Yolcu360 Blog

Yoroz Tepesi | Yoroz Kent Ormanı

Ordu gezilecek yerler dendiğine akla ilk gelen yer istisnasız Boztepe’dir. Peki, size Ordu’nun Boztepe’yi aratmayacak bir tepesi daha var desek? Evet, doğru duydunuz… Ordu’ya yolu düşen ve sağlığı elveren herkes kesinlikle buraya uğramalı… Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak buraya gelmeye ne dersiniz?

Büyüleyici Manzarasıyla Yoroz Kent Ormanı

Sağlık konusu Yoroz Kent Ormanı’nda önemli çünkü tepeye ulaşmak için aracınızı park ettikten sonra 1000 basamak kadar çıkmanız gerekiyor. Basamaklar çok düzgün olmasa da bu durum gözünüzü korkutmasın. Doğa yürüyüşlerini seviyorsanız tırmanış esnasında da hiçbir zorluk yaşamayacaksınızdır. Yoroz Kent Ormanı’nda yukarı tırmanırken yorulmaktan da korkmanıza gerek yok. Ara ara dinlenmeniz için banklar yapılmış.

Tepeye çıktığınızda sağ tarafınızda Giresun sol tarafınızda ise Ordu’nun o eşsiz manzarasına şahitlik edeceksiniz. Yoroz Kent Ormanı zaten harika manzarası ve seyir terasıyla ünlüdür. Aynı zamanda av ve yaban hayatı bakımından da zengindir. Hatta şanslıysanız Şahin gibi yırtıcı kuşların havada süzülüşüne denk gelebilirsiniz.

Bilirsiniz Karadeniz’in sisi de meşhur, tepeye çıktığınızda her yer sis altında olabilir. Giderken hava durumuna bakmanızda fayda var. Gittiğinizde sis varsa da üzülmeyin bunun bile manzarası ayrı güzellikte, biraz beklerseniz sis dağıldıktan sonra Yoroz Tepesi’nin harika manzarasını görebilirsiniz.

Buraya geldiğinizde dikkat etmeniz gereken şeylerin başında kesinlikle ayakkabı geliyor. Ayağınızda parmak arası sürekli ayağınızın kaydığı bir terlik olmamalı… Ayağınızdan kolay çıkmayacak bileğinizi sakatlamayacağınız bir ayakkabı tercih etmelisiniz. Geri kalanı zaten oldukça eğlenceli, bol yeşillik içinde geçen bir yürüyüş…

Çiseli Şelalesi Nerede yazısı için tıklayınız.

Yoroz Tepesi Ulaşım

Yoroz Tepesi, Ordu merkeze 20 km mesafede Saraycık Köyü yolu üzerinde bulunmaktadır. Ulaşımda yolun büyük bir bölümü asfalt geri kalanı stabilize olduğu için sıkıntı yaşamazsınız. Tabii Karadeniz’in meşhur virajlarından bahsetmemize gerek yok sanırım… Bu yol tehlikeli değil ama oldukça virajlı… Aracı nereye park edip tepeye nereden çıkacağım diye düşüneceğiniz için size ayrıntı vermek istiyoruz. Yukarı çıkarken sol tarafınızda kalan gözlemecinin önüne arabayı park edip tam karşısında bulunan merdivenlerinden de tepeye çıkabilirsiniz.

Dönüşte karanlığa kalıp, yolu tam hatırlayamayıp navigasyona göre dönerseniz eğer navigasyon size alternatif kısa bir yol veriyor. Aracınız yüksek değilse eğer bu toprak köy yoluna hiç girmeden dümdüz devam etmenizi tavsiye ediyoruz.

Yoroz Tepesi’ne o eşsiz manzarası için aracınızla çıkarken, yol boyunca da muhteşem manzaralara şahitlik edeceksiniz.

Ordu araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yoroz Tepesi’ne Giriş Ücreti Var mı?

Her hangi bir ücret istenmiyor. Bu doğa harikasını doya doya yaşayabilirsiniz.

Yoroz Tepesi’nde Kamp Yapılır mı?

Etrafta kamp yapabileceğiniz bir özel alan yok ancak tabi ki doğaya saygılı davranarak müsait bir alanda kamp yapabilirsiniz. Yalnız herhangi bir aksilikle karşılaşmamak adına hava durumuna bakmayı ihmal etmeyin.

Ordu Yalancı Yason Gezi Rehberi için tıklayınız.

Yoroz Tepesi’nde Market, Restoran, Otel vs. Var mı?

Yoroz Tepesi’nde konaklayacağınız bir yer yok. Aslında merkeze yakın bir konumda olmasından dolayı pek gerek de yok. Gözlemeci tarzı bir kaç yer var. İhtiyaçlarınızı buradan temin edebilirsiniz ancak her zaman açık olmuyor. Çantanıza kesinlikle bir tane su atın, merdivenleri çıkarken çok ihtiyacınız olacak.

Yoroz Tepesi Etrafı Temiz mi?

Yoroz Tepesi ve çevresi oldukça temiz… Doğada hep görmek istediğimiz görüntüler temizlik olduğu için lütfen siz de bu konu da hassas davranmayı unutmayın.

Ordu – Giresun Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle