Yolcu360 Blog
2021 volvo s60
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2021 Volvo S60 İncelemesi: Kompakt Sedan!

2021 Volvo S60 İncelemesi: Kompakt Sedan!

2021 Volvo S60 incelemesi ile yeni model Volvo S60’ı detaylı olarak değerlendirdik. Şimdi motor seçenekleri, tasarım özellikleri ve iç mekan özellikleri hakkında konuşacağız. Bunun yanı sıra yeni S60 fiyat listesini merak ediyorsanız, cevaplar aşağıda!  

2021 Model Yeni Volvo S60 Hakkında

Volvo S60 modelini İsveçli otomobil üreticisi Volvo üretiyor. Bununla birlikte S60, Volvo’nun 2000 yılından itibaren tasarlamaya başladığı bir model. İlk nesli 2000 yılında tanıtılan modelin, 2010 ikinci nesli yılında tanıtıldı. Sonrasında ise 2019 yılında Volvo S60’ın üçüncü jenerasyonu karşımıza çıktı.

İsveçli otomobil markası Volvo’nun S60 modeli, tanıtımının üzerinden uzun bir zaman geçmesinin ardından nihayet Türkiye’de satışa sunuldu. Amerika’da üretilen Volvo S60’ın yurt dışında satışları iki yıla yakın bir süredir devam ediyordu.  Artık Çin’de de üretimine başlanan Volvo S60, 2021 şubat ayı itibariyle Türkiye’ye ulaştı. SPA platformu üzerine inşa edilen S60’ın dizel seçeneği olmayan ilk Volvo olması da dikkat çeken özelliklerden biri. 

Model günümüzde, benzinli ve elektrikli-benzinli motor seçenekleri ile satışa sunuluyor. Bunun yanı sıra bir süreliğine yalnızca Inscription Plus donanımı ile tüketicilere sunulacak olan 2021 Volvo S60’ın özellikleri ve fiyat listesi için araç inceleme içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

2021 Volvo S60 Özellikleri: Dış Tasarım

Volvo’nun D segmenti aracı S60; 1431 mm yüksekliğe, 4761 mm uzunluğa ve 1850 mm genişliğe sahip. Ayrıca 2872 mm dingil mesafesi sunan model, böylece segmentindeki araçlara kıyasla hem daha geniş hem de dingil mesafesi ile oldukça avantajlı. 

Modelin dış tasarım detaylarına bakıldığında S60 sedanın belirgin, çarpıcı çizgileri ve kendine özgün tasarımı dikkat çekiyor. Ayrıca ön profiliyle ve yenilenen krom çerçeveli parlak siyah ızgarasıyla S90’a benzeyen modelin arka profili de kendine özgün bir tasarım DNA’sına sahip. 

Inscription donanım seviyesiyle sunulan nikelaj ve krom detaylar, otomobilin oldukça dikkat çeken özelliklerinden bir tanesi. Bununla birlikte dinamik İskandinav sedan S60, Fusion Kırmızı, Birch Açık Gri Metalik, Crystal Beyaz, Pebble Gri, Onyx Siyah ve Denim Mavi olmak üzere 6 farklı renk seçeneğine sahip. Bununla birlikte modelin sahip olduğu panoramik açılır cam tavan ile 18 inç siyah elmas kesim alaşım jantlar, S60’ın dış tasarımını tamamlar nitelikte.

2021 volvo s60 ic mekanİç Tasarım

İç mekâna geçildiğinde aracın koltuklarının oldukça kaliteli görünmesiyle birlikte gerçek deri olduğunu da belirtmekte fayda var. Ayrıca deri döşemeler, isteğe göre 5 farklı renk seçeneği ile tercih edilebiliyor. S60’ın iç tasarımının, segmentindeki araçlara kıyasla hem kalite hem de görüntü anlamında oldukça üstün olması ise otomobili öne çıkaran özellikler arasında.

Sürücünün önünde bulunan gösterge ekranına, direksiyonun etrafındaki tuşlar vasıtasıyla kolayca erişim sağlanabiliyor. Bununla birlikte yönetilmesi oldukça kolay olan ekran, kullanıcısına da sürüş esnasında rahat bir kullanım sağlıyor. Orrefors elmas kesim vites tasarımı, aracı seçkin kılan özellikler arasında bulunuyor. Böylece aracın iç mekân kalitesini de arttırıyor. 

Vites kolunun yanında, kablosuz şarj ünitesi de bulunuyor. Ayrıca Volvo Cars’ın Sensus Connect bilgi-eğlence sistemi, Apple CarPlay ve Android Auto ile tamamen uyumlu. Tablet tarzı dokunmatik bir ara yüzü olan sezgisel kontrol sisteminde Sensus Navigation ve Akıllı Telefon Entegrasyonu da bulunuyor.

Bower&Wilkins hoparlörler, yolculuk sırasında nerede oturursanız oturun müziği oldukça net bir şekilde hissettiren ses kalitesine sahip. Modelin arka koltuk mesafelerine bakıldığında eski versiyonuna kıyasla, daha fazla baş mesafesine (945 mm) ve daha fazla diz mesafesine (895 mm) sahip olduğu görülüyor. Bunun en önemli sebebi ise aracın boyutlarının oldukça büyük olması ve beraberinde daha fazla aks mesafesine sahip olması. 

Arka koltuklarda ayrıca iki bardaklı ve kapaklı bir kol dayama ünitesi görüyoruz. Havalandırma menfezlerinin şaft tüneli yerine otomobilin kolonlarına yerleştirilmiş olması dikkat çeken özellikler arasında. 

Yeni Volvo CX40 incelemesi için buraya göz atabilirsiniz.

Kiralık Volvo mu Arıyorsunuz?

Son model kiralık Volvo fiyatları için Yolcu360’a şimdi göz atın.

yolcu360 araç kiralamaYolcu360 mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indir

2021 S60 Güvenlik Donanımları

S60’ın anahtar etiketi, anahtarsız kilitleme ve kilit açma özelliğine sahip. Ayrıca araç sahibinin, uzak anahtarı yanında taşımasına gerek kalmıyor. ‘‘Alcohol Lock Software’’ ise; araçta alkol kilidi bulunduğu takdirde, aracın direksiyon başında bir sarhoş sürücüyle çalıştırılması önlenebiliyor. 

AutoSock (Kar Çorabı) sayesinde buzlu ve karlı yollarda sürüş oldukça kolaylaşıyor. Sürüş esnasında yol birden kayganlaştığında, çorap basitçe tekerlek üzerine monte ediliyor ve kar/buz üzerinde sürtünmenin artmasını sağlıyor. Küçük bir depolama alanı gerektiren çorap, yeniden kullanılabiliyor. 

Motorun altında bulunan koruyucu plaka, kötü yol koşullarında motoru, karteri ve şanzımanı darbelerden koruyor. Bunlarla birlikte S60’ın diğer güvenlik özellikleri arasında; köpek emniyet kemeri, çocuklar için tekme koruması, otomatik karartmalı iç dikiz aynası ve kilitlenebilir tekerlek cıvataları bulunuyor. Ayrıca model, opsiyonel olarak sunulan oldukça geniş güvenlik donanım yelpazesine sahip.,

2021 Volvo S60 Teknik Özellikleri: Motor

İlk etapta benzinli B5 AWD 2021 Volvo S60’ın motor özelliklerini inceleyelim:

  • Araç, 2.0 benzinli Mild Hybrid motor ünitesinin ürettiği 250 beygir gücü, dört tekerleğe iletiyor.
  • Mild Hybrid teknolojisi ile sunulan modelde; içten yanmalı motora, arka akstaki bir elektrik motor da eşlik ediyor.
  • 0-100 km/s hızlanmasını 6.5 saniyede gerçekleştiriyor.
  • S60’ın maksimum hızlanması 180 km/s.
  • Dört silindirli direkt enjeksiyonlu benzinli turbo, 8 ileri Geartronic otomatik şanzıman ile birlikte geliyor.
  • Motor 250 HP güce ve 350 Nm tork değerine sahip.
  • Aktif şasi Comfort, Eco ve Dynamic sürüş modlarına sahip. Bununla birlikte orta konsolda bulunan sistem ile ayarlanarak sürüşe anında uyum sağlayabiliyor.
  • Mild Hybrid motor sistemi, fren yapıldığında enerjiyi geri kazanarak yakıt tasarrufu sağlıyor.,

Yeni 2021 Mazda 6 incelemesi için buradan devam edebilirsiniz.

2021 Volvo S60 Yakıt Tüketimi

2021 Volvo S60’ın hepsi otomatik şanzımanlı olan beş modeli var. Modellerin yakıt tüketimiyle beraber CO2 emisyonları ve daha fazlasını keşfetmek için bu sayfaya göz atabilirsiniz.

Model Şehir içi yakıt tüketimi Şehir dışı yakıt tüketimi
B3 (B420T3) 10,8 6,3
B4 (B420T6) 10,7 6,1
B5 (B420T2) 10,7 6,4
B5 AWD (B420T2) 11 6,5
B6 AWD (B420T) 11,8 7

2021 Volvo S60 Fiyat Listesi

Inscription donanımlı 2021 model Volvo S60 fiyatı, ülkemizde 761,640 TL’den başlıyor. 

Volvo Car Turkey Genel Müdürü Magnus Boman’ın şöyle bir açıklaması var.

“2021 yılında Türkiye otomotiv pazarında 2020 yılına paralel 625 bin otomobil satılacağını tahmin ediyoruz ve pazar payımızı yüzde 1,5 civarında ön görüyoruz. 52 bin adetlik premium segment satışları içinde ise bu yıla paralel yüzde 18’lik bir pazar payı hedefliyoruz.”

Benzinli B5 AWD 2021 yeni Volvo S60’ı sizler için içeriğimizde detaylıca anlattık. Özetle S60’ın iç tasarımını, dış tasarımını, motor özelliklerini, güvenlik ve emniyet donanımlarını inceledik.

2021 Volvo S60 özellikleri hakkında daha fazla bilgi almak için Volvo S60 resmi tanıtım sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Yorum ekle