Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Terkos Gölü Nerede? | Terkos (Durusu) Gölü’nde Ne Yapılır?

Terkos Gölü Nerede? | Terkos (Durusu) Gölü’nde Ne Yapılır?

İstanbul’da hafta sonu keyifle vakit geçirebileceğiniz, temiz hava eşliğinde piknik yapabileceğiniz bir yer arayışındaysanız listenize ekleyebileceğiniz noktalardan biri de Terkos Gölü. Durusu olarak da bilinen Terkos Gölü İstanbul’un içme suyunu karşılamakla birlikte yemyeşil doğası ile pek çok hayvan türüne ev sahipliği yapıyor. Baharın iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladığı bugünlerde doğa ile baş başa vakit geçirmek isterseniz Terkos Gölü sizleri bekliyor. Terkos Gölü nerede?

Terkos Gölü Nerede?

Kaynak: http://fotokertik.com/

İstanbul’un Avrupa yakasında, Çatalca ve Arnavutköy ilçelerinin yakınlarında yer alan Terkos Gölü şehir merkezine ortalama 50 kilometrelik mesafede. Hadımköy gişelerini geçtikten sonra Durusu tabelasını takip ederek göle kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Durusu’yun Özellikleri

Kaynak: http://fotokertik.com/

Lagün kökenli ve az tuzlu bir göl olan Terkos Gölü’nün genişliği 5 kilometre, uzunluğu ise 12 kilometredir. Yüzyıllar önce Karadeniz’de bir koy iken zamanla denizden ayrılıp göle dönüşen Terkos’un denizden yüksekliği +4.5 ile -2 metre arasındadır. Kanlı Dere, Fındık Dere, Çiftlikköy Deresi, Belgrad Deresi tarafından beslenen Durusu, İstanbul’un içme suyunun yaklaşık %22’sini karşılıyor. İstanbul’un en eski su kaynaklarından biri olan Durusu, zengin bitki örtüsü ile de öne çıkıyor. Nesli tükenmekte olan pek çok hayvan türüne de ev sahipliği yapan gölde Sibirya kazı, ak kuyruklu kartal, büyük orman kartalı az sayıda da olsa yaşamını sürdürüyor. Kış aylarında ise 10 binden fazla su kuşunu barındırıyor.

İstanbul’da Doğa İle Baş Başa Kalabileceğiniz 8 Yer yazısı için tıklayınız.

Terkos Gölü’nde Ne Yapılır?

Kaynak: http://fotokertik.com/

İstanbul’da günübirlik gidilebilecek doğa ile iç içe adreslerden biri olan Terkos Gölü’nde sevdiklerinizle birlikte piknik yapabilirsiniz. Göl çevresinde pek çok piknik alanı mevcut. Balaban Piknik Alanı, Bahçem Piknik Alanı, Baklalı Piknik Alanı tercih edebileceğiniz yerlerden sadece birkaçı. Yemyeşil ağaçların altında ister mangal yakabilir, isterseniz göl manzarası eşliğinde serpme köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Balık tutmayı seviyorsanız burası tam size göre. Gölde kano ile gezintiye de çıkabilirsiniz. Kamp tutkunlarının göl çevresinde konaklayabilecekleri özel alanlar da bulunuyor. Özellikle yaz aylarında doğanın kucağında birkaç gün geçirmek isterseniz rotanızı buraya çevirebilirsiniz. Göl civarında butik otellerin bulunduğunu da hatırlatalım. Terkos’a gelmişken Ormanlı Plajı ve Karaburun Sahili’ni de ziyaret etmeyi unutmayın. Hepinize şimdiden keyifli seyahatler!

İstanbul’da İlkbahar’da Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle