Yolcu360 Blog

En Güzel Çeşme Plajları

Çeşmenin en güzel plajları hangileri? İzmir Çeşme’de nerede denize girilir? Çeşme sahilleri nasıl?

En Güzel Çeşme Plajları

Ege’nin uzun yıllardır en çok bilinen, tatil için en çok tercih edilen yerlerinden biri de Çeşme. İzmir’e olan yakınlığı, etrafındaki doğal güzellikler ve tarihi eserler ile keyif dolu bir tatil geçirebileceğiniz yerlerden biridir. Fazlaca tercih edilmesinin verdiği dezavantajla özellikle de yaz aylarında fazlaca kalabalık olan Çeşme’de pek çok güzel plaj bulunuyor.

Kocakarı Plajı

İsmi komik gelebilir ama müdavimleri olan, kendine has bir kitleyi hemen her yıl kendine çeken bir yerdir Kocakarı Plajı. Plajı küçük olmakla birlikte berrak ve masmavi bir denize sahip olmanın verdiği avantajla bir kez gittiniz mi bir daha gitmek isteyeceğiniz plajlardandır.

Pırlanta Plajı

Özellikle dalgalı deniz sevenlerin gitmesi gereken Pırlanta Plajı, Çeşme merkezine 10-15 dk’lık bir mesafede yer alıyor. SİT alanı olarak ilan edildiği için günümüzde hala bakir kalmayı başarabilmiş olan plajın adı pırlanta gibi parıldayan kumlarından geliyor. Sürekli esen rüzgarını saymazsak 250 m’ye varıncaya kadar sığ kalan deniziyle aileler tarafından tercih edilen Çeşme plajlarından biri.

Ilıca Plajı

Çeşme’den ve plajlarından bahsederken adı unutulmaması gereken en nadide yer de Ilıca Plajı’dır hiç kuşkusuz. Mavi bayraklı denizi, enfes güzellikteki kumsalıyla öne çıkar. Ilıca Plajı’nın en büyük avantajı da deniz ısısının yıl boyunca daha ılman olmasıyla alakalı. Bu nedenle de deniz mevsimi Ilıca Plajı’nda erken başlayıp geç bitiyor. Yıl içinde pek çok dönemde deniz girme şansına sahip olduğumuz plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tesisler de bulunuyor.

Altınkum Plajı

Adını altın rengi kumlarından alan plaj, 3 km uzunluğunda nefis bir yer sunuyor. Deniz suyunun ve ortamın diğer plajlara oranla daha soğuk olduğunu belirtelim. Zira Altınkum Plajı direkt olarak Ege Denizi’ne bakıyor ve uzunluğu da bahsettiğimiz gibi 3km. Bu da doğal olarak ısısının biraz daha düşük olmasına sebep oluyor.

Boyalık Plajı

Boyalık Plajı

Çeşme ile Ilıca Plajı arasında kalan Boyalık Plajı, 2 km’lik bir uzunluğa sahip. Diğer plajlara oranla daha sakin olan kalabalık ortalamasının en büyük etkeni Poyraz’ın bu plajda etkili olmasından kaynaklanıyor. Yine de kumsalı, denizi ve kumsalın sonundaki Ayayorgi Koyu ile Çeşme’nin görülmeye değer plajladından biri.

Alaçatı Çark Plajı

Alaçatı Çark Plajı

Altınkum Plajı’nın devamında yer alan Alaçatı Çark Plajı, altın gibi kumları ve masmavi denizi ile öne çıkıyor. Altınkum Plajı ile benzer bir yapıysa sahip olsa da hem plajda güneşlenip hem de plajın yanıbaşında yer alan koyda konuşlanan rüzgar sörfçülerini izleyebilme avantajı sağlıyor.

 

Yorum ekle