Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Isparta Gezi Rehberi / Lavanta Bahçeleri / Isparta’da Ne Yenir?

Isparta Gezi Rehberi / Lavanta Bahçeleri / Isparta’da Ne Yenir?

Akdeniz Bölgesi’nin gülü ve lavanta bahçeleri ile ünlü Isparta, gerek doğal alanları gerek ise tarihi güzellikleri ile her geçen gün turizm açısından ünlenmeye devam ediyor. Isparta Kuyucak Köyü lavanta bahçeleri özellikle son yıllarda turist akınına uğruyor. Peki Isparta’da gezilecek yerler nereler? Isparta mutfağı ne gibi lezzetler barındırıyor? Isparta otel seçenekleri neler? Isparta’ya nasıl gidilir? ve Isparta rent a car kapsamında araç kiralama gibi bilgileri bu yazımızda sizler için bir araya getirdik.

Isparta’da Gezilecek Yerler

Isparta Antik kentleri, birbirinden güzel gölleri, Davraz kayak merkezi ve lavanta bahçeleri ile gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir şehir. Doğal güzellikler ve tarihi zenginliğin bir arada olduğu Isparta’da; Pisidia Antik kenti, Adada Antik kenti, Antiocheia Antik Kenti, Aziz Paulus Yürüyüş Yolu,Ulurborlu Kalesi, Aya Baniya Kilisesi, Kutlubey Ulu Camii gibi tarihe ışık tutan alanlar bulunuyor. Bunların yanı sıra Kuz Mağarası, Karacaören Gölü, Yazılı kanyon, Eğirdir Gölü, Kovada Gölü, Lavanta Vadisi gibi birbirinden güzel doğal oluşumu ile Türkiye’de mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler arasında. Isparta konaklama açısından da birçok alan sunuyor. Isparta otelleri, pansiyon gibi seçeneklerle rahat bir tatil geçirebilirsiniz. Bunun yanı sıra Isparta günlük apart konusunda da çözümler sunuyor.

Pisidia Antik kenti

Tarihi adeta yansıtan mimarisiyle Pisidia Antik kenti 3000 metreye varan surları ile göz kamaştıran cinsten. Roma ve Bizans katkılarıyla genişletilen bu devasa surlar ile birlikte şehirde antik tiyatro, sütunlu cadde ve Tiberius alanı bulunuyor. Yalvaç ilçesinde bulunan Pisidia Antik Kenti’ne araba kiralama yaparak gidebilirsiniz. Isparta Yalvaç arası km 107 ve bu da yaklaşık 2 saat araba yolculuğu demek. Isparta araba kiralama için Isparta araç kiralama seçenekleri ile konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.

Aziz Paulus Yürüyüş Yolu

Türkiye’nin ikinci uzun yürüyüş rotası olan Aziz Paul Yolu Hristiyanlık tarihinde de önemli rol oynar. Aziz Paulus bu yolda gezi yapmıştır. Antalya Perge’den başlayarak Eğirdir Gölü’ne uzanan Aziz paulus yürüyüş yolu yaklaşık olarak 500 km uzunluğundadır. Yürüyerek 27 gün süren yolda birçok kilise ve tarihi yapıda bulunuyor. Eğer bu yolu yürümeyi düşünürseniz sonbahar aylarını tercih etmeniz gerekecektir zira yaz aylarında oldukça sıcak ve yol Likya yoluna oranla daha zorlu ancak konaklama için birçok kamp alanı mevcut.

Eğirdir Gölü

Yeşilin birçok tonuyla çevrelenen tatlı su gölü Eğirdir Gölü yerli yabancı turistlerin ilgi odağı. Meyve bahçeleri ile sarılı bu eşsiz göl aynı zamanda su kuşlarına da ev sahipliği yapıyor. Eğirdir Gölü’ne gitmeyi düşünürseniz burada birçok konaklama alanı mevcut. Havalimanından direkt geçmek isterseniz yaklaşık yarım saat sürecektir. Isparta araç kiralama kapsamında Isparta Süleyman Demirel Havalimanı araç kiralama seçenekleri içinden uygun bir kiralık araç ile kısa sürede ulaşabilirsiniz.

Yazılı Kanyon

Isparta Sütlüce ilçesinde yer alan Yazılı Kanyon gerçek bir doğa harikası. Milli park ilan edilen Yazılı Kanyon Tabiat Parkı birçok canlı türüne de ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda tarihe ışık tutan kalıntıları günümüzde de halen görebileceğimiz Yazılı Kanyon’da kamp yapabilir kaya tırmanışı gibi doğa sporları yapabilirsiniz. Sevdiklerinizle tarihin ve doğanın iç içe geçtiği bu eşsiz alanda keyifli vakit geçirebilirsiniz.  Yazılı Kanyon giriş ücreti 2019 itibariyle yayalar için 6 TL, araçlar için ise 18 TL. Yazılı kanyon’a nasıl gidilir? diye soranlar için Isparta Sütlüce arası 23 km. Kiralık araç ile yarım saatlik yolculuğun sonunda ulaşabilirsiniz.

Kuyucak Köyü / Lavanta Bahçeleri

Isparta Kuyucak Köyü Isparta’nın Keçirborlu ilçesinde bulunuyor. Kuyucak Köyü’nde bulunan Lavanta Bahçeleri özellikle son yıllarda yerli yabancı birçok turistin dikkatini çekiyor. Haziran ayından Ağustos ayına kadar süren Lavanta mevsimi süresince ilçe sınırları mis gibi lavanta kokusuyla sarılır. Birçok insanın özellikle lavanta tarlaları içinde fotoğraf çekilmek için gittiği Kuyucak Köyü Isparta’ya 47 kilometre uzaklıkta. Isparta’ya gittiğinizde Lavanta bahçelerini görmeden ve arasında fotoğraf çekilmeden dönmeyin.

Isparta’da Ne Yenir?

Isparta deyince akıllara elbette gül geliyor. Gül ile yapılan tatlılar reçeller bu şehrin olmazsa olmaz lezzetleri. Isparta’da yetişen güllerden yapılan gül reçeli mutlaka denenmesi gereken lezzetlerin başında geliyor. Bunun dışında Isparta mutfağı başka lezzetler de sunuyor. Özel bir kebap çeşidi olan Fırın Kebabı, Tandır Kebabı gibi lezzetli etli yemekleri mutlaka denemelisiniz. Isparta’ya ait Sazan balığının içi doldurularak yapılan Sazan Dolması, kıyma ve börülce ile yapılan Şalgam aşı, patlıcan ve kıyma ile yapılan Yatırtma ve hamur ile yapılan biraz sulu bir kıvamı olan Kuyruğu sulu gibi lezzetler bulunuyor. Ramazan sofralarının olmazsa olmazı Güllaç da elbette denenmesi gereken Isparta Mutfağı lezzetlerinden.

Isparta’ya Nasıl Gidilir?

İstanbul Isparta arası km 573 bu da tahmini olarak 6 saat 34 dakikalık bir yolculuk demek. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama veya direkt merkez ilçelerden İstanbul araç kiralama yaparak 6 saatlik bir yolculuk sonunda ulaşabilirsiniz. Havayolu ile gelecekler için Isparta Süleyman Demirel Havalimanı aktif olarak uçuş düzenliyor. Ancak Havalimanı ve şehir merkezi arası yaklaşık 35 km bunu göz önünde bulundurarak Isparta oto kiralama için Isparta Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakmanızda yarar var. Ankara’dan gelecekler için Isparta ile Ankara arası 421 km Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama ile 6 saatte ulaşabilirsiniz. En yakın illerden Antalya ise Isparta’ya 130 km. Antalya Havalimanı araç kiralama yaparak yaklaşık 2 saatte ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle