasra Kalesindeki surların yüksekliği 20 metre civarında. Savunma sistemi çok güçlü olarak tasarlanmış olan Amasra Kalesi içinde bir cami, kilise, sarnıç, kışla da var. 

Amasra Kalesini Keşfetmek Üzere Amasra Gezisi

Amasra ya da Bartın gezisi ile bu muhteşem kaleyi görme fırsatı bulabilirsiniz. Bartın’dan araç kiralama ile bölgedeki diğer gezi noktalarına da erişebilirsiniz. Bartın araç kiralama fiyatlarına da yolcu360.com ile bakabilir, en uygun fiyatlı seçeneği kolayca bulabilirsiniz. 

Yorum ekle