Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Yeni Fiat Egea Cross Lounge Plus İncelemesi

Yeni Fiat Egea Cross Lounge Plus İncelemesi

Ülkemizde en çok tercih edilen otomobillerden biri olan Fiat Egea’nın yeni sınıfı Crossover, geçtiğimiz yıl tanıtılmıştı. 2021 Crossover’ın en dolu paketi olan Lounge Plus oldukça geniş yelpazeli donanım seçenekleri ve güvenlik paketi ile otomobil severlerin ilgisini çekiyor. İlk bakışta Egea Hatchback izlenimi oluşturan model, aynı kasa ile 7 cm yükselerek 2021 yılında Crossover haline geliyor. Böylelikle Hatchback, Sedan ve Station Wagon gövdelerine sahip olan Egea, yeni model Egea Cross ile birlikte Crossover sınıfında da yerini alıyor. Geçtiğimiz aylarda fiyat listesi açıklanan yeni Fiat Egea Cross Lounge Plus incelemesi / Egea Cross özellikleri ve fiyatlarını sizler için hazırladık. Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Fiat marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 

Yeni Fiat Egea Cross Lounge Plus İncelemesi

Şık görünümüyle dikkat çeken modelin dış tasarımına bakıldığında yenilenen Fiat logosunun; parlak siyah ön ızgaranın üzerinde konumlanmış olması, Egea’ya sportif bir görünüm kazandırıyor. Okyanus Mavisi ve Paprika Kırmızısı isimli iki yeni renk seçeneği ile birlikte toplamda 11 renk seçeneğine sahip olan modelin; kapı kolları, tavan rayları, marşpiyel ve yan aynalarda bulunan buz grisi satin krom detaylar ise modele oldukça lüks bir görüntü sağlıyor. 17 inç elmas kesim alaşım jantların içerisinde bulunan siyah kaplama detaylar, elmas şeklinin ön plana çıkmasını sağlıyor. 1542 mm genişlik, 4386 mm uzunluk ve 1556 mm boyutlara sahip olan aracın bagaj kapasitesi ise 440 litre.

Kaynak: https://otomobil.fiat.com.tr/

Modelin, ön ızgaradaki en önemli değişikliklerinden birisi de Full LED farlar. Egea Ailesi’nde hem önde hem arkada LED aydınlatmalarla birlikte sunulan “imza farları” isimli yeni gündüz sürüş farları, aynı zamanda sinyal vazifesi de görüyor. Şimşek etkisi yaratan uzun farlar ise Egea’nın far tasarımı özelliklerini tamamlıyor. Modelin arka kısmına bakıldığında, geri görüş kamerasının her iki yanında bulunan plaka ışıklarının değiştirilerek beyaz renkli LED haline getirilmesi ise dikkat çekici yenilikler arasında. 

Fiat 500X Sport 1,3 FireFly DCT Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Egea Cross İç Mekân Özellikleri

İç kısımda oldukça geniş yaşam alanı sunan Egea Cross’daki değişim, iç mekânda da yoğun bir şekilde hissediliyor. Sürücünün hemen önünde, 7 inç boyutunda renkli gösterge ekranı bulunuyor. Uyumlu telefonlar için kablosuz şarj ünitesi ise Egea’da sunulan önemli yeniliklerden bir tanesi. Kokpitin merkezinde bulunan 10 inç’lik multimedya sistemi, Android Auto ve Apple CarPlay destekli. Aynı anda iki farklı kullanıcının bağlanabildiği 10 inçlik sistemin ekranı, bu durumda ikiye bölünerek oldukça rahat bir kullanım sağlıyor.

Multimedya sisteminin etrafında herhangi bir düğme kalabalığı bulunmayan modelin ses tuşlarının ise sürücü koltuğunun yanındaki bölmede konumlandırıldığı görülüyor. Dashbord üzerinde farklı tasarım dokunuşlar ve krom detaylar bulunan modelin aynı zamanda koltuk döşemelerindeki Cross yazısı, ön koltuklardaki koltuk ısıtma seçeneği ve sürücü koltuğu bel desteği de aracın önemli yenilikleri arasında bulunuyor. Ayrıca Egea Cross, C segmenti rakiplerine kıyasla arka diz mesafesi ve arka baş mesafesi açısından geniş ölçülere sahip.

2020 Fiat Fiorino Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Egea Cross Güvenlik Donanımları  

Kaynak: https://otomobil.fiat.com.tr/

Egea Cross Lounge Plus, kullanıcısına oldukça önemli güvenlik donanımları sunuyor. Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, öndeki araçlar ile güvenli mesafeyi korumak için araç hızını otomatik olarak ayarlayabiliyor. Akıllı Far Asistanı, geceleri az ışıklı veya ışıksız yollarda seyahat ederken, virajlarda ve tepelerde görüş mesafesini artırarak güvenli sürüş sağlıyor. Bununla birlikte karanlık yollarda uzun farlar ile seyahat ederken karşıdan gelen araçları tespit ederek kısa farlara geçiyor. Trafik İşareti Tanıma Sistemi, sürüş esnasında yolda bulunan trafik işaretlerini tespit ederek gösterge paneline yansıtıyor.

Kaynak: https://otomobil.fiat.com.tr/

Yorgunluk Tespit Sistemi, direksiyon üzerinde konumlandırılan sensörler yardımıyla sürücünün sürüş tutumunu değerlendiriyor ve sürüş elverişliliği hakkında çıkarımlar yaparak sürücüsüne uyarıda bulunuyor. Şerit Takip Asistanı; direksiyonu geçici olarak devralarak şerit dışına çıkmış olan aracı, içinde bulunulan şeride hafif bir şekilde yönlendiriyor ve sürücüsünü uyarıyor. Bunlarla birlikte Kör Nokta Uyarı Sistemi, Çarpışma Önleme Sistemi, Yağmur ve Far Sensörleri otomobilin güvenlik donanımlarını oluşturuyor.

Fiat Panda City Cross İncelemesi için tıklayınız.

Egea Cross Motor Özellikleri
Kaynak: https://otomobil.fiat.com.tr/

Egea’nın dizel motor seçenekleri arasında, 6 ileri manuel şanzıman ile sunulan 1,3 litrelik 95 beygir güce sahip motor ve 1,6 litrelik 130 beygir güce sahip motor bulunuyor. Benzinli seçenekler arasında ise 6 ileri manuel şanzıman ile sunulan 1,4 litrelik 95 beygir güce ve 127 Nm tork değerine sahip motor bulunuyor. Ailenin motor seçeneklerine ek olarak en yeni motor seçeneği ise 5 ileri manuel şanzıman ile sunulan 1,0 litre GSE T3 benzinli motor. 0-100 km/s hızlanması 12,2 saniye ve maksimum hızı 183 km/s olan motor, 100 beygir güce ve 190 Nm tork değerine sahip. Motor seçeneklerinin hepsinin Euro 6D Final uyumlu olduğunu da belirtmekte fayda var.

2021 Fiat Egea Cross Lounge Plus Fiyat Listesi

Fiat Egea Cross Lounge fiyatları otomobil severler için listemizde bulunuyor.

  • 1.4 Fire 95 HP, Lounge, Manuel, Benzinli – 185.900 TL
  • 1.0 Firefly 100 HP, Lounge, Manuel, Benzinli – 209.900 TL
  • 1.6 M.Jet 130 HP, Lounge, Manuel, Dizel – 278.900 TL
  • Ücretli Renkler – 850 TL
  • Plus Paket – 4.517 TL
  • Güvenlik Paketi – 4.517 TL
Fiat Egea Kiralama Fiyatları Nasıl?

Kiralık Fiat marka araba, kiralık Fiat Egea seçenekleri için hızlı, pratik, kolay ve güvenilir bir araştırma sürecini yolcu360.com ile yaşayabilirsiniz. Fiat Egea kiralama fiyatlarını rent a car firmalarına göre filtreleyebilir ve uyguna Egea kiralamak için ilerleyebilirsiniz. En uygun Egea kiralama seçeneğinin hangi rent a car firmasında olduğunu öğrenebilir ve yolcu360.com üzerinden araç kiralama işlemini tamamlayabilirsiniz. Sistemli bir online araç kiralama araştırması yapabildiğiniz yolcu360.com, araç kiralamada fiyat karşılaştırma avantajını sunuyor.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle