Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Akdeniz Turu / Akdeniz / Akdeniz Gezilecek Yerler

Akdeniz Turu / Akdeniz / Akdeniz Gezilecek Yerler

Akdeniz, eşsiz güzelliği ve denizi ile tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış. Havasının ve suyunun temiz, toprağının bereketli olması ile her zaman en gözde bölgelerden biri olmayı başarmış. Hatta öyle ki hem yaz tatillerinin hem de kış tatillerinin de vazgeçilmez bölgesi. Antalya mı dersiniz, Isparta mı dersiniz, Antakya mı bilemeyiz ama Akdeniz’in her şehri kendine has bir karaktere sahip. Akdeniz’i tek bir kalıba sığdıramayız, tek bir kelime ile ifade edemeyiz. O yüzden bu yıl sizde Akdeniz’i yakından tanımaya ne dersiniz? 🙂

Akdeniz

Birbirinden güzel plajları, yemyeşil doğası, huzur dolu havasıyla Akdeniz Bölgesi tatil için eşsiz bir rota. Sayısız seçenek arasında seçim yapmakta zorlanıyorsanız sizler için Akdeniz turunun en güzel noktalarını sıraladım.

  • Burdur

Batı Akdeniz’in sakin şehri Burdur gezip görülecek yerler açısından fazlasıyla zengin. Göller Bölgesi’nde yer aldığı için pek çok göle ev sahipliği yapan Burdur’un yıldızı ise Salda Gölü. Büyüleyici turkuaz rengi ile kendinizi Maldivler’deymiş gibi hissedebileceğiniz Salda Gölü Burdur’a yaklaşık bir saat mesafede. Burdur’a gelmişken Ağlasun ilçesinde yer alan Sagalassos Antik Kenti’ni mutlaka görmenizi öneririm. En iyi korunmuş antik kentlerden biri olan Sagalassos’u Müzekart ile ücretsiz ziyaret edebilirsiniz.

  • Antalya

Antalya’ya kışın gidecekseniz tatil için Antalya Saklıkent kayak merkezine gitmeye ne dersiniz? Saklıkent kayak sezonu 10 Aralık-10 Nisan arasında. Dolayısı ile bu tarihler arasında gidiyorsanız kış sporu aktiviteleri için burası harika bir yer. Ayrıca kayak merkezi için konaklama konusunda da endişe etmenize gerek yok. Çünkü Saklıkent nerede kalınır diye düşünüyorsanız, kayak merkezi kompleksi içerisinde Saklıkent konaklama için 477 müstakil ev, 1 hotel ve 1 pansiyon imkanı mevcut. Pansiyon içerisinde de toplam 10 oda mevcut. Antalya Konyaaltı araç kiralama olanaklarını değerlendirerek, buraya rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

Çocuklarla birlikte sonbahar veya ilkbahar da Akdeniz turu için yola çıktıysanız ve yolunuz bu güzel şehre düştüyse, Antalya Aquarium‘a gitmenizi tavsiye ederiz. Dünyanın en büyük akvaryum yapılarından biri olan Antalya Aquarium, su altı dünyasını resmen ayaklarınıza getirmekte. Aynı zamanda dünyanın en büyük tünel akvaryum özelliğine sahip olan akvaryum,  Antalya turistik yerler listenizde mutlaka yer almalı. Çocuklarınızla birlikte burada kaliteli bir zaman geçirebilirsiniz. Antalya Side araç kiralama olanaklarından yararlanarak, şehri gezebilirsiniz.

Damlataş Mağarası ise Antalya gezilecek yerler arasında bulunan bir doğa harikası. Damlataş mağarası astım ve solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği düşünüldüğü için her yıl binlerce turisti ağırlamakta. Mağara uzun bir zaman önce deniz sularının kayaları aşındırması sonucu oluşmuş. Yağmur yağdığı zaman mağaranın tavanından kireçli su aktığı için Damlataş Mağarası olarak tanınmış. Alanya’da bulunan mağaraya rahat bir ulaşım için Alanya araç kiralama olanaklarını değerlendirebilirsiniz.

Akdeniz gezilecek yerler

  • Olympos

Akdeniz turuna çıkmışken Olympos’u listeye eklememek olmaz! Özellikle sırt çantalı gezginlerin vazgeçilmez adreslerinden olan Olympos doğa ve tarihi bir arada sunuyor. MÖ. 3. yüzyılda kurulan ve Likya Birliği’nin en önemli kentlerinden biri olan Olympos Beydağları Milli Parkı içerisinde yer alıyor. Cam gibi denizi ile cezbeden Olympos’ta dilerseniz tekne turlarına katılarak çevre koyları da keşfedebilirsiniz.

  • Kaş

Sadece yaz aylarında değil bahar aylarında da fazlasıyla keyif veren Kaş yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Akdeniz kıyılarının mücevheri olarak adlandırılan Kaş’ta denizden çıkmak istemeyeceğinize eminim. Bu yüzden tatilinizi en az 4-5 gün olarak planlamanızda fayda var. Kartpostal görünümü ile hafızalara kazınan Kaputaş Plajı başta olmak üzere Büyük Çakıl Plajı ve Hidayet Koyu’nu listenize mutlaka ekleyin. Kaş’tan her gün hareket eden tekne turlarından birine atlayıp Kekova’nın eşsiz sularında yüzmeden sakın dönmeyin.

Akdeniz gezi rehberi

  • Tekirova

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Tekirova mavi bayraklı plajı ve yeşilin en güzel tonlarını görebileceğiniz doğası ile tatilden beklentinizi fazlasıyla karşılayacak. Phaselis koyuna ve antik kentine 2 kilometre uzaklıkta bulunan Tekirova pek çok tatil bölgesine göre daha ekonomik olması ile de öne çıkıyor. Antalya’ya bir saat uzaklıktaki Tekirova’da ister beş yıldızlı otellerde konaklayabilir, isterseniz kamp kurarak doğa ile iç içe olmanın tadını çıkarabilirsiniz.

  • Antakya

Hatay’ın bir ilçesi olan Antakya, dinlerin buluşma noktası konumunda. Tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ile sizlere büyüleyecek bir şehir olan Antakya, Akdeniz gezilecek şehirler arasında.

Antakya’ya kuşbakışı bakmak istiyorsanız kesinlikle Antakya gezilecek yerler arasındaki ilk durağınız Antakya Kalesi olmalı. Osmanlı, Selçuklular, Roma, Bizans gibi birçok medeniyet tarafından kullanılan kale, Habib Neccar Dağı yamacında inşa edilmiştir.

Hac dağının eteklerinde yer alan ve hristiyanlar için hacı olmak için gidilen 3 noktadan biri de Saint Pierre Kilisesi. Aziz Petrus’un hristiyanlığı yaymak için ilk dini toplantıyı burada gerçekleştirmesinden dolayı kilise katolikliğin merkezi olarak kabul edilir. Dünyanın ilk katolik kilisesi olan Saint Pierre kilisesi, aslında bir mağara olsada daha sonrasında bazı eklemeler yapılmış. Antakya gezilecek yerler arasında olan ve turistler tarafından oldukça ilgi gören kilise 15 Nisan-2 Ekim tarihleri arasında açık. Kilise girişi için müzekart geçerli.

Titus Tüneli ve Beşikli mağarası, sel ve baskınlardan kurtulmak için Roma döneminde yapılmış. Titus Tüneli’ni gezdikten sonra yakınlarında bulunan ve Roma dönemine ait bir başka tarihi yer olan Beşikli mağarasını, Akdeniz gezi rehberi listenize eklemenizi öneririz. Kaya üzerine oyularak yapılan mezarlardan en ünlüsü olan Beşikli mağarasında taş sütunlar ve merdivenler dikkat çekmektedir.  Hatay Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, Hatay turuna çıkmaya ne dersiniz?

Akdeniz turu
  • Isparta

Akdeniz bölgesinin gülü ve lavanta bahçeleri ile ünlü Isparta, birçok tarihi ve doğal güzelliğe sahip. Türkiye’nin ikinci uzun yürüyüş rotası olan Aziz Paul Yolu, bu güzel Akdeniz şehrinde bulunmakta. Yeşilin birçok tonuyla çevrelenen tatlı su gölü Eğirdir Gölü de yine Akdeniz gezilecek yerler arasında. Isparta’nın Kuyucak Köyü’nde bulunan Lavanta Bahçeleri ise son yılların popüler adresi. Isparta Havalimanı araç kiralama seçenekleri içinden sizler için uygun olanı seçerek, Isparta gezi rehberi için şehri turuna çıkmaya ne dersiniz?

 

Yorum ekle