Yolcu360 Blog
en-büyük-hayvanat-bahçesi-11 (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Büyük 5 Hayvanat Bahçesi

Türkiye’nin En Büyük 5 Hayvanat Bahçesi

Türkiye sayısız doğal güzelliğe ve bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Haliyle hayvanlar için de rüya gibi bir ülke haline geliyor. Doğal faunası, benzersiz atmosferi ile hayvanlara kucak açan Türkiye’nin en büyük 5 hayvanat bahçesini inceliyoruz.

Hayvanat Bahçeleri

Daha önce hayvanat bahçesine gitmeyenimiz yoktur aramızda. Çocukluğumuzun vazgeçilmez hafta sonu etkinlikleri arasında hayvanat bahçelerini ziyaret etmek gelir. Ağaç tepelerinde dans eden maymunlardan, ormanlar kralı aslana; rengarenk tüylere sahip papağandan, upuzun zürafaya kadar binlerce hayvan çeşidini bir arada görebilme şansı yakalıyorsunuz. 

Şehir hayatı ile birlikte yaşam alanımız binalar, yüksek katlı plazalar olmaya başladı. Haliyle doğa ile aramızdaki bağ git gide azalmaya hatta neredeyse yok oldu. Kedi, köpek ve kuş dışında başka bir hayvan türü göremez olduk. İşte hayvanat bahçeleri tam da bu noktada devreye giriyor. Dünyanın farklı bölgelerinden gelen, değişik coğrafyalarda yaşamış birçok hayvan türü hayvanat bahçelerinde keşfetmenizi bekliyor. Nitekim aşırı avlanma, nüfus artışı ve doğal afet gibi durumlar ile karşı karşıya kalmış nesli tükenmekte olan hayvanları da görmeniz mümkün. Hayvanat bahçeleri nesli tükenmekte olan hayvanları koruma altına alarak, doğa ile iç içe bir yaşam sunuyor. Hemen hemen her şehirde ufak da olsa bir hayvanat bahçesi bulabilirsiniz. Bu hafta sonu için henüz plan yapmadıysanız listenize hayvanat bahçesini eklemenizi öneriyoruz. 

Türkiye’nin En Büyük 5 Hayvanat Bahçesi

Çocukluğumuzdan bu yana bizleri büyüleyen hayvanat bahçeleri günümüzde de oldukça rağbet görüyor. Şehirden uzak yaşam alanı sunarak, hayvanları yemyeşil doğa ile buluşturuyor. Türkiye’nin en büyük 5 hayvanat bahçesini listeliyoruz. Şehrinizde bulunan hayvanat bahçesini öğrenmek için listeye birlikte göz atalım.

Darıca Hayvanat Bahçesi

en-büyük-hayvanat-bahçesi

Türkiye’nin en büyük 5 hayvanat bahçesi denince akla ilk gelen yer elbette Darıca Hayvanat Bahçesi. 1990 yılında yapımına başlanan Darıca Hayvanat Bahçesi, ilk zamanlarında kuş parkı olarak tasarlanmıştı. Fakat zamanla pek çok canlı türüne ev sahipliği yapmayı başardı. Diğer ismi Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi olarak bilinen yaşam alanı, ünlü iş insanı Faruk Bey’in katkıları ile bugünlere kadar gelebilmiş. Dünyanın hemen hemen her coğrafyasından getirttiği pek çok bitki ve hayvan türü ile adından söz ettiriyor. 1993 yılından itibaren kapılarını ziyaretçileri için aralayan Darıca Hayvanat Bahçesi’nde akıl almaz canlı türlerini görmeniz mümkün. Yaklaşık 286 hayvan türü ile toplam 3.600 hayvana ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk özel hayvanat bahçesi olma özelliğine de sahip. Doğa sevgisi ile ülkeye büyük katkılar sağlamış Faruk Yalçın anısına parka ismi veriliyor. Peki Darıca’ya nasıl gidilir? Toplu taşımayı tercih edecek olan okurlarımız için kısaca bahsedelim:

Giriş Fiyatları ise şöyledir: 

  • Yetişkin: 219,90 TL
  • Öğrenci: 139,90 TL
  • 65 yaş üzeri: 149,90
  • Çocuk (3-17 yaş): 139,90 TL
  • Bebek (0-36 ay): Ücretsiz

Ülkemizin en yeni ama en hızlı büyüyen ve geniş kapsamlı olan hayvanat bahçelerinden biri Darıca Boğaziçi Hayvanat Bahçesi. İstanbul’da hayvanat bahçesi arayışına da yanıt sunan alan, çocuklarla gezmek için iyi bir seçenek. Çoğunlukla Darıca Hayvanat Bahçesi olarak bilinen bölgeye ulaşım için kendi aracınızı kullanmanız daha kolay olacaktır. Şehir dışından geliyorsanız; Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile kendi aracınızın konforuyla E80 karayolunu Kocaeli istikametine doğru ilerleyerek bölgeye ulaşabilirsiniz. Alternatif güzergahlar 20 ile 30 dakikalık sürede sizi hayvanat bahçesine ulaştırır. Kocaeli’nin gelişmekte olan ilçelerinden Gebze’nin, Marmara kıyısına yakın bölgede bulunan hayvanat bahçesinde 286 farklı türde hayvan ve 600’den fazla bitki türü bulunuyor. Soyu tükenmekte olan kuşları koruma amacıyla 1991 yılında kurulan hayvanat bahçesi, bugün, doğa eğitimlerinin ve kursların verildiği bir yapıya bürünmüş durumda.

Bursa Hayvanat Bahçesi 

en-buyuk-hayvanat-bahcesi-1-1.jpg

İstanbul’dan çıkıp, küçük bir hafta sonu gezisi mi yapmak istiyorsunuz? O halde Bursa’yı keşfe çıkmaya ne dersiniz? Benzersiz lezzetleri, yüzyıllık tarihi geçmişi ile Bursa’nın büyüleyici atmosferi sizi dinlendirecek. Çocuklarınız ile birlikte eğlenebileceğiniz bir önerimiz var: Türkiye’nin 3. en büyük hayvanat bahçesi olan Bursa Hayvanat Bahçesi. Türkiye’nin en büyük 5 hayvanat bahçesinden biri olan bu yaşam alanında sayısız canlıyı gözlemleyebilirsiniz. 1998 yılında bu yana ziyaretçilerini ağırlayan hayvanat bahçesi yaklaşık 70’e yakın türü ve toplam 650 hayvanı barındırıyor. 206.000 metrekarelik bir alana kurulmuş yaşam alanı doğa ile iç içe. Aileniz ile geçireceğiniz bol oksijenli bir hafta sonu sizleri bekliyor. Eğer başka şehirden Bursa’ya seyahat etmeyi düşünüyorsanız sizlere kısaca yol tarifi verelim. Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan Bursa çevreyolunu takip ediniz. Ardından 11 Eylül Bulvarı ve Avrupa Konseyi Bulvarı yönünü takip ederek Soğanlı Mahallesi’nde yer alan Bursa Hayvanat Bahçesi’ne ulaşabilirsiniz. Bu rota sadece 45 dakikanızı alan keyifli bir yolculuk olacak. 

Bursa Hayvanat Bahçesi Giriş Ücretleri:

  • Yetişkin: 12 TL
  • Öğrenci (30 yaş altı tüm öğrenciler): 5 TL

Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan Bursa çevre yolunu takip edip 11 Eylül Bulvarı ve Avrupa Konseyi Bulvarı rotasını izleyip Soğanlı Mahallesinde yer alan hayvanat bahçesine 45 dakikalık bir yolculukla ulaşabilirsiniz. 1998 yılında kurulan hayvanat bahçesinde, 70’e yakın türde 650 kadar hayvan bulunuyor. 206.000 m²’lik alan üzerine kurulu hayvanat bahçesi özellikle hafta sonunuzu ailecek geçirmek isteyebileceğiniz yerlerden. Bu arada daha konforlu bir biçimde hayvanat bahçesine ulaşmak ve Bursa’yı gezmek üzere Bursa araç kiralama seçeneklerini deneyebilirsiniz.

Antalya Hayvanat Bahçesi 

en-buyuk-hayvanat-bahcesi-2.jpg

Aslına bakarsanız Antalya Hayvanat Bahçesi’ni tek başına ele almamalıyız. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile Kepezaltı Piknik ve Rekreasyon Projesi içerinde toplamda 400.000 metrekarelik alana kurulan doğal bir bahçe. Özellikle hafta sonları kalabalık grupları ağırlayan hayvanat bahçesi, bulunduğu bölge itibari ile de dinlendirici bir alan. Yanı başında yer alan piknik alanları sayesinde Antalyalıların uğrak noktası haline geliyor. Antalya Havalimanı ile hayvanat bahçesi arasında sadece 30 dakikalık bir mesafe bulunuyor. Hadi ne duruyorsunuz! Antalya Hayvanat Bahçesinin en gözde isimleri ile olan Afrika kökenli zebralar ile bir an önce tanışmaya gelin. 😉

Antalya Hayvanat Bahçesi Giriş Ücretleri:

  • Yetişkin: 7 TL
  • Öğrenci: 2 TL
  • 12 yaş altı: Ücretsiz
  • Araç ile girişler: 20 TL

Doğal koşulları, içinde barındırdığı hayvanlara göre düzenlenen Antalya Hayvanat Bahçesi, Kepezaltı Piknik ve Rekreasyon Alanı projesine dahil bir yerleşime sahip. Antalya Havaalanı’ndan hayvanat bahçesine ulaşmak için Antalya merkeze doğru gidip Nebiler Mahallesi’ne yönelmeniz gerekiyor. D400 karayolu ve Namık Kemal Bulvarı’nı kullanarak 30 dakika süren bir yolculukla kolayca ulaşıyorsunuz. Hayvanat bahçesinin gözdeleri, Afrika kökenli Zebralar. Bu arada, hayvanat bahçesi yanında piknik alanları da olduğunu belirtelim. Dilerseniz Antalya Havalimanı araç kiralama seçenekleriyle de konforlu bir biçimde hem Antalya’yı hem de hayvanat bahçesinin bulunduğu bölgeyi gezebilirsiniz.

İzmir Doğal Yaşam Parkı 

en-buyuk-hayvanat-bahcesi-3.jpg

Sizleri en görkemli hayvanat bahçelerinden birine davet ediyoruz. İzmir Hayvanat Bahçesi, sayısız canlı türünü bünyesinde barındırıyor. İzmir Doğal Yaşam Parkı gerçekten de hayvanlara doğal yaşama imkanı sunuyor. Çoğu yerde tel örgü ve kafesin yer almadığı bu parkta hayvanlar özgürce hareket edebiliyor. Aslanlar ormanın derinliklerindeymişçesine, penguenler buzların üzerinde dans ediyormuşçasına kadar özgürler. Burası 120’den fazla hayvan türünün ve 250 farklı bitki türünün yaşam alanı. Ayrıca 1.500 civarı hayvana da ev sahipliği yapıyor. İzmir Çiğli’de bulunan İzmir Hayvanat Bahçesi, Adnan Menderes Havalimanı’na sadece 40 dakikalık bir mesafede yer alıyor. İzmir gibi büyük bir şehirde elbette ulaşım oldukça kolay. İster kendi aracınız ister toplu taşıma ile hayvanları doğal yaşam alanında ziyaret edebilirsiniz. 

İzmir Doğal Yaşam Parkı Giriş ücretleri:

  • Yetişkin: 10 TL
  • Öğrenci: 5 TL
  • 0-6 yaş çocuk: Ücretsiz

. İzmir’in güzel ilçelerinde Çiğli’de bulunan parka Adnan Menderes Havalimanı’ndan 40 dakikada ulaşabilirsiniz. Bunun için, İzmir çevre yolunu kullanarak Çiğli tarafında dönün. Ardından Ahmet Priştina Caddesi’ni takip etmeniz yeterli. Ayrıca İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçenekleri için yolcu360.com ile hızlıca fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi 

en-buyuk-hayvanat-bahcesi-4.jpg

Gaziantep Hayvanat bahçesi Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi unvanına sahip. Aynı zamanda, Avrupa’nın 2. ve dünyanın da 4.büyük hayvanat bahçesi. İçerisinde yaklaşık 90 farklı kuş türü ile birlikte 260 üzeri hayvan türünü barındıran geniş bir yaşam alanı. Bu büyük popülasyonu ile aynı zamanda Avrupa’nın ikinci ve dünyanın dördüncü büyük hayvanat bahçesi olma unvanına da sahip. 1.000.000 metrekarelik alanı ile adeta doğayı kucaklıyor. Yaklaşık 1.5 milyon metrekarelik yeşil alan üzerinde tam tamına 400 tür ve 10.000 hayvanı barındırıyor.

Nitekim Güneydoğu Anadolu’nun zenginliğini Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde de görmemiz mümkün. Bunun yanı sıra bu bölge kurtarma merkezi olarak da görev alıyor. Hasta, yaralı, bakıma muhtaç hayvanların tedavilerini üstlenen merkez dertlere Hızır gibi yetişiyor. Üstelik Gaziantep merkeze sadece 35 dakikalık mesafedeki hayvanat bahçesine ulaşım çok kolay. Kendi aracınız ile Gaziantep Üniversitesi’ne giden yolu takip etmeniz yeterli. Genellikle hafta sonlar çocuklu ailelerin tercih ettiği Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. Sabah 09.00 akşam 17.00 saatleri arası hizmet vermektedir. 

Gaziantep Hayvanat Bahşesi Giriş Ücretleri: 

  • Yetişkin: 16 TL
  • Öğrenci: 8 TL

Havaalanından D850 karayolunu takip edip, O-54 karayoluna dönerseniz 35 dakikalık bir yolculukla, Gaziantep Üniversitesi’nin arkasında yer alan hayvanat bahçesine ulaşabilirsiniz. Gaziantep araç kiralama seçenekleri için de yine yolcu360.com ile hızlı ve kolay bir biçimde fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

 

5 yorum