Yolcu360 Blog
Turla yurt dışına giderken vize nasıl alınır?
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Turla yurt dışına giderken vize nasıl alınır?

Turla yurt dışına giderken vize nasıl alınır?

Turla yurt dışına giderken vize nasıl alınır? Turla çıkınca vize işlemleri nasıl oluyor? Vize nedir ve vize nasıl alınır sorularının yanıtlarını bu yazımızla öğrenebilirsiniz.

Diyelim ki bir yurt dışı turu ile seyahate çıkacaksınız, peki, tura katılınca vize işlemleri nasıl yapılıyor? İşte yazımız, bu sorunun yanıtıyla ilgili…

Turla yurt dışına giderken vize nasıl alınır?

Turla yurt dışına çıkmak birçok insan tarafından kendi başına çıkmaktan daha cazip bulunabilir. Yabancı dil eksiği, kısa zamanda etkili bir gezi isteyenler genellikle bir tur şirketi ile seyahat etmeyi tercih ederler. Bu şirketler vize işlemlerinde de belli bir ücret karşılığında size yardımcı olabilmektedir. Bu yazıda, sıkça kafaları kurcalayan turla vize almak kolay mı sorusunun yanıtını bulabilir, vize nedir ve vize nasıl alınır öğrenebilirsiniz.

Vize işlemleri nasıl oluyor?

Turla vize almakYabancı bir ülkeye gitmek için kişilerin en çok takıldı konudur vize almak. Birçok kez gezip görme hevesimizi azaltacak kadar gözümüzü korkutan belge vize nedir? Kısaca gideceğiniz ülkenin sizin pasaportunuza koyduğu ve ülkesine girebileceğiniz anlamına gelen belgedir vize. Yani vize almak için mutlaka pasaportunuz olması gerekiyor. Aynı zamanda vize isteyen ve istemeyen ülkeler arasından isteyenleri seçtiyseniz hangi vizeyi aldığınız da önemlidir. Örneğin, her ülkeye Schengen vizesi ile giremeyeceğiniz gibi İngiltere için aldığınız bir vizeyle başka ülkeye giremezsiniz.  Vizenin ne kadar süreli ve kaç girişli olduğu da önemlidir. Vize alırken bunlara karar verdiyseniz vizenizi bir kerede almak için en önemli aşamaya gelelim.

Doğru belgeleri hazırlamak

Vize için en önemli adım doğru belgeleri bilmek ve hazırlamaktır. Belgelerde eksiklik olması durumunda başvurunuz geri çevrilebilir ve durum can sıkıcıdır. Kişilerin doğru belgeleri eksiksiz, güncel ve doğru olarak sunması en önemli ve bu işi en çok uzatan aşamadır. Sırf bu yüzden süreci takip eden özel şirketler bulunmaktadır. Bunlar tur şirketlerinin bünyesinde çalışan birimler olabileceği gibi, özel olarak vize işlerine bakan tur şirketleriyle anlaşmalı şirketler de olabilir. Yabancı bir ülkede sadece gezip görmek istiyorum diyorsanız bir turla gitmek daha rahat gelebilir. İlk akla gelen soru ise turla vize almak kolay mı sorusudur. Turla giderken de vize alma işlemleri aynı prosedürde devam eder. Turla ya da kendi başınıza gitseniz de vizeye ihtiyacınız vardır.

Vizesiz Seyahat başlıklı yazımızda Türkiye’den Vizesiz gidebileceğiniz ülkelerin listesi var.

Tur şirketi aracılığıyla vize almak

Tur şirketi ile vize almak sizi bazı can sıkıcı durumlar yaşamaktan kurtarabilir. Belli bir ücret karşılığında sizin için süreci takip ederler. Unutulmamalıdır ki neredeyse tüm ülkelerin konsolosluğu na gidip bireysel olarak yalnızca ülkenin talep ettiği başvuru ücretini ödeyerek kendi başınıza başvurabilirsiniz. Turla gidiyor olmak sizi avantajlı ya da dezavantajlı duruma geçirmez. Sadece tur şirketleri, işlemleri uygulamak da kolaylıklar sağlar, danışmanlık yapar. Bu kolaylıklar aşağıda saydıklarımız gibidir.

1.Zaman kaybını yaşatabilecek işlemlerden uzak kalabilirsiniz. Bilgi kirliliği ile uğraşmadan direk olarak hedefe yönlenirsiniz. Ülkelerin değişen dünyaya ayak uydurmak için sık sık vize rejimlerini değiştirdiklerini biliyoruz. Güncel bilgiye her zaman internetten ulaşmanız mümkün olmayabilir. Yanlış evraklar süreci uzatır. Ancak işi vize belgelerini takip olan profesyonel bir grup sizin yerinize takip eder.

2.Ülkelerin başvuru ücretleri farklı olabilir. Bazı ülkelerin fiyatları gerçekten yüksektir ve ikinci defa başvururken de aynı ücreti ödemek zorunda kalmazsınız.  Red halinde tekrar başvuru para ve zaman kaybından sizi büyük ölçüde korumuş olurlar.

  1. Konsolosluk olmayan bir şehirdeyseniz, kendinizin gitmesi zorunlu değilse bu yöntemi seçmeniz daha ekonomik olacaktır.
  2.  Sizden istenen şartlara uygun hale gelmeniz için yönlendirecektir. Tecrübeden faydalanarak tek seferde vize alabilirsiniz.

 

3 yorum

  • Vize başvurusu yapan otobüs firması varmı
    Ve şartları nelerdir hangi evraklar gerekli
    Fiyat bilgisi lütfen topalm fiyat listesi
    Almanya suttutgart gidiyormu
    Kaç gün orada kalınıyor ve
    Şartlar nedir acaba bilgi rica ediyorum sizden

    • Selamlar, yazımızın ilginizi çekmesine sevindik, aklınıza takılan sorular tur lokasyonuna ve tur şirketlerine göre değişiklik gösterebileceğinden, turlar özelindeki sorularınız için tur firmaları ile iletişime geçmenizi öneririz 🙂