Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2021 Citroen C3 İncelemesi: Citroen C3 Özellikleri ve Fiyatı

2021 Citroen C3 İncelemesi: Citroen C3 Özellikleri ve Fiyatı

Çok fonksiyonlu ve şık bir crossover olan Citroen C3, kendinden bahsettiriyor. Citroen C3 fiyatı da merak edilen konular arasında yer alıyor. Citroen C3 sahibi olmak isteyen veya Citroen C3 kiralama fiyatları ile ilgili bilgi toplayarak Citroen C3 kiralamak isteyen bir çok kullanıcı bulunuyor. 2021 Citroen C3 incelemesi: Citroen C3 özellikleri ve fiyatı yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Citroén marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 

2021 Citroen C3 İncelemesi: Citroen C3 Özellikleri ve Fiyatı

Kaynak: https://www.completecar.ie/

2021 Citroen C3 incelemesi nasıl? Fransız bir üretici olan Citroen markasının en çok satan ve dünya genelinde tanınmış modellerinden biri olan Citroen C3, kompakt bir SUV olduğundan şehir yaşantısı için birçok kullanıcı tarafından tercih ediliyor. SUV sınıfının son yıllardaki patlamasından sonra birçok kullanıcı SUV sınıfına yönelmiş olsa da bazı kullanıcılar daha kompakt ve küçük bir araç tercih etmek istiyor. Bu noktada Citroen C3 gibi cross tarzındaki otomobiller büyük ilgi görüyor. Citroen C3 2021 modeli ile de kullanıcıları memnun etmeyi amaçlıyor. Yenilikler ile gelen yeni 2021 Citroen C3 özellikleri ve fiyatı merak ediliyor.

Citroén C3 Aircross Rip Curl Özellikleri Ve Fiyatı yazısı için tıklayınız. 

Citroen C3 Hakkında

Kaynak: https://www.completecar.ie/

2002 yılından beri üretimde olan Citroén C3, küçük otomobil severler için oldukça önemli bir otomobil olma özelliğine sahip. SUV hatlarına sahip fakat kıyasla daha küçük ve kompakt bir tasarıma sahip olan yeni Citroen C3 cross otomobiller arasında dikkat çekiyor. Eskiden beri çok satan bir model olan Citroen C3, yıllardır aramızda orta boy bir hatchback olarak bulunurken yakın zamanda büyük bir değişiklik geçirerek bir cross veya kompakt SUV diyebileceğimiz bir şekil aldı. Değişen isteklere ve piyasaya bağlı olarak yenilenmiş olan yeni Citroen C3, sevilen tasarımına yeni eklentilerle beraber kullanıcılar ile buluşuyor. 

2020 Dizel Citroén Berlingo Özellikleri ve Fiyatı yazısı için tıklayınız.

2021 Citroen C3 Tasarım Özellikleri

Kaynak: https://www.completecar.ie/

Cross ve kompakt SUV tipi araçların belki de en çekici yönlerinden biri genellikle dış tasarımları oluyor. 2021 Citroen C3 tasarımı da yine kullanıcıları kendine çekecek şekilde tasarlanmış olduğundan çoğu otomobilden daha farklı duruyor. Yeni Citroen C3 bazı SUV modelleri gibi aşırı büyük bir otomobil olmasa da, SUV modellerini andıran hatları ve dinamik görünümü ile oldukça güçlü ve kalıplı bir dış tasarıma sahip oluyor. Citroen C3 boyutları da bir cross otomobilden beklenilir boyutlarda oluyor. Citroen C3’ün bu sıcak tasarımının önemli noktalarından biri de Citroen C3 renk seçenekleri oluyor. Yeni C3’ün tasarımına büyük önem veren Citroen, 7 farklı gövde rengiyle beraber C3’ü satışa sunuyor. Bunun yanında tavanın ve sis farlarının renginin de ayrıca kişiselleştirilebilir olduğunu da belirtmek gerekiyor.

2021 Citroén C4 Cactus İncelemesi için tıklayınız.

Citroen C3 Renk Seçenekleri
Kaynak: https://www.completecar.ie/

Citroen C3 gövdesi tam 7 renk seçeneği ile beraber satışa sunuluyor. Bu renkler arasında önceki modelden tanıdığımız siyah, çelik gri, platin gri, kum beji ve beyaz gibi renklerin yanı sıra iksir kırmızı ve bahar mavisi isminde iki yeni göz alıcı renk de kullanıcılara sunuluyor.

Citroen C3 Boyutları

Bir cross otomobilden beklenildiği gibi büyük görünümlü fakat kompakt ölçülere sahip olan Citroen C3, şehir içinde rahat hareket edebilecek şekilde tasarlanmış. Citroen C3; 3996 mm uzunluğa, 1749 mm genişliğe, 1490 mm yüksekliğe ve 2539 mm’lik bir dingil mesafesine sahip.

Citroen C3 Bagaj Hacmi

Şehir içerisinde sıklıkla kullanılan bir otomobil olduğu için Citroen C3 bagaj hacmi de önemli bir konu oluyor. Kompakt bir tasarıma sahip olan Citroen C3’ün bagajı 300 litrelik bir kapasiteye sahip oluyor. Arka ve ön yolcu koltukları kolaylıkla katlanabilecek şekilde tasarlanmış. Koltuklar katlandığında bagaj hacmi 1289 litreye kadar çıkabiliyor.

Citroen C3 İç mekan Özellikleri

Cross tarzı otomobiller hem iç hem de dış tasarım açısından genellikle şık otomobiller oldukları için Citroen de yeni C3’ü tasarlarken her iki tasarıma da önem vermiş. Citroen C3 iç tasarımı kullanıcıyı memnun edecek şekilde tasarlanmış. İki farklı ambiyans seçeneğini bünyesinde barındıran Citroen C3; ister daha dinamik ve modern bir tasarıma, istenildiğinde ise daha zarif ve kaliteli bir görünüme kavuşabiliyor.

Yeni C3 Konsol Özellikleri

Kokpit tasarımı olarak sürücüyü memnun edecek bir tasarıma sahip olan Citroen C3 birçok elektronik kontrole sahip. Citroen C3 multimedya ekranı da 7 inçlik tasarımı ile kullanıcılara sunuluyor. Bu multimedya ekranı ile hem navigasyona hem de müzik gibi eğlence sistemlerine erişim sağlanıyor.

Yeni Citroén C3 Koltuk Konforu

Özel olarak tasarlanmış olan “advanced comfort” koltukları ile Citroen C3 koltuk konforu her kullanıcıyı memnun etmeyi amaçlıyor. Toplam 5 kişiye oturma imkanı sunan Citroen C3 hem yolculara hem de sürücüye kaliteli bir yolculuk sağlamayı amaçlıyor.

Citroen C3 Motor Özellikleri

Citroen C3 motor seçenekleri de kullanıcıların beklentisine bağlı olarak 2 farklı seçenek ile geliyor. Citroen C3 1.2 PureTech bloğunun bir atmosferik bir de turbo beslemeli iki versiyonu, sırasıyla 83 beygir ve 110 beygir güç üretiyor. Bu versiyonlar şanzıman sistemi olarak da birbirinden farklılar, 83 beygir güç üreten atmosferik benzinli 1.2 PureTech motor seçeneği 5 ileri manuel vites ile satışa sunulurken 110 beygir güç üreten yüksek basınçlı turbo benzinli 1.2 PureTech motor seçeneği ise tam otomatik 6 ileri vites seçeneği ile satışa sunuluyor. Yani otomatik vites Citroen C3 satın almak isteyen bir kullanıcı turboşarj beslemeli olan 110 beygirlik Citroen C3 modelini satın alabilir. Her iki seçenekte de 3 silindirli bir bloğa sahip olan Citroen C3’ün önden çekişli bir otomobil olduğu da belirtiliyor.

Citroen C3 Yakıt Tüketimi

Verimliliğin çok önemli olduğu günümüzde Citroen C3 yakıt tüketimi de oldukça büyük önem taşıyor. Citroen’in resmi verilerine göre 83 beygirlik motor seçeneği ile şehir içi 4,9 şehir dışı ise 3,8 litre olmak üzere ortalama 4,5 litre civarı bir tüketim yakalamak mümkün oluyor. Tüketici verileri incelendiğinde ise bu ortalama tüketimin 4,8 litre civarlarında olduğu görülüyor. Daha güçlü olan 110 beygirlik versiyona baktığımızda ise Citroen’in resmi verileri şehir içi 5,7 ve şehir dışı 4,3 olmak üzere ortalama 4,8 litre civarı bir yakıt tüketimi listeleniyor. Kullanıcıların deneyimine göre de bu miktara oldukça yakın olan ortalama 5 litrelik bir yakıt tüketimi görülüyor. 

Citroen C3 Yerine Ne Alınır?

Cross ve kompakt SUV sınıfında artık birçok model görülmeye başlandı. Bu sebeple cross tarzı otomobillere meraklı olan kişiler için birçok alternatif doğmuş oldu. Citroen C3’ü merak eden kullanıcılar; Ford Puma, Fiat 500X, Seat Arona veya Opel Crossland modellerini de inceleyebilirler.

Citroen C3 Fiyatları

Citroen C3 güncel fiyatları oldukça merak edilen bir konu olsa da Citroen markası şu anda Türkiye fiyatlarını güncellemekte olduğu için tam bir fiyat değeri gösterilemiyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle