Yolcu360 Blog
XEV iEV7s 2021
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > XEV iEV7s (2021) İncelemesi: Tamamen Elektrikli!

XEV iEV7s (2021) İncelemesi: Tamamen Elektrikli!

Son dönemde XEV iEV7s modeli dikkat çekiyor. Uygun fiyata elektrikli otomobil almak isteyenler XEV iEV7s 2021 modelini merak ediyor. Çünkü bu modelin ülkemizde satışı başladı. Şimdi XEV iEV7s incelemesi ile aklınızdaki sorularınıza yanıt veriyoruz.

2021 XEV iEV7s Türkiye Özellikleri ve Fiyat Listesi

İtalyan merkezli XEV tarafından Türkiye’de satışa sunulan Çinli JAC Motors’un ürettiği XEV iEV7s’in Türkiye satışına başlandı. B SUV segmentinde yer alan tamamen elektrikli otomobil, ülkemizde XFM Otomotiv tarafından temsil ediliyor. Otomobil tek ve oldukça dolu bir donanımla geliyor. Bununla birlikte modelin, segmentindeki araçlara kıyasla uygun fiyatlı olması da dikkat çeken özellikler arasında. 

Kullanıcısına yüksek standartları sunan araç, ayrıca sınıfındaki diğer araçlara kıyasla da oldukça kaliteli görünüyor. Bu durum ise rekabeti kızıştıracak gibi duruyor. Sıfır emisyonlu, dönüşüm sağlayan güçlü ve verimli elektrik motorlu bir sisteme sahip 2021 XEV iEV7s’in özellikleri ve fiyat listesi ile ilgili detaylar, içeriğimizin devamında…

JAC Motors Hakkında

JAC Motors, Çin merkezli bir otomotiv şirketi. Şirket, Hefei Jianghuai Otomobil Fabrikası olarak 1964 yılında kuruldu. Bununla birlikte ağırlıklı olarak otomobil ve kamyon üretimi gerçekleştiriyor.

Şirketin merkezi Anhui eyaletinin başkenti olan Hefei’de bulunuyor. 2017 yılında JAC Motors ve Volkswagen Group, SEAT markasıyla Çin pazarında elektrikli otomobil üretmek amacıyla ortak bir girişim kurduğunu duyurdu. Nisan 2018 yılında ise JAC-Volkswagen ortak girişimi resmi olarak doğdu.

Türkiye’de satılan elektrikli araç modellerini merak ediyorsanız buradan devam edin. 

JAC Motors Tarafından Üretilen XEV iEV7s Satışta!

Tamamen elektrikli otomobil XEV iEV7s kullanıcılara ne gibi özellikler sunuyor? Öncelikle yüksek standartlara ve kaliteli tasarıma sahip iEV7s, tek donanım paketi seçeneği ile geliyor. Bununla birlikte iç mekanında karbon fiber detaylar sunan model, 85 kW motor gücüne ve 40 kWh batarya gücüne sahip. Şimdi hep birlikte XEV iEV7s’in özelliklerini detaylı bir şekilde inceleyelim…

2021 XEV iEV7s Dış Tasarım Özellikleri

2021 model yılı tamamen elektrikli kompakt SUV XEV iEV7s; 4135 mm uzunluğa, 1750 mm genişliğe 1560 mm yüksekliğe ve 2500 mm aks açıklığına sahip. Bununla birlikte model dört farklı renk seçenek ile sunuluyor. Tek donanım paketi ile satışa sunulan otomobilin ağırlığı ise 1855 kilogram. 

Dış tasarımında dikkat çeken modern çizgileri ve özenli detayları, kompakt SUV’un cesur karakterini ön plana çıkarıyor. Özellikle arka aydınlatma grubu ile bütünleşen gövde yapısı ve ön kısımda bulunan panjurlar, otomobili oldukça dikkat çekici kılıyor. Özellikle 16 inç büyüklüğündeki elmas kesim alaşım jantların içindeki fren kaliperlerinin orijinal boyalı olması, modeli diğer araçlardan ayırıyor. Bununla birlikte marka ambleminin ise ön sağ kapının alt kısmına yerleştirildiği görülüyor. LED halojen farlar, sis lambası ve geri vites lambası ise otomobilin dış tasarım özelliklerini tamamlıyor.

XEV iEV7s iç mekan tasarımı2021 iEV7s İç Mekan Tasarım Özellikleri

XEV iEV7s’in iç mekânına girildiği anda, kaliteli görünüm kendini belli ediyor. Deri kaplamalı yumuşak dashboard üzerindeki, deri direksiyondaki ve deri döşemeli spor koltuklardaki çift kırmızı dikiş ile karbon fiber detaylar; iç dizayna farklı bir hava katıyor. 

Öncelikle araçta bulunan ısıtmalı ön koltuk özelliği ise sürücüsüne ve yolcusuna konforlu bir yolculuk sağlıyor. Sürücünün hemen önünde üç parçalı tamamen dijital gösterge paneli var. Bununla birlikte merkezde bizi otomatik sıcaklık sabitlemeli klima ile 8 inç boyutunda dokunmatik multimedya ekran karşılıyor. Bununla birlikte multimedya ekranda, USB kablo ile telefon bağlama özelliği mevcut. Ayrıca ekran, araçla ilgili tüm bilgileri kullanıcısına sunuyor. 

Deri, çift kırmızı dikişli arka koltuklardaki diz mesafesinin oldukça geniş olması ve arka koltukta bulunan kol dayama ünitesi de yolculara konforlu bir yolculuk sunacak gibi görünüyor.

2021 iEV7s Güvenlik Sistemleri

Elektrikli XEV iEV7s’in güvenlik donanımları arasında en önemlisi, 360 derece görüşe sahip ön/arka park kamerası sistemi. Buradaki sistem; sürücünün, aracın içinden engelleri göremediği durumlarda manevra yapmasını kolaylaştırarak çarpmalardan kaçınmasını, ayrıca otomobilin etrafında bulunan tüm nesneleri ve engelleri görebilmesini sağlıyor. 

Park sensörü ise ön ve arka tamponlara yerleştirilen dedektörlerden yardım alarak aracın, çevresindeki nesnelere olan mesafesini ölçüyor. Bununla birlikte EPS (Elektrik Kontrollü Direksiyon) sistemi, ABS fren sistemi ve EDB (elektronik fren güç dağıtımı) sistemi ile sürüşler çok güvenli. Ayrıca güvenlik donanımlarını tamamlayan sistemler şu şekilde: 

  • Merkezi elektronik hırsızlık önleyici sistem
  • Merkezi kilitleme
  • Emniyet kemer işitsel ve görsel uyarı sistemi
  • VSP güvenlik sistemi
  • Sürücü ve yolcu hava yastıkları
  • Kaza sonrası otomatik kapı kilidinin açılması ve voltaj sisteminin devre dışı bırakılması
  • Bagajda bulunan manuel kaçış anahtarı

2021 XEV iEV7s Motor ve Batarya Özellikleri

Elektrikli otomobil segmenti için dikkat çekici teknik detayları olan aracın motor ve batarya konusundaki özelliklerine de ayrıntılı bir şekilde bakalım…

XEV iEV7s motor özellikleri

  • Araç, maksimum 85 kW güç üretiyor. 
  • 0’dan 100 km/s hıza 9,5 saniyede ulaşabiliyor.
  • Maksimum 130 km/s hız yapabiliyor. 
  • 270 Nm tork değerine sahip.
  • 320 km kadar menzil getiriyor. 

XEV iEV7s batarya özellikleri

  • Araç 40 kWh batarya gücüne sahip.
  • Lityum NCA bataryayı  evde veya batarya istasyonlarında şarj etmek mümkün.
  • Ev prizinde 2,8 kW güçte şarj alabilen bataryanın %100 dolumu ise 20 saatte gerçekleşiyor. 
  • Modelin en büyük avantajı, 50 kW DC hızlı şarjı destekliyor olması. Bu durum kullanıcısına büyük bir kolaylık sağlayarak 1 saatte ortalama %50 şarj getirebiliyor. 
  • Otomobilin batarya güvenliği 5 kat koruma önlemi ile garanti ediliyor. Acil durumlarda bataryadan gelen güç, tüm araç sistemlerinden kesiliyor. Böylece bir çarpışma durumunda elektrik çarpmasını veya yangını önlüyor.

2021 XEV iEV7s Fiyat Listesi

Çin’de geçtiğimiz yıldan itibaren satışta olan 2021 XEV iEV7s’in fiyatı 93 bin 500 Yuan’dı. Bununla birlikte JAC Motors’un Avrupa açılımı olarak merkez seçtiği İtalya’da ise otomobilin fiyatı, 31 bin 800 EUR idi. Çin’den gelen XEV iEV7s ülkemizde, şubat başındaki elektrikli otomobillere getirilen ÖTV zammından önce piyasaya sürülmüştü. 

Türkiye’de şubat öncesi %3 lük ÖTV diliminde yer alan modelin lansman fiyatı 265 bin TL.  Fakat şubattan sonra getirilen vergi düzenlemesi ile otomobil, %10 luk ÖTV diliminde yer almaya başladı. Bu sebepten dolayı XEV iEV7s’in Türkiye fiyatını 285 bin TL olarak güncelleyebiliriz.

Özetle araç inceleme içeriğimizde, tamamen elektrikli B SUV XEV iEV7s sahibi olmak isteyenler için modelin iç tasarım özelliklerini, dış tasarım özelliklerini, motor özelliklerini, güvenlik donanımlarını ve batarya özelliklerini anlattık. Tüm bunlarla birlikte elektrikli XEV iEV7s’in fiyat listesini de detaylandırmış olduk.

 

1 yorum

  • Bu aracın artık satışı yok galiba hiç bir yerde satışı ile ilgili bir şey bulamadım yıl 2022