Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ege’de Gezilecek Yerler / Ege Gezi Rehberi

Ege’de Gezilecek Yerler / Ege Gezi Rehberi

Ege diyince aklımıza her ne kadar yaz mevsimi gelse de, denizleri dışında tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ile de ön plana çıkan bir bölge. Yaz tatili haricinde de Ege bölgesi gezilecek yerler açısından oldukça zengin. Spil dağı, Bafa gölü ve Blaundus antik kenti gibi birçok önemli tarihi ve doğal güzelliği bünyesinde barındıran Ege gezi rehberi için yola çıkmaya ne dersiniz? Araç kiralama olanaklarından yararlanarak, Ege gezilecek yerler için haydi yolculuğa ! 🙂 Ege’de gezilecek yerler, Ege bölgesi tarihi yerler ve Ege bölgesi turistik yerler, gibi birçok konuyu içerisinde bulunduran yazı Yolcu360 ekibi tarafından sizler için hazırlandı.

Ege bölgesi gezilecek yerler

  • Manisa Spil Dağı 

Spil Evler

Manisa Spil Dağı, Manisa’nın kuzey tarafında konumlanmış, tarihi ve mitolojik açıdan zengin bir geçmişe sahip bir alan. Spil Dağı genel olarak ormanlarla çevrelenmiş bir durumda. Manisa araç kiralama imkanlarından yararlanarak Spil Dağı’na doğru yola çıkarsanız, mutlaka gitmeniz gereken duraklardan biri Ağlayan Kaya. Niobe Kayası olarak da bilinen doğa harikası, dağın eteklerinde bulunmakta. Yunan mitolojisine göre, “kaybettiği çocuklarının ardından kahrolan bir annenin, Tantalus’un kızı Niobe’nin Zeus tarafından taşa dönüştürülmesi” sonucu Ağlayan Kaya meydana gelmiş. Aynı zamanda dağ üzerinde Pelops’un Tahtı adlı bir sunak da mevcut.

Manisa Spil Dağı nerede? Ege’de gezilecek yerler arasında bulunan dağ ve Manisa merkez arasındaki mesafe yaklaşık 24 kilometre olup, arabayla 40 – 45 dakika arası bir sürmekte.

  • Uşak Ulubey Kanyonu

Dünyanın en büyük ikinci kanyonu olan Uşak Ulubey Kanyonu, Ege’de gezilecek yerler listenizin başlarında bulunması gereken bir yer. Uşak Ulubey kaymakamlığı tarafından yaptırılan cam teras, kanyonu seyretmek için harika bir imkan sunmakta. Cam terasın yüksekliği 150 metre, uzunluğu 12 metre, genişliği ise 14 metre. 2019 yılı için Ulubey Kanyonu Cam Teras giriş ücreti 3 TL.

Ege bölgesi tarihi yerler

  • Blaundus Antik Kenti

Uşak Blaundus antik kenti hakkında kısa bilgi vermek gerekirse derin ve dik vadiler ile çevrili yarımada şeklinde bir toprak parçası üzerine kurulan şehrin, kuzey tarafta tek bir girişi mevcut. Antik şehrin kuruluşu ise Büyük İskender’in Anadolu Seferleri sonucunda Makedonya’dan gelenler sayesinde olmuş. Buraya yerleşen halk, daha sonrasında kendilerine Makedonyalı Blaundus adını vermiş. Antik kentin en önemli yapıları ise stadyum, kale, tiyatro, tapınaklar ve kaya mezarları. Kentin günümüze ulaşan kalıntıları arasında tek taraflı oturma kademeleri olan stadyum, kuzey surlarının giriş kapısı kemeri, sur duvarlarının bazı bölümleri, darphane ve Roma İmparatoru Claudius’un mabedi bulunmakta. Ege’de gezilecek yerler listesine kültür turizmi açısından eklenmesi gereken yer,  Uşak gezi rehberi kapsamında da gezilmesi gereken bir yer.

Blaundus antik kenti nerede? Antik Kent, Uşak’ın Ulubey ilçesindeki Sülümenli köyü sınırları içerisinde yer almakta. Ege’de gezilecek yerler için İstanbul’dan yola çıkan gezginler, İstanbul araç kiralama olanaklarına göz atarak, 5 saat 41 dakikada Uşak’a ulaşabilirler.

  • Aizanoi Antik Kenti

Kütahya gezi listesi kapsamında gezilmesi gereken yerlerden biri olan Aizanoi antik kenti üzerindeki ilk yerleşim izleri M.Ö. 3 bin yıllarına dayanmakta. Antik kent, Frigya’ya bağlı olarak yaşayan Aizanitis’lerin yerleşim merkezi olarak bilinmekte. Ege’de gezilecek yerler arasında olan antik kent, erken Bizans döneminde piskoposluk merkezi, Orta Çağ’da ise hisar olarak kullanılmış. Selçuklu döneminde Çavdar tatarlarının egemenliğinde olan bölgenin ismi, bu iki dönemin birleşmesinden ortaya çıkmış. Aizanoi antik şehri sınırlarında Zeus Tapınağı, gymnasium, dünyanın ilk borsa binası, 15.000 kişi kapasiteli tiyatro ve stadyum, nekropoller, sütunlu cadde, iki hamam, Kocaçay üzerinde ikisi ayakta kalmış beş köprü, iki agora, Meter Steunene kutsal alanı, antik bir bent, su yolları bulunmakta.

Aizanoi antik kenti nerede? Ege’de gezilecek yerler listesi için Kütahya’ya geldiyseniz antik şehir, Çavdarhisar ilçesinde yer almakta. Kütahya araç kiralama imkanlarındna yararlanarak yaklaşık 44 dakika içerisinde buraya ulaşabilirsiniz. Aizonai Antik Kenti giriş ücreti ise 7 TL.  Müzekart satış ve Geçici müzekart imkanları mevcut. Antik şehri 18 yaş altı ve 65 yaş üstü kişiler ücretsiz gezebilirler.

Ege bölgesi turistik yerleri

  • Bafa Gölü

Ege’de gezilecek yerler arasında olan Bafa gölü, aslında eskiden büyük bir körfezin bulunduğu denizmiş. 2000 yıl önce Büyük Menderes nehrinden taşınan alüvyonlarla körfez kapanarak şuan ki halini almış. Ege bölgesinin en büyük gölü olma özelliğine de sahip olan Bafa üzerinde ayrıca küçük adalar bulunmakta. Bu adalar üzerinde de tarihi kalıntılar mevcut. Bafa gölü neredeAydın Didim araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, 27 dakika içerisinde bu güzel yere ulaşabilirsiniz. 🙂

  • Yeşilüzümlü Köyü

Fethiye sınırlarında yer alan Yeşilüzümlü köyü adeta huzur ve mutluluğun adresi. Osmanlı döneminden kalma asırlık taş evler, taş sokaklar dinginlik ve sakinlikle dolup taşmış durumda. Köy sokaklarında kediler ve köpekler dostça gezerken, yazın serin ve ferah bir atmosfere sahip. 2008 yılından beri köy içerisinde her nisan ayında Kuzugöbeği Mantar Festivali yapılmakta. Bu festival sayesinde mantarlar hakkında detaylı bir bilgi sahibi olabiliyorsunuz. Ayrıca çeşitli mantar yemeklerini yine festival zamanında deneyimleyebiliyorsunuz. Fethiye ilçe merkezine 16 kilometre uzaklıkta bulunan köye Muğla Dalaman Havalimanı araç kiralama imkanlarından yararlanarak kolayca ulaşılabilir.

  • Kelebekler Vadisi

Ege’de gezilecek yerler arasında olan Kelebekler vadisi, bölgenin en temiz ve en şeffaf koylarından birine sahip. Özellikle yazın tercih edilen vadi için konaklama konusunda da endişe etmenize gerek yok. Burada kamp yapabilirsiniz. Kelebekler Vadisi kamp alanı için kişi başı ücretler bungalov veya çadır olarak değişiklik gösteriyor. Ayrıca kamp alanında elektrik, su, tuvalet ve duşta bulunmakta. Fethiye araç kiralama olanaklarını inceleyerek, Fethiye şehir merkezine 1 saat uzaklıkta bulunan vadiye konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Ege’de gezilecek yerler
  • Balçova Terapi Ormanı

Doğa ile baş başa vakit geçirmeyi sevenler için bir cennet burası. Temiz hava, ağaçlar, dinginlik… İnsan başka ne ister. Adeta yenilenme fırsatı. Ege’de gezilecek yerler arasında olan orman, o kadar güzel ve geniş ki. Burada doğa yürüyüşü,tırmanış ve yoga yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle hafta sonu planı olarak, piknik yapabilirsiniz. Eğer çocuklarınızla gidiyorsanız, bırakın burada çıplak ayakla toprağa bassınlar. Büyük şehirlerin kaosunda, çatışmasından ve negatif enerjisinden arınsınlar. Bir de bir şey daha söylemek istiyorum, temiz hava sayesinde cildinizde bir güzelleşiyor bence. 🙂  Ege’de gezilecek yerler için yola çıktıysanız, İzmir araç kiralama olanaklarından faydalanarak, buraya gelmenizi öneririz.

Balçova terapi ormanı nerede? Tırazlı, 35130 Karabağlar/İzmir

  •  Leodikya Antik Kenti

Ege’de gezilecek yerler arasında olan Leodikya antik kenti içerisinde 5 agora, 2 tiyatro, 4 hamam kompleksi, 2 anıtsal giriş kapı, anıtsal caddeler, Latrina, kiliseler, Peristlli evler ve aynı zamanda Anadolu’nun en büyük stadyumu bulunmakta. Aynı zamanda, Kutsal Hac Merkezi olan Leodikya Kilisesi, Hıristiyanlık için önemli bir din merkezi. İncil’de adı geçen kutsal yer Hristiyanlık dünyasının en eski ve en önemli yapılarından birisi olma özelliğini taşımakta. Bir de küçük bir not düşelim, buranın isminde hafif bir romantik anı da mevcut. Antik kentin ismi Seleukos Kralı II. Antiokhos’ın karısı Laodike adına kurulmuş. Şehre buranın adını veren ise tabi ki kral.

Leodikya antik kenti nerede? Denizli’ye bağlı Eskihisar, Goncalı, Bozburun köyleri sınırları içerisinde bulunmakta. Denizli araç kiralama fırsatlarını inceleyerek, buraya rahat bir şekilde ulaşabilirsiniz.

 Denizli gezi rehberi için yazımıza tıklayabilirsiniz.

 

1 yorum