Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2021 Skoda Octavia 1.0 TSI e-TEC İncelemesi

2021 Skoda Octavia 1.0 TSI e-TEC İncelemesi

Skoda Octavia alınır mı alınmaz mı? Skoda Octavia almayı ya da Skoda Octavia kiralamayı düşünenler için otomobili detaylı olarak değerlendirdik. Yeni Skoda Octavia nasıl? Skoda Octavia özellikleri ve fiyatı ekseninde detaylı bilgiye ulaşmak için 2021 Skoda Octavia 1.0 TSI e-TEC incelemesi yazısını okumaya devam edin. Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Skoda marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 🙂

2021 Skoda Octavia 1.0 TSI e-TEC İncelemesi

Kaynak: https://www.dogusoto.com.tr/

Scoda’nın en çok tercih edilen modeli Skoda Octavia, dördüncü jenerasyonuyla  pazara sunuldu. Yenilenen dizaynı ve sürüş özellikleri ile konforlu ve performanslı bir seçenek sunuyor. Dijital sürüş açısından da olmazsa olmaz  dediğiniz tüm ekipmanlar Skoda Octavia’da bir araya getirilmiş. Geniş iç hacim, üstün güvenlik özellikleri, güçlü ve etkili sürüş asistanları ile özellikle uzun yolda çok konforlu bir alternatif oluşturuyor. 

Yeni Skoda Fabia Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Yeni Octavia Dış Tasarım Özellikleri 

Octavia 1.0 TSI e-TEC, C segmenti boyutu ile şehir içi kullanım için optimum boyutlardadır. A22 modüllü led farları ve alüminyum alaşım jantları ile yeni ve gelişmiş özelliklere sahiptir. Ayrıca alaşım jantlar son derece sert, ısıya dayanıklı  boya ile korunmaktadır. Kapılarda bulunan sensörler sayesinde otomobilin uzaktan kumandası yanınızda olduğu durumlarda kumandaya müdahale  gerekmeden merkezi kilit açılıp-kapanabiliyor ve size pratik bir kullanım sağlıyor.

Kaynak: https://www.dogusoto.com.tr/

Octavia’nın bagaj kapağı da uzaktan kumanda, orta panelde bulunan  düğme ya da doğrudan bagaj kapağı üzerinde bulunan düğmeyle tek dokunuşla açılıp kapatılabiliyor. Skoda Octavia’nın sahip olduğu 600 litrelik bagaj yükleme  kapasitesi arka koltuklar yatırıldığında 1555 litreye kadar çıkabiliyor. Bagaj  bölümünde yer alan sayısız akılcı çözümler ise hayatınızı kolaylaştırıyor. Net  yüzeylerin hâkim olduğu bagaj kapağı tasarımının tam ortasında SKODA yazısı,  arka bölümde yer alıyor.  

2020 Skoda Kodiaq Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Yeni Octavia Motor Özellikleri

Skoda Octavia’da bulunan içten yanmalı motoru elektrikli motorla kombine  eden Mild Hibrit teknolojisi, yüksek performans için itici güç oluştururken daha  rafine bir sürüş deneyimi sağlıyor. Mild Hibrit motor sayesinde yakıt tüketimi  ve CO2 emisyon salımı düşürülüyor. Elektrikli motor, kalkışlarda ve  ivmelenmelerde benzinli motora 12 kW’a kadar destek oluyor. 48 V Lityum  İyon pile sahip hibrit motor, içten yanmalı motoru desteklemek için aracın  yavaşlaması sırasında veya hareket halinde gaz pedalı bırakıldığında otomatik  olarak devreye giriyor.

Mild Hibrit teknolojisi sürüş sırasında motoru ideal  koşullarda kapatıyor ve tasarımından gelen aerodinamik özellikler, 0,24  sürtünme katsayısıyla yakıtınızı etkileyerek yakıt tasarrufu yapmanıza yardımcı oluyor. Octavia’nın 1.0 TSI e-TEC modelinin motor gücü, 110 HP ve 200 Nm tork değerine sahip. Skoda Octavia, geliştirilmiş otomobil yalıtımı ve rafineleştirilmiş  sürüşü ile kolay ve güvenli bir sürüş sağlıyor. 

