Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Demre – Aperlai Antik Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Demre – Aperlai Antik Sahili

Türkiye’nin en güzel sahilleri hangileri? En güzel sahiller Türkiye arayışına güzel bir yanıtımız var: Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisi

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri / Antalya – Demre – Aperlai Antik Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisine Antalya rotasından devam ediyoruz. Antalya’nın Demre ilçesindeki Aperlai sahili, sunduğu gizemle eşsiz bir doku. Mavi bayraklı Antalya sahilleri içinde belki de en ilginç olanı burası. Gerçi, Demre Sahilindeki Simena ile yarışamaz..Şimdi, eğer Antalya Aperlai hiç görmediyseniz şöyle hayal edin: Berrak ve mavi bir denizde yüzerken dev lahitler, Antikçağ yapı kalıntıları hem denizin içinde hem de sahilde boy gösteriyor. Şaşırtıcı bir güzellik. Antik kentin içinden denize girme deneyimi.

Aperlai Hakkında

Aperlai, Lykia yarımadasının güneyinde Kekova ve Antiphellos arasında insana “hiç bitmesin” dedirten yeşil ve mavinin her tonuyla inip çıkan körfezin başında. Burası, Lykia’nın en küçük limanı. Buraya Sıçak İskelesi de deniyor. Aslında Demre’den buraya gelmek için yerel halka Sıçak İskelesini sormanız daha iyi olabilir.

Aperlai Antik kenti, zamanla deniz suyunun yükselmesi sonucu denizin altında kalmış. Bu nedenle kara tarafında çok az kalıntı var. Ama inanın, dalış için daha güzel bir yer yok…Takın gözlüğünüzü dalın. Berrak suların altında balıklar renk cümbüşü yaratırken antik kentin detaylarını izlemek şahane bir deneyim. Dokunmak da mümkün, hazine aramak da. Çocuklar için de güzel bir keşif noktası.

Aperlai antik kenti

Aperlai antik kentinin suyun altına kalan kısımları şöyle: kilise, hamam, sarnıç, kanalizasyon hattı, mendirek, palamar bağlama halkası ve bir kaç konut…

Aperlai’ye Nasıl Gidilir?

Sıçak İskelesine ulaşmak için kaş’tan veya Üçağız’dan kalkan teknelere binebilirsiniz. Lykia dağ yolunu izleyerek bir patikadan yürüyüşle de yine buraya geçebilirsiniz. Bölge halkı genel olarak doğaya saygılı. Kendi elektriğini üreten oteller falan var.

Demre’den Araç Kiralama ile Aperlai’ye Geçiş!

Arabanız yoksa ve kiralık araçla Aperlai bölgesine gitmek istiyorsanız, bunun yerine tekne veya patika yolu yürümenizi öneririz. Ama araç başka yerleri keşfetmek için de lazımsa Demre’den araç kiralama yapabilirsiniz. Demre kiralık araç fiyatlarına yolcu360.com üzerinden bakabilir ve Demre uygun fiyata oto kiralama alternatiflerine hızlıca ulaşabilirsiniz. Ayrıca Antalya havalimanından da araç kiralama ile yine Demre bölgesine ulaşabilirsiniz.

 

Yorum ekle