Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Yeni Mercedes A-Serisi Sedan hakkında Detaylı Bilgi

Yeni Mercedes A-Serisi Sedan hakkında Detaylı Bilgi

Yeni Mercedes A-Serisi Sedan hakkında bilgi arayanlar için detaylı bir inceleme yaptık. Yeni Mercedes A-Serisi Sedan 2020 incelemesi ile aracın iç tasarımı, genel özellikleri ve daha fazlasını değerlendirdik. Yeni Mercedes Benz A-Serisi Sedan ile ilgili her şey.

Mercedes A- Serisi Sedan İncelemesi

Son modellerindeki gerek tasarımlarıyla gerek performansıyla ilgiyi üzerine çekmeyi başaran Mercedes Benz, yeni A-Serisi Sedan ile karşımızda. 2020 A-Serisi Sedan, markanın en fazla merak uyandıran modellerinden biri oldu. Biz de yenilenen A-Serisi Sedan incelemesi ile aracın özelliklerine göz gezdirmek istedik. Yeni Mercedes Benz A-Serisi Sedan oldukça etkileyici.

Yeni Mercedes A-Serisi hemen her özelliğiyle pazardaki pek çok otomobillin önüne geçmeyi başarıyor. İç ve dış tasarımında yaratılan harikalarla gözlerimizi almasının yanında oldukça iyi olan performansı ve motor özellikleriyle otomobil satın alacakların listesinde üst sıralarda yer almayı başarıyor. Peki, bu listelerde üst sıralara çıkmasını hangi özelliklerine borçlu? A-Serisi Sedan özellikleri neler?


A Serisi Sedan Tasarımı 

Mercedes her zamanki gibi bu sefer de tasarımda harikalar yaratmayı başarmış. Öyle ki bir kez baktığınızda dönüp tekrar baktıracak kadar albenili bir tasarıma imza atmışlar. Otomobilin güçlü duruşu zaten dikkatimizi hemencecik çekiyor. E buna keskin hatları ve yumuşak döküm tavanı eklenince bu kadarıyla bile yeterli bir tasarıma sahip diyoruz. Fakat Mercedes bununla kalmıyor, alışılmışın aksine farlar çamurluğun içine yükselerek ilerliyor ve bizlere oldukça kaliteli bir görüntü sunuyor. Ön tarafta havalandırma ızgarası, Mercedes Benz yıldızı ve bu farlar birleştiğinde oldukça kendinden emin bir ilk bakış sunduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca 500 metre menzille çalışan güvenlik radarı da tam bu noktada bulunuyor. Yeni Mercedes Benz A Serisi Sedan 4.549 mm uzunluğa sahip. Zaten tasarım da bize bu otomobilin büyük ve heybetli olduğu mesajını veriyor. Sportif ve kompakt gövde oranları ve uzun motor kaputuyla silueti bile güzel olan bu otomobili gerçekten gördüğünüzde fotoğrafını çekmek istiyorsunuz. Çerçevesiz kapı yapısı ve aynaların aerodinamik tasarımı da işin içine girince gerçekten kusursuza yakın bir otomobil tasarımına baktığımızı hissediyoruz.


SGI Gibi Bir Kokpit

Otomobilin içine bir göz attığımızda iç tasarımın en az dış tasarım kadar başarılı olduğunu görebiliyoruz. Tüm konsolu kaplayan dijital ekran insanın gerçekten gözünü alıyor. Koltuğa oturduğumuzda konsol tasarımı ve konfor birleşince bir an için insan ne yapacağını bilemiyor doğrusu. Karşımızdaki dev ekran kullanışlılığı ve kullanım kolaylığının yanında muhteşem tasarımıyla oraya cuk diye oturmuş sanki. Grafiklerle ve kaliteli animasyonlarla bir otomobil konsolundan çok bilgisayar ekranına bakıyormuşuz hissiyatını alıyoruz fakat bunu sürüş esnasında dikkat dağıtmayacak şekilde yapmayı başarmışlar Aracın klimasının tasarımı bile her şeyi tamamlar nitelikte. Gözlerimizi aracın konsolundan almayı başardığımızda diğer özelliklere de dikkat edebiliyoruz. 64 farklı renk seçeneğiyle kokpit ışıklandırması muhteşem bir ambiyans yaratıyor. Vites kolunun bulunduğu bölgeye konulan fare konsoldaki dev ekranı kontrol etmemizi sağlıyor. Konfor konusunda da koltuğa oturduğumuz anda aracın yeteri kadar konforlu olduğunu anlıyoruz. Kaliteli malzeme ve geniş tasarımıyla içerisinde resmen rahat ediyoruz. Her noktada geniş ve rahatlığa önem veren araç, 944 mm arka koltuk baş mesafesinin yanında sürücüsüne 420 litre bagaj hacmi gibi son derece kullanışlı özellikler de sunuyor.


