Yolcu360 Blog

Boztepe Nerede? | Boztepe Teleferik

Hiç kuşkusuz ki Ordu gezilecek yerler dendiğinde ilk akla gelen yer Boztepe’dir. Ordu’ya yolu düşenlerin kesinlikle uğramadan dönmemesi gereken bir yer… Hem gündüzü hem gecesi ayrı bir manzara sunuyor. O yüzden kesinlikle gün batımına yakın gitmelisiniz.  Böylelikle hem gündüz manzarasını hem de gece karanlığında ışıldayan Ordu’yu görebilirsiniz. Gitmeden önce hava durumuna da bakmayı unutmayın sisli ve puslu bir hava yoksa manzaranın yeşilin ve mavinin keyfini çok daha güzel sürebilirsiniz. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak burayı keşfetmeye ne dersiniz?

Boztepe sadece manzaradan ibaret değil elbette… Buraya geldiğinizde yapabileceğiniz çok şey var. Harika manzarasına karşı mekanlarda bir şeyler yiyip içebilirsiniz. Çam ağaçları gölgesinde piknik yapabilir, dilerseniz de 530 rakımlı Boztepe’de yamaç paraşütü deneyimi yaşayabilirsiniz.

Boztepe Ulaşım

Boztepe, Ordu ilinin Altınordu ilçesine bağlıdır. Ordu’da birçok yere ulaşım, yolları sürekli yenilendiği için oldukça kolaydır. Evet, virajları çok ama yolların çoğunluğu asfalt ve sürekli yenilenmeye devam ediyor. Boztepe’ye de çıkarken yollar asfalt, hiçbir sıkıntı olmadan ulaşıyorsunuz. İçeri girdiğinizde ücretsiz bir otoparkı bulunuyor. 20.00’a kadar park konusunda sıkıntı yaşamazsınız ancak biraz daha geç gidecekseniz dolanmanız gerekebilir.

Boztepe’ye diğer ulaşım yolu ise teleferiktir. Dilerseniz aracınızı sahil kenarında bir otoparka bırakabilir ve Boztepe’ye çıkarken de o güzel manzaranın size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Teleferik Atatürk Parkı’ndan hareket edip direkt Boztepe’ye gidiyor.

Ordu araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Boztepe Teleferik Ayrıntıları

Ordu teleferik ücretleri merak edilen ayrıntılardan oluyor biz de 2020 fiyatlarını merak edenler için aşağıya bırakıyoruz.

  • Tam gidiş-dönüş ücreti: 15 TL
  • Öğrenci gidiş-dönüş ücreti: 10 TL
  • Engelli gidiş-dönüş ücreti: 10 TL
  • Şehit yakını – gazi ve yakını gidiş-dönüş ücreti: 5 TL
  • Tam tek gidiş ücreti: 8 TL
  • Öğrenci tek gidiş ücreti: 6 TL
  • Engelli tek gidiş ücreti: 6 TL
  • Şehit yakını – gazi ve yakını tek gidiş ücreti: 3 TL

Teleferiğe binebileceğiniz saatler mevsimlere göre değişiklik gösteriyor. Geç kalmamak adına saatlere bakmadan plan yapmayın.

Ordu teleferik yaz sezonu saatleri:

  • Açılış: 8.30
  • Kapanış: 00.00

Ordu teleferik kış sezonu saatleri:

  • Açılış: 10.00
  • Kapanış: 21.00

Boztepe Giriş Ücreti Var mı?

Boztepe’ye girerken ücretliymiş gibi bir hava verse de, hiçbir ücret vermeden giriyorsunuz.

Çiseli Şelalesi Nerede yazısı için tıklayınız.

Boztepe Kamp Yapılır mı?

Her yerde kamp yapma isteği olanlar var ancak burası kamp için uygun bir yer değil… Çevresinde güzel yerler bulabilirsiniz.

Ordu Yalancı Yason Gezi Rehberi için tıklayınız.

Boztepe Market, Restoran, Otel vs. Var mı?

Boztepe’de asla aç ve susuz kalmazsınız. İçeride yemek yiyebileceğiniz, bir şeyler içip manzaranın keyfini sürebileceğiniz mekanlar var. Konaklamak isterseniz de Boztepe yakınlarında konaklayabileceğiniz oteller bulunuyor.

Boztepe, hediyelik eşya almak isteyenler için de oldukça zengin bir yerdir. Yan yana dizilmiş küçük dükkânlardan dilediğiniz hediyeyi alabilirsiniz. Fındık da satın alabilirsiniz ancak fiyatı daha uyguna fındık bulmak isterseniz harmanında fındık kurutan Ordu halkını tercih edebilirsiniz.

Ordu – Giresun Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle