Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Doğa Tutkunlarını Mest Edecek 5 Rota

Doğa Tutkunlarını Mest Edecek 5 Rota

Yeni bir şehri keşfederken vaktinizi en fazla tarihi yapılara ve müzelere ayırıyor olabilirsiniz. Ama çevredeki doğal güzellikleri es geçmeniz sonrasında büyük pişmanlıklara sebep olabilir. Doğa ile daha fazla vakit geçirmeye başladığımız son günlerde seyahat planlarımız da değişime uğramaya başladı. Eski gezi rutinlerine dönünce rotanıza ekleyebileceğiniz birbirinden güzel doğa harikalarına göz atmaya ne dersiniz?

Doğa Tutkunlarını Mest Edecek 5 Rota

  • Hotova Milli Parkı, Arnavutluk

Arnavutluk’un doğa cenneti olarak öne çıkan Hotova Milli Parkı 35 bin hektarlık alanıyla ülkenin en büyük milli parkı. Asırlık ağaçlara ev sahipliği yapan milli park Bulgar göknarları bakımından da hayli zengin. Dört mevsim ziyaretçilerine unutulmaz bir doğa merasimi sunan Hotova Milli Parkı’nda doğa yürüyüşüne çıkabilir, Langarica Kanyonu’nda rafting deneyimi yaşayabilirsiniz. Adrenalinden hoşlanmayanlar Benja Termal Hamamları’nda bol dinlenmeli bir gün geçirebilir. Petran kentinde yer alan Hotova Milli doğa tutkunlarını bekliyor.

  • Geirangerfjord, Norveç

Yemyeşil bitki örtüsü, karla kaplı dağ zirveleri, hayranlık uyandıran şelaleleriyle Norveç’in en ünlü fiyorduna doğru yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Geirangerfjord sadece Norveç’in değil dünyanın en fazla ziyaretçi ağırlayan noktalarından biri. 15 kilometre uzunluğa sahip Geirangerfjord ülkedeki en büyük ikinci fiyordu. Muhteşem manzaraları hafızanıza kazımak için bölgede yapabileceğiniz en keyifli aktivitelerden biri trekking. Fotoğraf makinenizi bir an olsun elinizden düşüremeyeceğiniz Geirangfjord’da bisiklet kiralayabilir, kano yapabilir, rafting turlarına katılabilirsiniz. Seven Sisters (Yedi Kızkardeş) olarak bilinen şelaleler gezinizin en etkileyici duraklarından biri olacak.

  • Ha Long Bay, Vietnam

Doğu Asya’nın büyüleyici güzelliği Ha Long Körfezi yolunuzu Vietnam’a düşürmeniz için harika bir sebep olabilir. 1600’den fazla adacığın yer aldığı Ho Long Körfezi (Ho Long Bay) yerel dilde Alçalan Ejderha anlamını taşıyor. Kuang Ninh ili sınırları içerisinde bulunan körfezde yolculuğa çıkmak adeta masal dünyasına adım atmak gibi. Devasa mağaraların da yer aldığı adaların bir kısmında turistlerin konaklaması için oteller bulunuyor. Farklı bir deneyim yaşamak isteyenler konaklamalı tekneleri de tercih edebilir.

İstanbul’un En Güzel Parkları yazısı için tıklayınız.

Doğal Güzellikleriyle Hayranlık Uyandıran Rotalar

  •  Plitvice Gölleri, Hırvatistan

Gözlerinizin yeşile, ruhunuzun huzura doyacağı muhteşem bir rota: Plitivce Gölleri. Hırvatistan’ın Bosna Hersek sınırına yakın bir konumda yer alan Plitivce Gölleri Balkanlar’ın en popüler gezi noktalarından biri. 1979 yılında UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmeye hak kazanan Plitivce Gölleri üç yüz kilometrekarelik bir alana sahip. 16 farklı gölden oluşan bölge bahar ve yaz aylarında binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Tahta yürüme yollarını takip ederek kendinizi doğanın kalbine bırakıp göller arasında keyifli bir tura çıkabilirsiniz. Başkent Zagreb’e araçla iki saat mesafede yer alan milli parka giriş ücreti kişi başı 80 kuana. (Yaklaşık 100 TL)

  • Golden Circle, İzlanda

Doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini büyüleyen bir diğer ülke ise İzlanda. Kendinizi adeta film setinde gibi hissetmek istiyorsanız Golden Circle (Altın Çember) olarak adlandırılan rotayı mutlaka listenize ekleyin. Thingvellir Ulusal Parkı, Gullfoss Şelalesi ve Strokkur Gayzeri’nin yer aldığı rota uzun yıllar hafızanızdan çıkmayacak bir deneyim sunuyor. Reykjavik’ten ortalama 1 saat uzaklıkta bulunan Thingvellir Ulusal Parkı en az iki-üç saatinizi ayırmanız gereken müthiş bir doğa harikası. Şelaleler, göller, kayalıklar arasında yürüyüş yapabilir, MS 930 yılında kurulan İzlanda Ulusal Parlamentosu’nun düzenlendiği alanı görebilirsiniz. İzlanda’nın İguazusu olarak adlandırılan Gullfoss Şelalesi eşsiz görüntüsüyle hayranlık uyandırırken sadece 10 kilometre mesafedeki Strokkur Gayzeri her on dakikada bir patlayarak şahane bir görsel şölene sahne oluyor.

Türkiye’nin En Güzel Milli Parkları yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle