Yolcu360 Blog
Peugeot 508
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > 2018 Model Peugeot 508 İle Hedef Nedir?

2018 Model Peugeot 508 İle Hedef Nedir?

Yeni Peugeot 508 ile neler değişti? 2018 model Peugeot 508 nasıl? Geçen yıl ne kadar 508 sattı ve bu yıl Peugeot 508 satışları nasıl olur? Detaylar için mutlaka okuyun…

2018 Peugeot 508 İle Hedef Nedir?

Peugeot 508Peugeot markası, tüm dünyada çok satan otomobiller üretiyor. Bu, yıllardır böyle. Fiyatın nispeten makul olmasının da söz konusu surumda payı var. Ancak 2000’li yıllarda markanın imajı biraz zedelendi. Pek çok kişi, ikinci el ya da sıfır km Peugeot alırken; “çabuk dağılır” sorunsalını aklına getirir oldu. Bu algı, kulaktan kulağa öyle bir yayıldı ki adeta markanın imajı haline geldi. Bu da hem sıfır Peugeot alırken hem de ikinci el Peugeot alırken fiyatların biraz aşağı çekilmesine ve fiyatla rekabet gücü elde edilmesine neden oldu. bir otomobil markası için belki de olabilecek en kötü durum ortaya çıktı desek yalan olmaz. Ancak marka 2010 itibariyle öyle güçlü kararlar aldı ve bu kararların arkasında durup öyle güçlü yatırımlar yaptı ki işler tam tersine döndü.

2018 Model Peugeot 508

Peugeot 508

Peugeot, kaliteye, tasarıma çok fazla yatırım yapıyor. Opel gibi bir güç ve kalite şampiyonunu bünyesine katmasında da bu imajı kuvvetlendirme konusunda epeyce fayda gördü. Bunun ekmeğini de daha çok yer. İşin özü, Peugeot markası, otomobil tüketicisinin algısını araştırdı, algıyı nasıl tersine çevireceğini öğrendi. Sonra kesenin ağzını açıp ürününe ve teknolojisine yatırım yaptı. özetle elini taşın altına koydu. Şimdi meyveleri toplama zamanı.

Yeni Peugeot 508

Meyve demişken, markanın yeni tasarım dili en çok da Peugeot 508’de gözleniyor. Bu otomobil, alıştığımız sedan karoseri çok daha sportif kılarken geniş iç hacim ve bagajdan ödün vermemiş. Üstüne bir de ağır sedan havasını sürdürüyor. Tasarım, bu açıdan bakınca mükemmel. Diğer yandan iç mekanda kalite algısı premium seviyede. Bir de bir söylem var ki şahane: markanın yeni 508 ile hedefi 90 bin km veya 36 ay boyunca yeni hissini korumak.

Peugeot 508 ile markanın kalite algısını yükseltmeyi hedefliyor. Özgün tasarım konusunda referans olmayı hedefliyor. Peugeot Türkiye ise İbrahim Anaç’ın yorumlarına göre pazardan %5 almayı hedefliyor. 2017’deki %12 daralmaya karşın sadece %3 daralan Peugeot Türkiye, hedefe koşacak gibi görünüyor. Bu amaçla satış sonrası konusuna çok önem veriyorlar.

Geleneksel orta sınıf sedan kıyafetini çıkarıp 4 kapılı coupe elbisesini giyen yeni 508, Audi A5 Sportback’i rakip olarak görüyor. Güçlenen SUV pazarına karşı stil sahibi ve konforlu bir sedan üreten Peugeot tasarımcıları, başarılı olabilir. Zira, tarih öncesinde yaşamış kılıç dişli aslanlardan esinlelen farlar, arkaya doğru alçalan tavan, ince stop çizgisi gibi detaylar, epeyce özgün.

Araç kiralama ve kiralık araba seçenekleri için tıklayın.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle