Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’da İlkbahar’da Gezilecek Yerler

İstanbul’da İlkbahar’da Gezilecek Yerler

Havaların giderek ısınmaya başladığı bugünlerde doğa ile baş başa vakit geçirmenin tam sırası. İstanbul’da ilkbaharın tadını çıkarabileceğiniz, açık havada keyifle vakit geçirebileceğiniz en ideal rotaları birlikte keşfetmeye ne dersiniz? Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak İlkbahar rotaları için yola çıkmaya ne dersiniz?

İstanbul’da İlkbaharda Gidebileceğiniz 5 Rota

  • Baltalimanı Japon Bahçesi

İstanbul’da ilkbaharı karşılayabileceğiniz en güzel yerlerden biri Baltalimanı’ndaki Japon Bahçesi. Burayı öne çıkaran ise Mart sonunda açmaya başlayan sakuralar. Pembenin en güzel tonlarını gözler önüne seren sakura Japonya’nın ulusal çiçeği olarak kabul ediliyor. Kiraz çiçeği olarak da bilinen sakuraları görmek ve birbirinden güzel fotoğraf kareleri çekmek isterseniz Baltalimanı Japon Bahçesi’ni gezi listenize eklemeyi unutmayın. Ücretsiz gezebileceğiniz Japon Bahçesi yaz döneminde 07.00-19.30 saatleri arasında açık.

İstanbul Koruları yazısı için tıklayınız.

  • Rumeli Feneri

İlkbaharın tadını çıkarabileceğiniz adreslerden bir diğeri boğazın Karadeniz ile birleştiği yerde bulunan Rumeli Feneri. 1856 yılında Kırım Savaşı sırasında Fransız ve İngiliz gemilerinin boğazın girişini görebilmeleri için inşa edilen Rumeli Feneri bulunduğu köye de ismini vermiş. Örme taştan yapılan kulenin manzarası ise görülmeye değer. Yeşil ve mavinin eşsiz buluşmasını gözler önüne seren Rumeli Feneri’ni ziyaret ettikten sonra iştah kabartan köy kahvaltısı sizleri bekliyor. Kendinizi adeta küçük bir sahil kasabasında gibi hissedeceğiniz Rumeli Feneri Köyü bu ilkbaharda rotanızda bulunmalı.

İstanbul Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

İstanbul’da İlkbahar’da Gezilecek Yerler

  • Garipçe 

İlkbahar gezi rotamıza Sarıyer’den devam ediyoruz. Şimdiki durağımız ilçeye 10 kilometre mesafedeki Garipçe Köyü. Şehrin kalabalığından sıkılanlar için ideal adreslerin başında gelen Garipçe Rumeli Kavağı ve Rumeli Feneri arasında yer alıyor. Havaların ısınmasıyla birlikte hafta sonları ziyaretçilerin akınına uğrayan Garipçe’de ister kahvaltı yapabilir, isterseniz deniz kıyısında balık yiyebilirsiniz. Yaz aylarında denize de girilebilen Garipçe’ye gelmişken köy ürünleri almadan dönmeyin.

İstanbul Anadolu Yakası Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

  • Çatalca
Kaynak: https://flamingokoy.com/

İstanbul’un en büyük ilçelerinden biri olan Çatalca gezip görülecek yerler bakımından da oldukça zengin. Gezinize ilk olarak İneceğiz Mağaraları’ndan başlamanızı tavsiye ediyorum. Zira buranın en önemli özelliği insan eli ile yapılan dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri. 5000 sene öncesine uzanan tarihiyle adeta zaman yolculuğuna çıkacağınız İneceğiz Mağaraları Kemal Sunal’ın Salako ve Davaro filmlerine de ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Çatalca’ya gelmişken uğrayabileceğiniz bir diğer adres ise Flamingo Köy. Özellikle çocuklu aileler için ideal bir ortam sunan Flamingo Köy’de doğa ile iç içe kahvaltı yapabilir, açık havanın keyfini çıkarabilirsiniz.

İstanbul araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

  • Saklıgöl

Güneşli bir ilkbahar gününde İstanbul’un gürültüsünden sıyrılıp doğa ile baş başa kalabileceğiniz bir adres: Saklıgöl. Şile’nin Karamandere Köyü sınırlarında yapay bir baraj gölü olan Saklıgöl hem kahvaltı hem piknik için ideal bir ortam sunuyor. Göl kenarında doğa yürüyüşü sonrası yeşillikler içerisinde brunch yapabilir, et seviyorsanız mangal yakabilirsiniz.

İstanbul Şile araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle