Yolcu360 Blog
ford araba modelleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2021 Ford Focus ST-Line İncelemesi

2021 Ford Focus ST-Line İncelemesi

Ford Focus ST-Line 2021 modeli çok merak ediliyor. Mavi renk Ford Focus arayanların en çok tercih ettiği seçenek olan ST-Line, otomobile hem daha sportif sürüş hem de daha sportif bir görünüm kazandırıyor. 1998 yılında piyasaya çıkan ve şu anda 4. nesli satışta olan Ford Focus, dünya genelinde 16 milyon adet satıldı. Ford Focus’u kendi sınıfında bu kadar güçlü bir oyuncu haline getiren detay ise, sürüş dinamiklerinde gizli. Rakiplerde pek görülmeyen bir spor sürüş deneyimi yaşatıyor. Ford Focus’un ST-Line versiyonuyla yapılan sürüşlerde bu dinamizm iyice vurgulanıyor. Peki, Focus’un ST-Line versiyonu nasıl? 2021 Ford Focus ST-Line incelemesi sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.  Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Ford marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 

2021 Ford Focus ST-Line İncelemesi

Kaynak: https://www.autocar.co.uk/

Ford Focus ST-Line görünüşü ile diğerlerinden ayrılıyor. Sportifliğini görünüşü ile de yansıtan otomobilin mavi rengi çok tutuluyor. İddialı tasarımı 2021’in en çok tercih edilen otomobillerinden biri olmasında etkili olacak gibi görünüyor. Ford Fiesta’nın yenisinde e gördüğümüz LED far sistemi Ford Focus ST-Line modelinde de var. Genişleyen keskin hatlara sahip ızgara ile far tasarımı çok uyumlu. Alüminyum jant tasarımı da şık ve sportif havayı güçlendiriyor. Otomobilin arka kısmı da çok sportif duruyor. Çift egzoz çıkışı da bunu destekliyor. 

Ford Mustang Mach-E GT Performance Edition Özellikleri için tıklayınız.

İç Mekan Özellikleri

Kaynak: https://www.autocar.co.uk/

Ford Focus ST-Line iç mekan özelliklerine bakıldığında geniş yaşam alanının kaliteli malzeme ile uyumu konforlu hissettiriyor. Aracın içi hem önde hem arkada oldukça geniş. İç mekan, sürücü odaklı tasarımıyla beğeni toplarken bilgi-eğlence ekranı da oldukça fonksiyonel. Bolca yumuşak dokunma hissi veren yüzeyler de kalite hissini arttırıyor.

Ford Focus ST-Line direksiyon simidinin tasarımı da ele iyi oturuyor ve ergonomi temasını destekliyor. Direksiyon simidinin üzerindeki kumanda elemanlarının kontrolü de kolay. Orta konsolunda yer alan ses ve klima tuşları eski tarzda ve oldukça kullanışlı. Çevirmeli tuşların verdiği güven, yeni nesil otomobillerin pek çoğunda kullanılıyor. Zaten bu ses ve klima kontrollerinin ekrandan yapılması, sürücünün dikkatini epeyce dağıtan bir detay. Buna ek olarak Ford Focus ST-Line vites kolu tasarımında da kol yerine çevirmeli bir kumanda kullanılmış. Ford Focus ST-Line koltuk tasarımında da sportif hissiyat pekiştirilmiş. Özellikle kırmızı dikişler, bu konuda çok etkili. 

Yeni Ford Mustang Bullit İncelemesi için tıklayınız.

Ford Focus ST-Line Teknik Özellikleri

Kaynak: https://www.autocar.co.uk/

Yeni Focus ST-Line teknik özelliklerini motor, boyutlar ve hızlanma ekseninde değerlendirelim. 

Ford Focus ST-Line Motor Özellikleri

Ford’un ST-Line paketi ile verdiği motor gücü güveni tartışılmaz. Peki, motorun teknik özellikleri neler?

  • Motor Tipi: 3 Silindirli turbo motor
  • Motor Konumu: Önde ve enlemesine
  • Motor Hacmi: 1499 cc
  • Motor Gücü: 120 HP – 3600 d/d
  • Motor Torku: 300 NM – 1750 d/d
  • Motor Güç Aktarımı: Önden çekişli
  • Şanzıman Tipi: 8 ileri otomatik

Ford Focus ST-Line Boyutları

  • Uzunluk: 1979 mm
  • Genişlik: 1825 mm
  • Yükseklik: 1502 mm
  • Boş Ağırlık: 1394 kg
  • Bagaj Hacmi: 431 litre/ 1320 litre

Ford Focus ST-Line Performans Verileri

  • 0-100km/s Hızlanma: 10,2 sn
  • Maksimum Hız: 196 km/s
  • Tüketim: 4,3 litre/ 100km
  • CO2 Salınımı: 113-115 gr/km

2021 Ford Bronco İncelemesi için tıklayınız.

Ford Focus ST-Line Alınır mı Alınmaz mı?
Kaynak: https://www.autocar.co.uk/

Yeni Ford Focus ST-Line modeli, güçlü motor, iyi performans ve prestijli otomobil tercihi için kesinlikle iyi bir seçenek. İkinci elde satışı kolay olan otomobillerden biri. Ayrıca hem stili hem marka adı hem de performansı ile güçlü. 

Ford Focus Kiralama Fiyatları Nasıl?

Ford Focus kiralama fiyatları, elbette aracın özelliklerindeki detaylara ve rent a car firmalarının fiyat politikalarına göre değişiklik gösterebiliyor. Kiralık Focus arayışında yolcu360.com üzerinden ilerleyebilirsiniz. yolcu360.com rehberliğinde güncel kiralık Focus fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. Fiyat karşılaştırma avantajı ile uyguna Focus kiralama seçeneğini hızlıca bulabilirsiniz. Ayrıca ilgilendiğiniz otomobilin özellikleri hakkında bilgi edinmek üzere yolcu360.com blog sayfasındaki Araç İnceleme kategorisine göz gezdirebilirsiniz. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle