Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Türkiye’de Balığa Çıkmak İçin Tercih Edilecek 5 Yer

Türkiye’de Balığa Çıkmak İçin Tercih Edilecek 5 Yer

Balığa nerede çıkmak gerek, Türkiye’nin balığa çıkılacak yerleri nereleri, balık av malzemeleri neler… Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Türkiye’nin dört bir yanını gezip balık tutmaya ne dersiniz? 🙂 Türkiye’de balığa çıkmak için tercih edilecek 5 yer yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Türkiye’de Balığa Çıkmak İçin Tercih Edilecek 5 Yer

Türkiye, üç yanı denizlerle kaplı bir yarım ada olarak, gölleriyle ve akarsularıyla balıkçılık faaliyeti için oldukça uygun coğrafi şartlara sahipken, balıkçılığın bu coğrafyada gelişmemesi şaşırtıcı. Biz, çevreye biraz kötü davranan ve çevre bilinci olmayan bir toplumuz. Bunun sonucunda da denizlerimiz kirlilikten ve yanlış avlanmadan kaynaklanan bir balık kıtlığıyla karşı karşıya. Göl ve akarsuları da çöp atmak için kullanıyoruz. Neyse her şeye rağmen Türkiye’de balık tutabileceğiniz yerler hala var. Biz de onlardan 5 tanesini sıraladık…

Profesyonel veya amatör pek çok balıkçının veya balıkçılık meraklısının görmek ve balık tutmak isteyebileceği o yerlerden en popülerlerini sıralayalım.

Akçakoca’da Balığa Çıkın!

Karadeniz Bölgesi’nin doğusunda, Düzce ilinde bulunan Akçakoca balıkçılık için oldukça uygun bir yer. 1950’li yıllardan bu yana, İstanbul ve Ankara gibi metropollere yakın oluşuyla, özellikle turistik faaliyetlerin odak noktası olan bu bölge doğal güzellikleri ve 35 kilometre uzunluğundaki sahiliyle de dikkati çekmektedir. Balık avı ve balıkçılıkla ilgileniyorsanız, dikkatinizi çekecektir.

Akçakoca Gezilecek Yerler için tıklayınız.

Abant Gölü Balık Avı İçin Mükemmel

Abant Gölü Bolu’nun 34 kilometre kadar güneybatısındadır. Bu birkaç kaynak suyu ve akarsu ile beslenen göl, yaklaşık 1350 metre yüksekliktedir ve alanı 125 hektar civarındadır.Gölün suyu tatlıdır ve en derin noktası 18 metre altındadır.  Doğal güzelliği ile ünlü olan ve Abant ile Keremali dağları üzerinde bulunan bu yer, kamp, avcılık ve saire gibi faaliyetlerin yanında balık tutmak için de oldukça uygun ve cazip bir izlenim sunuyor. Ayrıca literatürde salmo trutta abanticus ismiyle anılan endemik hayvan türü, yani dünyada yalnızca burada bulunan hayvan türü, Abant Alabalığı Abant Gölü’nün kendine has noktalarındandır.

Abant Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

İstanbul Boğazında Balık Tutulacak Yerler

İstanbul Boğazı, sağladığı güçlü akıntı ve şehir çevresindeki balık tutulabilecek sayısız noktasıyla ön plana çıkıyor. Kandilli, Kanlıca ve Arnavutköy gibi pek çok semtte doğrudan sahilde balık tutabiliyorsunuz. Bunun yanında izmarit ve sardalya balıkları, İstanbul Boğazı’nda rahatlıkla tutabileceğiniz balıkların başında gelirken, palamut, lüfer, levrek ve istavrit balıklarını da Boğaz’da tutmanız mümkün.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

İzmir Körfezinde Balık Tutulur mu?

İzmir şehri, kendine has pek çok özelliği ile Türkiye’nin ve dünyanın sevilen kentlerinden olduğu gibi, gerek şehir içinde gerekse şehir dışındaki pek çok noktasında balık tutulabilir oluşuyla balıkçılık sevenlerin de kalbini kazanmıştır diyebiliriz. Özellikle Karaburun ve Foça ilçeleri bu yanlarıyla çok ünlüdür. Fazlaca rüzgar alan bu yerler yaz – kış ürün verme potansiyeline sahip olup, acemi, yeni başlamış pek çok kişi için de uygundur. İzmir Körfezi’nde, çupra, lidaki, isparoz gibi balıkları tutabileceğiniz gibi, her ne kadar son yıllarda pek tercih edilmese de, eğer isterseniz kefal tutmanız da mümkün.

İzmir merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Cunda Adası Balık Tutmak İçin Mükemmel

Alibey Adası olarak da bilinen bu ada Balıkesir Koyu’ndaki 22 adadan yegane yerleşime açık olandır. Bu ada, zaten halihazırda tarihi sokakları, mimarisi ve çeşit çeşit cazibesi ile yerel ve yabancı turisti kendine çekiyor. Ama bir de amatör veya profesyonel pek çok balıkçıya sunduğu fırsatlarla onların da dikkatini çekiyor. Balıkçılar, Cunda adası ve çevresinde zargana, mercan, lüfer, sargoz, turna, isparoz, levrek ve çupra gibi pek çok türden balık avlama imkanına sahip olabiliyorlar.

Cunda Mekan Rehberi için tıklayınız.

1 yorum