Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’nin En Güzel Milli Parkları | Tabiat Parkları Açıldı!

Türkiye’nin En Güzel Milli Parkları | Tabiat Parkları Açıldı!

Koronavirüs sebebi ile kapatılan yerlerden biri de tabiat parklarıydı. Havanın güzelleşmeye başlaması ve normalleşme sürecine girilmesi ile tabiat parkları yeniden açıldı. Bizde bu süreçte doğanın kıymetini daha iyi anladık zaten. 🙂 Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek bu yaz Türkiye’nin en güzel milli parkları için yola çıkmaya ne dersiniz? Türkiye’deki en güzel tabiat parkları yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Türkiye’nin En Güzel Milli Parkları

  • Büyük Menderes Milli Parkı / Dilek Yarımadası

Aydın’da bulunan Büyük Menderes Milli Parkı, çoğu bitki türünün birlikte bulunduğu bir botanik bahçesi. Sadece bitki türleri mi var burada? Yüzlerce kuş türü ve vahşi hayvanlarda Büyük Menderes Milli Parkı içerisinde yaşıyor. Burası canlılar için 27.598 hektarlık kocaman bir doğal yaşam alanı. Gözünüzde canlandırabilmeniz için milli parkın genişliğini şu şekilde tarif etsek daha iyi olabilir: Söke, Didim ve Kuşadası sınırlarının içerisinde bulunuyor. Bir de harika plajları var. 🙂 Peki burada neler yaparsınız? Olta balıkçılığı, doğa yürüyüşü, piknik, bisiklet sporu, yüzme ve yaban hayatı gözlemleyebilirsiniz.

Dilek Yarımadası gezi rehberi için tıklayınız.

  • Köprülü Kanyon Milli Parkı / Antalya

Akdeniz’de Antalya il sınırları içerisinde yer alan Köprülü Kanyon Milli Parkı, ismini Roma Dönemi’ne ait olan Oluk Köprüden almış. Türkiye’nin en uzun kanyonlarından biri olma özelliğine de sahip. 400 hektarlık saf Akdeniz serisi, Antik Selge Kenti ve Alabalıkları ile Türkiye’nin en güzel milli parkları arasına adını yazdırmayı başarmış bir yer burası. Yayla turizmi, Kano sporu, Rafting, piknik, fotoğrafçılık ve kamp gibi çeşitli aktiviteleri Köprülü Kanyon Milli Park’da rahatlıkla yapabilirsiniz.

Antalya araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Göreme Tarihi Milli Parkı / Nevşehir

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Karlık Kilisesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Aziz Theodore Kilisesi, Soğanlı Arkeolojik Alanı ve Karain Güvercinlikleri olmak üzere 7 bölgeden oluşan Göreme Tarihi Milli Parkı’nın her kısmı ayrı bir güzel. Bizans ve Selçuklu gibi çeşitli medeniyetlerinde bıraktığı izler sayesinde zengin bir kültürel atmosfere ev sahipliği yapıyor. Bu kültürel miras bir de rüzgarın ve yağmur sularının oluşturduğu doğa harikası peribacaları ile buluşunca ortaya inanılmayacak kadar güzel bir tabiat parkı çıkıyor.

  • Küre Dağları Milli Parkı / Kastamonu

Bu milli parkı, diğerlerinden ayıran bir özelliği var. Türkiye’nin en çok mağarasına ev sahipliği yapıyor. 🙂 Dolayısıyla, mağara turizmine ilgi duyuyorsanız burası sizin için tam bir cennet. Buzluk Mağarası, Alman Mağarası ve Çengelkuyu Düdeni Mağarası gibi birçok mağara sizler tarafından keşfedilmeyi bekliyor. Küre Dağları Milli Parkı içerisinde tabi ki sadece mağara yok. Valla Kanyonu, Devrekani Çayı, Ulukaya Su Kaynağı ve Çöpbey Köyü Su Kaynağı gibi çok sayıda akarsu ve çay yer alıyor. Birçok memeli ve omurgasız hayvan türü yine burayı ev olarak sahiplenmiş durumda.

Valla Kanyonu gezi rehberi için tıklayınız.

Türkiye’deki En İyi Tabiat Parkları

  • Kuş Cenneti Milli Parkı / Balıkesir

Balıkesir’de bulunan Kuş Cenneti Milli Parkı, Afrika’dan, Avrupa ve Asya’ya doğru göç eden kuşların ana yol güzergahı üzerinde yer alıyor. Yaban Ördeği, Kaşıkçı ve Ak Pelikan gibi binlerce kuşun yuvası olan milli park, aynı zamanda 23 balık türüne, sürüngenlere ve çift yaşamlılarada ev sahipliği yapıyor. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilen Kuş Cenneti Milli Parkı, bu yaz ziyaret edeceğiniz yerler listenizde mutlaka yer almalı. 🙂

Balıkesir merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Kazdağı Milli Parkı

Türkiye’nin adeta oksijen deposu olan Kazdağları, derin vadileri, kanyonları ve şelalesi ile doğanın bize en büyük hediyelerinden biri. Kazdağı’nda içerisinde şuana kadar 800 bitki taksonu keşfedilmiş. 40 tane olmak üzerede endemik bitki türü yine Kazdağı Milli Parkı içerisinde yer alıyor. Bir nevi burası Türkiye’nin ciğerleri desek abartmış olmayız. Yaz tatilinde kamp yapmayı düşünüyorsanız, Kazdağları’nın eşsiz güzelliğinin içerisinde çadır kamp tatili planlayabilirsiniz. 🙂

  • Munzur Vadisi Milli Parkı

Doğu Anadolu’da Tunceli il sınırı içerisinde bulunan Munzur Vadisi Milli Parkı; bu gibi soğuk Munzur Suyu, Meşe Ağaçları, Alabalıkları, Susamuru ve Yaban Keçisi ile meşhur. Piknik, doğa yürüyüşü ve fotoğrafçılık gibi çeşitli aktiviteleri yapabileceğiniz milli parkın manzarası ise gerçekten etkileyici. Daha önce buraya hiç gelmediyseniz, Türkiye’nin en güzel milli parkları gezisi kapsamında mutlaka uğrayın deriz. 🙂

Tunceli gezilecek yerler yazısı için tıklayınız.

  • Hatila Vadisi Milli Parkı
Kaynak: http://hattilavadisi.tabiat.gov.tr/

Artvin’de yer alan Hatila Vadisi Milli Parkı, 170 metre yükseklikte bulunuyor. Hatta 220 metre yüksekliğinde Türkiye’nin en yüksek cam seyir terası da burada. Eşsiz bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Milli park içerisinde konaklayabileceğiniz kır evleri de mevcut. Yok ben kamp insanıyım diyorsanız yine milli park içerisinde kampta yapabiliyorsunuz. Güne tertemiz bir hava ile başlamak, büyük şehirlerin yorgunluğunu ve stresini atmak istiyorsanız Hatila Vadisi bunun için en ideal yerlerden biri.

Artvin araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

 

Yorum ekle