Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Fiat Panda City Cross İncelemesi

Fiat Panda City Cross İncelemesi

Fiat Panda City Cross incelemesi yazısı arayanlar buraya! Yeni Panda City Cross fiyat ve özellikleri ekseninde detaylı bir incelememiz var. Panda City Cross bagaj hacmi, iç mekan özellikleri ve kokpiti de konularımız arasında. Panda City Cross yakıt tüketimi ortalaması ve daha fazlası için okumaya devam edin… Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Fiat marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 

Fiat Panda City Cross İncelemesi

Kaynak: https://otomobil.fiat.com.tr/

A segmenti araçlar içinde en çok merak edilenlerden biri olan Panda’nın yeni City Cross modelini incelemeye aldık. Ülkemizde A segmenti pek tutulmuyor. Bu segmentin oyuncuları arasında; Hyundai i10, Smart ForTwo, Peugeot 107, Audi A1 var. Aslına bakarsanız bu şirin küçük ve kullanışlı otomobillerin hiçbiri, Türk kullanıcının gözünde çok popüler olması, olamıyor. Biz, sedan seven bir milletiz. Şimdi, biraz SUV sevdası da var ama ne SW ne de A sınıfı Türkiye’de çok parlayamıyor. Ancak park yeri sorunu ve yakıt pahalılığı nedeniyle küçük sınıf otomobillere yani A sınıfına rağbet artacak gibi duruyor. Biz de bu eksende Panda’nın yeni modeli ya da versiyonu olan Panda City Cross incelemesi hazırladık. Panda City Cross özellikleri ve fiyatı ekseninde otomobili değerlendirdik…

Fiat 500X Sport 1,3 FireFly DCT Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Panda City Cross Hakkında

Kaynak: https://otomobil.fiat.com.tr/

Fiat’ın uygun fiyatlı şehir otomobili çözümü olan Panda, şirin görünümü ve ekonomik tüketimi ile de tutuluyor. Ülkemizde sınırlı bir kitleye hitap eden Panda, İtalya’nın en çok satan otomobilleri arasında yer alıyor. Panda City Cross modeli ise yerden yüksek ve crossover stilinde bir otomobil. Yüksek gövdesi, yüksek tavanı ve tavan rayları ile arazi aracı havasında bir minik otomobil. Bu arada Panda City Cross versiyonu; Panda Urban versiyonuna göre 3 cm daha uzun, 2 cm daha geniş, 8 cm daha yüksek tasarlanmış. 

2020 Fiat Fiorino Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Panda City Cross İç Mekan Özellikleri

Panda City Cross iç mekan özellikleri ile tatminkar bir otomobil. Yeni Panda’nın kokpitinde koyu renkler hakim. Kokpit tasarımındaki detaylar, alışılmışın biraz dışında şekillere sahip ve konumları da farklı. Bu da alışkanlık gerektiriyor. Örneğin cam açma düğmeleri orta konsolda konumlanmış. Benzer şekilde far ayarı da orta konsoldaki butonlardan sağlanıyor. İç mekan, tahmin edeceğiniz gibi çok geniş değil. Ama zaten bu konuda bir iddia da yok. Zira, bu bir A sınıfı otomobil. Ancak yüksek tavan yapısı, diğer A sınıfı oyuncularına nazaran daha ferah hissettiriyor. İç mekan malzeme kalitesi çok iyi değil. Sert plastik malzeme yoğun. 

Panda City Cross içinde eşya gözleri dağılımı şöyle: Torpido gözü üzerinde geniş güzel bir cep var. Orta konsoldaki bardaklıklar da kullanışlı. Panda City Cross arka koltuk alanı ise üç kişi için çok darlayıcı. Ama kısa süreli şehir içi yolculukları için hiç de sorun değil. Panda City Cross bagaj hacmi konusu en çok merak edilenler arasında. Panda City Cross bagajı 225 litre. 

Fiat 500X Özellikleri ve Fiyatı için  tıklayınız.

Panda City Cross Motor Özellikleri
Kaynak: https://www.fiat.com/

1,2 litrelik 69 HP motor kullanılmış. 102 Nm torku olan bu motor ile sollama yaparken iki kere düşünmek gerek. Aslında bu otomobil, şehir içinde dur kalk trafikte kullanıcısına ekonomik sürüş ve konfor sunuyor. Ancak onunla uzun yola çıkarsanız bu konforu yakalayamazsınız. Zira, sollama yapmak için hızlanma verileri yetersiz. Diğer yandan iç mekan hacmi de bunun için çok yeterli değil. Panda City Cross motoru hakkında bir özet yapmak gerekirse 1,2 litrelik 69 HP gücündeki motor; ekonomik ama hızlı değil. Maksimum hızı 155 km/s. 100km/s hız için 14,5 saniyeye ihtiyaç duyuyor. 100km’de 5,5 litre yakıt tüketimi yapıyor. 

Panda City Cross Teknik Özellikleri
  • Motor: 4 silindirli 
  • Motor Konumu: Önde ve enlemesine
  • Motor Hacmi: 1242 cc
  • Motor Gücü: 69 HP 5500 d/d
  • Maksimum Tork: 102 Nm – 3000 d/d
  • Güç Aktarımı: Önden çekişli
  • Şanzıman: 5 ileri manuel
  • Bagaj Hacmi: 225 litre
  • Boş Ağırlık: 1090 kg
  • 0-100km/s Hızlanma: 14,5 km/s
  • Maksimum Hız: 155km/s
  • Tüketim: 5,5 litre
  • CO2 Salınımı: 129g/km

Panda City Cross alınır mı alınmaz mı sorusuna gelirsek; şehir içinde az yakan ve park yeri aratmayan bir otomobil arıyorsanız; kesinlikle “alınır”. Panda City Cross modeli, araziye girmez ve şehirler arası yolculuk yapmazsanız; az yakan konforlu bir otomobiliniz olarak sizi rahat ettirir.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle