Yolcu360 Blog

Skoda Enyaq iV Özellikleri

Yeni Skoda Enyaq iV özellikleri  üzerine araştırma yapanlar için markanın ilk elektrikli SUV’sini mercek altına aldık. Bakalım, Skoda Enyaq iV nasıl? En güncel modellerle araç incelemeye devam ediyoruz…

Skoda’nın elektrikli araç yatırımı hızla devame diyor ve yakın gelecekte çok daha fazla modelinde elektrikli versiyon göreceğiz. Skoda markasının %100 elektrikli SUV modeli Enyaq iV ise yenilikçi olduğu kadar güzel de. Peki, Skoda Enyaq iV nasıl? Yeni Skoda Enyaq iV özellikleri ve fiyatı hakkında detaylı bir içerik hazırladık.

2020 Skoda Enyaq iV Hakkında

Skoda’nın ilk elektrikli SUV modeli olan Enyaq iV, aynı zamanda elektrikli otomobiller için geliştirilen değişken MEB platformunun kullanıldığı ilk Skoda. 

Skoda Enyaq iV Boyutları Şöyle:

  • Uzunluk: 4649 mm
  • Genişlik: 1879 mm
  • Yükseklik: 1606 mm
  • Dingil Mesafesi: 2765 mm
  • Bagaj Hacmi: 585 litre

Skoda Enyaq iV Motor Seçenekleri Nasıl?

Skoda Enyaq iV motor seçeneklerine baktığımızda durum şöyle:

Yeni Skoda Enyaq iV özellikleri ve fiyatı dediğimizde öncelikle Skoda Enyaq iV’de beş farklı motor, aktarma ve batarya seçeneği var. 

  1. Baz versiyon 55 kWh kapasiteli batarya ile 340 km menzil sunuyor. Bu versiyon arkadan itişli olarak inşa edilmiş. Baz versiyonun motor gücüne baktığımızda 148 Hp güç ve 220 Nm tork versii ile karşılaşıyoruz. 0’da 100km hızlanmasını ise 11,4 saniyede tamamlıyor. Skoda Enyaq iV baz versiyonunun maksimum hızı 160 km/s. 
  2. Bir süt versiyona geçtiğimizde 62 kWh kapasiteli batarya ile 390 km menzil sunuluyor. 177 Hp güçle gelen motor 0-100 km hızlanma için 8,7 gerekiyor. 
  3. En uzun menzilli Skoda Enyaq iV ise 82 kWh kapasiteli olan 510 km menzil sunan seçenek. 204 Hp motor gücüne sahip olan bu versiyonun  0-100 km hızlanma için  ihtiyaç duyduğu süre ise 8,7. 
  4. Gelelim 4X4 seçeneğe. 4X4 Skoda Enyaq iV’de hem ön hem arka aksta birer elektrikli motor var. 265 Hp sistem gücü sunan motorlar, 0-100 km hızlanma için 6,9 saniyeye ihtiyaç duyuyor. 82 kWh kapasiteli batarya 460 km menzil iddiasına sahip. 
  5. Gelelim güçlü mü güçlü paşn RS logolu Skoda Enyaq iV modeline. RS Skoda Enyaq iV motorunda 306 Hp motor gücü söz konusu. 0-100 km hızlanma için sadece 6,2 saniye gerekiyor. Bu versiyonun menzili ise 460 km. 
Skoda Enyaq iV İç Mekanı Nasıl?

Markanın epeyce yatırım yaptığı bu modelin iç mekanı belirgin şekilde lüks kokuyor. 

Skoda Enyaq iV kokpitinde minimal detaylar ön planda. Ayrıca geniş bir yaşam alanı bolca eşya gözü var. Eşya gözü yerleşimi çok başarılı. Tıpkı Mercedes modelleri gibi Skoda’da fiziksel kumanda işini seviyor. Zaten dünya genelinde kullanıcı gözüyle hangisi denildiğinde hemen her sürücü, fiziksel kumandaları tercih ediyormuş. 

Skoda Kiralama Fiyatları

Skoda Enyaq iV kiralamak için henüz erken ama kiralık Skoda arayışında yolcu360.com üzerinden ilerleyebilirsiniz. Kısa süre içinde belirlemiş olduğunuz bölgedeki en uygun fiyatlı Skoda kiralama seçeneklerini görüntüleyebilirsiniz.  Kredi kartına 9 taksitle araç kiralama yapabilir ve planlarınız değişirse koşulsuz iptal hakkınızı kullanabilirsiniz. 

2020 Skoda Kodiaq Özellikleri ve Fiyatı

Yorum ekle