Peki Ya Motor?

Mercedes Benz A Serisi Sedan’ın hem benzinli hem de dizel motor alternatifleri var. İki motor seçeneğinin de olması kullanıcıya güzel bir kişisel tercih avantajı veriyor. Sahip olduğu küçük hacimli 1,4 litrelik turbo benzinli motoru 163 HP güç ve 250 Nm üretiyor. En önemlisi de küçük hacmi ve yeterli gücüne rağmen başarılı yalıtım ve iyi sistemi sayesinde oldukça sessiz bir motor. Üstelik verilen bu değerler sadece matematiksel değil, deneysel olarak da bu değerlere ulaşmak böyle bir araçla çok zor değil. Motorla beraber 7G-DCT çift kavramalı otomatik şanzıman da aracın performansını yüksek seviyelere çıkaran donanımlardan biri.

Fabrika verilerine göre A serisi Sedan 100 km karma yol şartlarında 5,2 litre yakıt tüketerek çok iyi bir performansa imza atıyor. Süspansiyon sisteminin de oldukça iyi olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Öyle ki süspansiyon sistemi otomobilin konforuna konfor katmış.


Alternatifler

Mercedes Benz A Serisi Sedan Türkiye’de Style ve AMG serileri olarak iki farklı alternatifle çıkış yaptı. AMG serisi daha çok performansını dışa belli edecek şekilde tasarlanmış ve alçaltılmış süspansiyon sistemi ve hıza duyarlı direksiyon sistemi gibi eklentilerle performansı geliştirmeye odaklanmış. Style serisi ise otomobili daha genç göstermeye odaklanmış bir tasarımı benimsiyor. Bu tasarıma 16 inç boyutunda hafif alaşım jantlar ve özel döşemeler de dahil. 

Son Teknoloji Donanım

Mercedes A serisi Sedan’ın kullanıcısına sunduğu sayısız özelliği var. Bunların hepsinde son teknoloji kullanılmış ve her birinin kullanımını oldukça kolaylaştırmışlar. O kadar ki neredeyse sürücüye yapacak bir şey kalmıyor. Otomobil park ederken yardımcı oluyor, öndeki araca birkaç saniyelik mesafeden daha fazla yaklaşılırsa uyarıyor, hatta trafik işaretlerini bile algılıyor. Geri görüş kamerası size yüksek kalitede anlık görüntüyü kesintisiz şekilde sunabiliyor. Hız sabitleyici ve sınırlayıcıyla hızınızı direksiyon üzerinden rahatlıkla değerlendirebiliyorsunuz. Kaliteli ses sistemiyle araçta müzik dinleme keyfi çok daha yüksek seviyelere çıkarıyor. Bunlarla beraber tüm donanımsal özellikleri sıralamak gerekirse:

  • Çift bölge otomatik klima
  • Yağmur Sensörü
  • Aktif Fren Yardımcısı
  • Geri Görüş Kamerası
  • Hız sabitleyici ve sınırlayıcı 
  • Aktif Park yardımcısı
  • Trafik İşareti Algılama 
  • 16 inç alaşım jant 
  • LED Gündüz Farları 
  • LED Arka farlar 
  • Otomatik katlanan yan aynalar 
  • 12,3 inçlik multimedya sistemi
  • Bagajdan bağımsız açılır arka cam 
  • Ön ve arka park sensörleri 
  • Yaya Koruma 
  • Açılabilir Tavan

Kiralık Mercedes Benz A-Serisi Sedan Fiyatları

Mercedes Benz A-Serisi Sedan gerçekten gerek tasarımsal olarak gerekse performans ve motor özellikleri olarak oldukça profesyonel bir otomobil. Kiralık A-Serisi Sedan seçenekleri için yolcu360.com ile hızlı ve kolay bir araştırma yapabilirsiniz. 

2020 Mercedes A-Serisi Sedan Özellikleri ve Fiyatı için tıklayın

Yorum ekle