Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Sahilleri – Muğla – Fethiye – Telmessos Antik Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri – Muğla – Fethiye – Telmessos Antik Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahillerini sizin için araştırmaya devam ediyoruz. En güzel Türkiye sahilleri için bir içerik yetmez dedik ve bir yazı dizisi çalıştık: Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisi çıktı ortaya. Türkiye’de denize girilecek en güzel yerler ya da Türkiye’nin en güzel plajları gibi bir arayışınız varsa önce buraya kulak verin. Akademik araştırmalara bakarak sizin için antik çağlardan beri insanların denize girmek ve dinlenmek için tercih ettikleri sahilleri yazdık…

Gaziantep’te Ne Yenir yazı dizisine de bakın!

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri – Muğla – Fethiye – Telmessos Antik Sahili

Türkiye’nin En Güzel Sahilleri yazı dizisinin konuğu Muğla’nın Fethiye ilçesindeki bir antik sahil olan Telmessos. Muğla’nın en güzel sahilleri listesinde hemen akla gelen bu antik sahili pek çoğumuz Fethiye görsellerinde görmüşüzdür. Mavi denize dik yamaçtaki kral mezarları ve önündeki tekneler…Hatırladınız mı?

Telmessos Antik Sahili Hakkında

Telmessos antik sahili, ülkemizin en önemli değerlerinden biri. Bazı tarihi kaynaklarda Makri ya da Meğri adıyla da geçen antik kent, kalker kaplı dağlar üzerinde kurulmuş. Telmessos sahili, girintili çıkıntılı bir sahil yapısındadır. Bu da bölgeyi denize girmek için minik koylarla dolu şahane bir kıvama getiriyor.

Heredot’un bahsettiğine göre Telmessos, kahinleri olan bir kentmiş. Bu kentin kahinlerine danışmak çok modaymış. Deniz sefasını tarihin eşsiz dokusuyla birleştirmek isteyenler teknelerle bölgeye akın ediyor. Burada ne de olsa Likya uygarlığının en eski kenti bulunuyor.

Telmessos’a Gitmek İçin Fethiye’den Araç Kiralama

Telmessos’a gitmek için Fethiye’den araç kiralama yapabilirsiniz. Ancak bölgeye direk ulaşım için en iyi yol tekne kiralamak. Tekne kiralayarak doğrudan Telmessos sahiline ulaşabilir, burada denize girebilirsiniz. İsterseniz kıyıdan çıkarak bölgede bir gezinti de yapabilirsiniz. Kayalık zeminde ayaklara dikkat! Ancak “biz, çevredeki diğer köyleri de gezeriz” diye düşünüyorsanız Fethiye’den araba kiralamak iyi fikir. Fethiye kiralık araba seçenekleri ile çevrede çok keyif alacağınız özel bir gezinti yapabilirsiniz.

Muğla Fethiye Araç Kiralama Fiyat Listesi Burada!

Fethiye Araç Kiralama Fiyatları

Fethiye araç kiralama fiyatlarına yolcu360.com üzerinden bakabilirsiniz. yolcu360.com üzerinden Fethiye otomobil kiralama fiyatları için net bir karşılaştırma yapabilirsiniz. Sistem üzerinden hızlıca Fethiye’deki en uygun fiyatlı kiralık araç seçeneğine de bakabilirsiniz.

Yorum ekle