Skoda Kamiq 2020 Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Octavia İç Mekân Tasarım Özellikleri 

Otomobilin, tamamen yenilenen çok kademeli kabin konseptinde yüksek  konfor, kalite ve teknoloji ön plana çıkıyor. Skoda Octavia’nın sürücü koltuğuna  oturduğunuzda sizi, tamamen yenilenen direksiyon tasarımı karşılıyor.  Tasarımıyla dikkat çeken direksiyon, 2 kollu olmakla birlikte çok yönlü  özelliğiyle de 14 farklı fonksiyonun elleri direksiyondan ayırmadan  yönetilmesini sağlıyor. 2 kollu DSG yönetme özellikli direksiyon, derinliği ve  yüksekliği ayarlanabilir özellikte. Bununla birlikte alışılmış mekanik el freninin  yerine, tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunulan elektromekanik  park freni ile donatılmıştır. Torpidosu kot kumaşı tasarımıyla göze çarpmaktadır  ve torpido, su soğutmalıdır.

Araçta bulunan 8 hoparlör ile müzik sistemi  oldukça başarılıdır. Opsiyonel olarak sunulan Arka Park Kamerası veya 360  Derece Çevre Görüş Sistemi ile çok daha rahat park edebilir veya park yerinden  çıkabilirsiniz. Sürüş esnasında araç ve sürüş bilgilerini, Head-Up display ve dijital  gösterge paneli üzerinden takip edebilme imkanına sahipsiniz. Çift bölgeli  klimatronik iklimlendirme sistemi geliştirilmiş özelliktedir ve bununla birlikte  koltuk ısıtma sistemi mevcuttur. Opsiyonel olarak sunulan kablosuz şarj  fonksiyonu, vites kontrol panelinin önünde bulunan mobil cihaz saklama  alanında bulunur ve ek olarak güçlendirilmiş sinyal oluşturur.

Yeni Octavia Özellikleri

Aynı zamanda  sürüş esnasında telefonunuzu muhafaza etmek için güvenli bir alan olarak  kullanılır. 8.25 inç Swing multimedya ekranı dokunmatik ve kişiselleştirilebilir  özelliktedir. Ön konsol, ön kapı ve ayak aydınlatma bölümleri için Skoda; kış,  yaz, okyanus gibi önden tanımlanmış ambiyans seçenekleri otomobilin iç  mekanını birbirinden farklı hale getiriyor. Ayak desteği ve paslanmaz çelik pedal  kapakları ile sürücünün ayak bölmesindeki gümüş renkleri ile iç kısımdaki krom  aksanıyla eşleşiyor. Otomobil içinde bulunan saklama alanları, otomobilin içini  kolayca organize etmeniz ve düzenli tutabilmeniz için sayısız alternatif  sunuyor.

Sınıfının standartlarını aşan geniş iç hacimli arkada oturan  yolcular için rahat ve keyifli bir yolculuk sunuyor. Koltuklar yarı deri özellikte  olup arka koltuklar, yolcular için oldukça konforlu bir alan yaratmaktadır. Arka  koltukta bulunan kol dayama ünitesi, cep telefonu bölmesi ve daha birçok akılcı  çözümler ile yolculara oldukça kolaylık sağlıyor. Arka koltuklar katlanabilir  özelliktedir. Sürücü koltuğunda her iki arka kapı için çocuk kilidi bulunmakta  olup bu kilitler, hem arka camları hem de arka kapıları kilitliyor. Bu da çocuklarınızın ve arabada bulunan diğer yolcular için güvenli bir ortam  meydana getiriyor. 

2021 yılı içerisinde tanıtımı yapılması planlanan Skoda Octavia 1.0 TSI e-TEC,  lansman dönemi fiyatı 325.000 ₺ olarak satışa sunulacak. Elbette opsiyonlar bahsedilen fiyata dahil değil.

Skoda Octavia Kiralama Fiyatları Nasıl?

Skoda Octavia kiralama fiyatları bir rent a car firmasından diğerine değişiyor. Kiralık Octavia fiyat bilgisi için yolcu360.com ile ilerleyebilirsiniz. Bir kaç saniye içinde uygun fiyata araç kiralama için rent a car ofislerinin verilerini karşılaştırabilirsiniz. Böylece uyguna Octavia kiralama yapabilir ve planlarınız değişirse yolcu360.com garantisi ile koşulsuz iptal hakkınızı kullanabilirsiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle