Yolcu360 Blog
yemek-pazarlari
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Yemek Pazarları – Türkiye’nin En İyi 6 Yemek Pazarı

Yemek Pazarları – Türkiye’nin En İyi 6 Yemek Pazarı

Yemek pazarı nedir? Türkiye’deki yemek pazarlarını geziyoruz. Rengarenk, taze ve el emeği ürünleri keşfediyoruz. Türkiye’de en güzel 6 yemek pazarı ve detaylarını sizlerle paylaşıyoruz. 

Sizi doğal bir seyahate çıkarıyoruz. Çeşit çeşit otlardan, köylü teyzelerin el emeği eriştelerine; çıtır çıtır baklavalardan, minik hediyeliklere Türkiye’deki en güzel 6 yemek pazarı listemiz:

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Yemek Pazarı Nedir?

Yemek pazarı nedir? Yemek pazarlarında neler satılır? Yemek pazarı adeta şehirlerin rengi gibidir. Kültürümüzün lezzetlerini, sıradışı yemekleri, el emeği göz nuru dokumaları ve daha pek çok doğal ürünü bulabileceğiniz yerlerdir. Seyahate gittiğiniz şehirlerden sevdiklerinize küçük hatıralar getirmek isterseniz mutlaka yemek pazarlarını ziyaret etmelisiniz. Sokak aralarına ya da meydanlara kurulan bu doğal pazarlar turizmin de en organik temsilcisidir.

Sığacık Pazarı

Adı Sığacık Pazarı ama bildiğimiz, alışkın olduğumuz pazarlardan farklı bir yapısı olduğu da ortada. Sığacık kale içine Pazar günleri ve şehir merkezinde Salı günleri kurulan pazarda civar köylerden pek çok yerel üreticinin en taze en güzel ürünleri ile karşılaşıyorsunuz. Ürünler, direkt olarak üreticiden size geldiği için pek çok avantajı var. Halden gelen hiçbir ürünün sokulmadığı pazarda en taze, maliyeti en uygun ve en çeşitli ürünleri ve özellikle yöreye ait otları bulabiliyorsunuz. Türkiye’nin en güzel 6 yemek pazarı listemizde ilk sırada yerini alıyor. 

Kale içinde kurulan pazarın en önemli özelliği ise karşınıza çıkan diğer ürünlerden kaynaklanıyor. Baklavalar, börekler, tencerelerde hazırlanmış sarmalar bu pazarın göz bebeği. Tam anlamıyla bir yemek pazarına dönüşen Sığacık pazarında daha önceleri bildiğiniz yemeklerin hiç tatmadığınız hallerini bulabiliyorsunuz. Hiç duymadığınız, o da mı yapılıyormuş diyeceğiniz yiyecek ve içeceklerin bulunduğu pazarda kaktüs şerbeti içebilir, keçi yoğurdu ayranının tadına bakabilir, keşkek yiyebilirsiniz. 


Genel olarak ülkemizde bazı başka bölge ve illerde çeşitli yemek pazarları bulunmakla birlikte hem sayıları oldukça az hem de süreklilikleri pek yok. Bu nedenle de Sığacık Pazarı’nın önemi bir kez daha ön plana çıkıyor. Ülkemizde düzenli olarak hizmet veren, her hafta kurulan ve mevsim yemeklerine göre çeşitlilik gösteren en iyi Pazar olarak adlandırabileceğimiz Sığacık Pazarı çevre ilçe ve illerden misafirleri de ağırlıyor.

Türkiye’nin ilk cittaslow ya da slow city olarak bilinen yavaş yaşayan şehri ünvanına da sahip olan Sığacık, kendi kültürünü oluşturmakla kalmamış, aynı zamanda bu kültürün devamlılığını da sağlayabilmiş ender yerlerden biri.

Sığacık Pazarı Nerede?

Sığacık, 128. Sk. No:13, 35460 Seferihisar/İzmir

Yalıkavak Pazarı

Son dönemde sayıları bir hayli artan yemek festivalleri yanında devamlılığını sağlayarak öne çıkan yemek pazarlarından biri de Perşembe günleri Yalıkavak’ta kuruluyor. 50 yıldır hiç aksamadan kurulduğu söylenen pazarda yöreye ait otları, reçelleri ve kurutulmuş sebzeleri bulabildiğiniz gibi sarma, dolma, gözleme, börek, baklava gibi yemeklere de ulaşıyorsunuz. Yaz aylarında özellikle yabancı turistlerin rağbet ettiği Yalıkavak Pazarı’nda pek çok yemeği tadımlamanız, beğendiklerinizden tencere tencere almanız mümkün.

Yörede yaşayan köylüler tarafından yapılan leziz yemeklerin yanında hediyelik eşya ve takılar da satın alabileceğiniz tezgahlar Yalıkavak Pazarı’nda sizleri bekliyor. Ülkemizde ender bulunan yemek pazarlarının sayılarının artması ümidimizi koruyabilmek adına mümkün olan her fırsatta bu pazarların gezilmesi gerektiğine dair inancımız tam.

Yalıkavak Pazarı Nerede?

Merkez, Tahsildar İbrahim Efendi Cd., 48990 Yalıkavak/Bodrum/Muğla

İzmir Ekopazar

İzmir’in üç farklı ilçesinde yer alan Ekopazar, doğallığın simgesi. Bostanlı, Balçova ve Urla’da bulunan yemek pazarı sizleri bekliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Balçova Belediyesi ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliğinde kurulan Ekopazar, taze ve organik ürünleri haftada iki kez olmak üzere İzmirliler ile buluşturuyor. Türkiye’ni en güzel 6 yemek pazarı listemizde yerini alıyor. Ayrıca İzmir Ekopazar; Bostanlı, Urla ve Balçova’daki ekopazarlarda yer alan üretici ve satıcılar, ürünlerini İzmir’in farklı noktalarına ulaştırma şansı bulmaktadırlar. Tamamen doğal ürünlerin kabul edildiği bu pazarlar sizi tazeliğe çağırıyor. Sadece yiyecekler değil elbette. Burada yer alan poşetler, kullanılan ürün tezgahları bile geri dönüşümü olan, doğal malzemelerden yapılıyor. Kısacası İzmir Ekopazar’da elinizi attığınız her şey doğal. 

İzmir Ekopazar Nerede?

Bostanlı, Hasan Ali Yücel Blv., 35590 Karşıyaka/İzmir

İzmir Tire Salı Pazarı

Her salı sabahın erken saatlerinde dualar ile açılan Tire Pazarı, İzmir’de yer almaktadır. Zeytinyağı, el yapımı eşyalar, keçe, nalın, semer, kalay, urgan gibi geleneksel ürünleri de pazarda görmek mümkün. Çevre il ve ilçelerden dahi 25.000’i aşkın ziyaretçi geliyor. Ege’nin dört köşesinden getirilen otlar, tazecik sebze ve meyveler ve daha çeşit çeşit yemişler. Her salı sabah 08.00’de ‘pazar duası’ ile açılış yapıyorlar. Tüm ilçe ile bütünleşen yemek pazarında yok yok. Taze sebze meyvenin yanı sıra iğne oyası, takılar ve doğal yiyecekler ile de çeşitleniyor. Türkiye’nin en büyük açık pazarı olarak adlandırılan Tire Salı Pazarı aynı zamanda bölge halkının kendi ürünlerini sergilemesi için de oldukça önemlidir.

İzmir Tire Salı Pazarı Nerede?

Kurtuluş, Fırın Sk., 35900 Tire/İzmir

Beypazarı Köylü Pazarı

Türkiye’deki en güzel 6 yemek pazarı listemizde yer alan bir diğer adres ise Beypazarı Köylü Pazarı. Ankara’da yer alan pazar ziyaretçilerini bekliyor.Tarihi evlerin arasına kurulan pazar tezgâhlarından alışveriş yapması ise paha biçilemez bir mutluluk. Haftanın her günü hizmet veren Beypazarı Köylü Pazarı, Çarşamba ve hafta sonları daha renkli bir hal alıyor. Ankara’yı daha canlı daha hareketli görmek isteyenlerin mutlaka Beypazarı Köylü Pazarı’na uğramasını tavsiye ediyoruz.

Beypazarı Köylü Pazarı Nerede?

Hacıkara, Abdülhamithan Sk. No:9, 06730 Beypazarı/Ankara

Yorum ekle