Yolcu360 Blog
ağustos ayında gezilecek yerler, deniz, plaj, zıplayan kadın
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Ağustos Ayında Gezilecek Yerler: Tatil İçin En İyi 9 Yer

Ağustos Ayında Gezilecek Yerler: Tatil İçin En İyi 9 Yer

Ağustos ayında gezilecek yerler listesiyle karşınızdayız. Ülkemizde güneşin sıcacık gülümsediği bu günlerde gidebileceğiniz birçok yer var. Üstelik tatil yapmak için birçok seyahat konseptini bir araya getiren ülkemizde seçenekler sınırsız! 

Mesela kültür turları. Bilgi ve yeni keşif dolu bir tatil düşünüyorsanız ülkemizde keşfedebileceğiniz birçok antik kent var. Hititlerden Antik Yunan devletine, Doğu Roma İmparatorluğu’ndan Osmanlı İmparatorluğu’na; ülkemiz dünya tarihini yazan sayılı medeniyete ev sahipliği yapıyor. 

Ağustos ayında sadece ülkemizde değil, dünyanın birçok yerinde keşfedebileceğiniz harika rotalar var. Ağustos’ta tatil düşünüyorsanız, muhtemelen kum ve güneşin peşindesiniz demektir. Biz de bu içgörü doğrultusunda listemizi hazırladık. Keyifli okumalar!

Ağustos ayında gezilecek yerler, antalya, kaş

#1 Antalya, Türkiye: Akdeniz’in Kültür ve Plaj Cenneti!

Ağustos tatil önerileri listemizin ilk sırasında Antalya’dan başka neresi olabilirdi ki? Dünyanın turizm merkezleri arasında yer alan Antalya, ultra lüks tatil merkezleri, Akdeniz’in ılık denizi ve altın rengi kumsalları sayesinde ağustos ayında tam anlamıyla dolup taşıyor. 

Antalya’da yapabileceğiniz o kadar çok şey var ki! Mesela tekne turu. Maviliklerin üzerinde büyüleyici manzaraların tadını çıkarmak gibisi var mı? Ya tatiline masmavi bir rüya ile başlamak istiyorsanız, Antalya kesinlikle mükemmel bir seçim olur. Dahası, tekne turlarının başlangıç noktası Üçağız’ı anlattığımız içeriğimize göz atabilirsiniz. 

Antalya tarih kadar eski bir şehir. Burada bulunan 53 antik kenti keşfetmeye tatil süresi  yetmek muhtemelen, bu nedenle mutlaka görülmesi gerekeni buraya bırakıyoruz: Lyrbe Gezi Rehberi

Yaz tatiline deniz, kum ve güneş hayaliyle giriyorsanız Antalya’da eşsiz bir tatil fırsatı sizi bekliyor. Daha fazlası için Antalya’nın En Güzel 5 Plajı yazımıza göz atabilirsiniz. 

Antalya Havalimanı araç kiralama fiyatlarına şimdi göz atın. 

bodrum, mugla, turkiye, bodrum evleri, bodrum houses, ağustos ayında gezilecek yerler
Fotoğraf: Mert Kahveci

Ağustos Ayında Gezilecek Yerler: #2 Muğla, Türkiye: Dünyanın Buluştuğu Yer!

Muğla hakkında ne diyebiliriz ki? Dünyanın gözü bu güzelim şehrin üzerinde! Ağustos tatil rotalarının süperstarlarından olan Muğla, birbirinden güzel kıyıları, efsanevi tatil merkezleri ve muhteşem doğasıyla yaz mevsimini kum, güneş ve deniz üçlemesinde geçirmek isteyenler için ideal. 

Muğla hakkında birçok yazı yazdık, hepsine buradan ulaşabilirsiniz. Yaz mevsiminin en sıcak aylarından olan ağustos, dünyanın birçok yerinden tatilciyi Muğla’nın tatil noktalarında buluşturuyor. Belki de siz de onlardan biri olmak istersiniz!

Muğla araç kiralama fiyatları için bu yazımıza göz atmak isteyebilirsiniz. 

london, tower bridge, road#3 Londra, İngiltere: Dünyanın Kültür Başkenti

Ağustos ayı tatil önerileri içeriğimizde rotamızı Birleşik Krallık’a çeviriyoruz. Dünyanın kültür merkezlerinden biri olan Londra, Ağustos ayında en güzel dönemini yaşıyor. Konumu nedeniyle yılın büyük bölümünde yağmurlu bir iklime sahip olan Londra, bu aylarda oldukça güneşli. Ağustos ay tatil planlarınızda Londra varsa, en iyi ayı seçtiniz demektir!

Londra gezilecek yerler konusunu daha önce yazmıştık. Merak edenleri orayı alalım. 

dubrovnik, hirvatistan, ağustos ayında gezilecek yerler#4 Dubrovnik, Hırvatistan: Game of Thrones’un Kaleleri Deniz Keyfiyle Birleşince

Ağustos ayında yurt dışına çıkmayı düşünenler için bir diğer önerimiz, Dubrovnik. Hırvatistan’ın en güzel sahil şehri olan Dubrovnik, plajları kadar eski zamanlardan kalma kaleleri ile de ünlü. Avrupa’nın en güzel plajlarından birkaçı burada!

Ağustosta gidilecek yerler arasında Dubrovnik’in ayrı bir yeri var. Çünkü burası aynı zamanda bir Orta Çağ şehri. Game of Thrones dizisindeki kalelerden bazıları burada. Üstelik turlarla buralar ziyaret edilebiliyor. 

Dubrovnik hakkında merak ettikleriniz varsa, sizi Dubrovnik gezi rehberi içeriğimize alalım. 

ağustos ayında gezilecek yerler, paris

Ağustos Ayında Gezilecek Yerler: #5 Paris, Fransa: Aşkın Başkenti

Ağustos ayında balayı için en güzel tatil önerisi neresi olur? Bu soruyu kendimize sorduk ve yanıt önümüzdeydi: Paris! Belki biraz klişe ama sonuçta burası Paris, aşkın kenti. Ağustos ayında en sıcak ve güzel dönemlerinden birini yaşayan Paris; Eyfel Kulesi, Şanzelize Caddesi ve tabii ki meşhur kafeleriyle tam bir romantizm merkezi.

Paris sadece bir romantizm şehri değil, aynı zamanda bir kültür başkenti. Dünyanın en çok ziyaret edilen müzelerinden Louvre, ünlü klasikleri barındıran Orsay ve tabii ki Notre Dame Katedrali! Paris’te gezilecek yerleri önceden yazmıştık, şehri yakından tanımak isterseniz içeriğimize mutlaka göz atın! Bununla birlikte Paris’in müzelerini kapsamlı bir şekilde anlattık, merak edenleri o içeriğimize alalım.

Ağustos ayında gezilecek yerler, Zakynthos, Zakintos#6 Zakynthos (Zakintos) Adası, Yunanistan: Mavi ve Turkuaz Tonlarında bir Tatil

Ağustos ayını turkuaz renkli deniz, el değmemiş doğa ve bir adanın sunacağı sakinliği ile geçirmek istiyorsanız, sizi Zakynthos Adası’na alalım. Yunanistan’ın gizli cennetlerinden Zakynthos, muhteşem deniz manzaraları eşliğinde huzurlu bir tatil vadediyor. Bunun yanı sıra buradaki tertemiz deniz, binlerce balık türünü görebileceğiniz bir dalış deneyimini mümkün kılıyor.

İyon Denizi kıyılarında yükselen bir tatil kenti olan Zakynthos, birçok alternatif konaklama seçeneğine sahip. Buradaki butik oteller, özellikle büyüleyici ve tatilinde sessizlik ve sakinlik isteyenlere hitap ediyor. Daha canlı ve kalabalık bir tatil düşleyenler, Zakynthos şehir merkezinde konaklamayı düşünebilir. 

Zakynthos Adası tatilinde araç kiralamayı düşünüyorsanız, Zakynthos Araç Kiralama sayfamızdan bilgi alabilirsiniz. 

Ağustosta gezilecek yerler, Artvin doğa manzaraları

Ağustos Ayında Gezilecek Yerler: #7 Artvin, Türkiye: Karadeniz Turunun En Güzel Durağı

Karadeniz’in en güzel şehirlerden birine rotamızı çeviriyoruz: Artvin. Öncelikle Ağustos ayında gezilecek yerler listesinde nispeten daha serin bir deneyim vadeden Artvin, el değmemiş doğasıyla kesinlikle insanı yenileyen bir yer. Doğa tutkunu biriyseniz, Artvin’e aşık olacaksınız!

Şavşat, Borçka ve Arhavi yaylalarında gece vaktinde sonsuz sayıda yıldız görebilirsiniz çünkü burada şehirlerde olan ışık kirliliği yok. Ağustos ayında bulutsuz bir gecede Artvin semaları kesinlikle görülmeye değer. Ağustosta tatile gitmek için kamp yapabileceğiniz bir yer arıyorsanız, Artvin sizin için ideal. 

Cittaslow şehirlerinden biri olan Artvin, sadece sükunet peşinde olanların değil, aynı zamanda adrenalin bağımlıların rotası. Coşkulu Çoruh Nehri’ne ev sahibi yapan şehir, kano ve nehir kayağı deneyimine olanak veriyor. Dahası, Adrenalin Tutkunlarına Özel Rafting Rotaları yazımızda. 

Artvin’in bir güzel yanı daha var, buradan Türk vatandaşları vizesiz bir şekilde Gürcistan’a geçiş yapabiliyor. Hazır gelmişken Gürcistan’ı da keşfetmek çekici geliyorsa, buraya sadece kimlik belgenizle giriş yapabilirsiniz. Detayları merak ediyorsanız sizi Artvin’den Gürcistan’a Nasıl Gidilir? başlıklı yazımıza alalım. 

Ağustos Ayında Gezilecek Yerler: #8 Seyşeller: Tropik bir Rüya Düşleyenlere

Seyşeller

Ağustos ayı tatil önerilerimizde şimdi okyanus ortasında bir ada ülkesi olan Seyşeller var. Tropik bir tatil masalı yaşamak istiyorsanız, sizin rotanız burası. Ekvatoral bölgede yer alan Seyşeller’de hazirandan ekime kadar kuru dönem yaşanıyor. Yani tropik yağmurlar görülmüyor, hava her zaman açık ve güneşli!

Hint Okyanusu üzerinde birçok adacıktan oluşan Seyşeller, palmiye ağaçları ve devasa kaplumbağalarla kaplı tropik bir yer. Buraya gitmeyi düşünüyorsanız, ülkenin merkezi Mahe’ye iniş yapacaksınız demektir. Praslin ve La Digue adalarını da mutlaka rotanıza ekleyin!

madeira, portekiz#9 Madeira Adası, Portekiz: Atlas Okyanusu’nda Bir İnci

Ağustos ayı tatil önerileri listemizin son sırasında Atlas Okyanusu’nun sevimli adalarından Madeira var. Portekiz’e bağlı özerk bir bölge olan Madeira’nin diğer bir adı da yüzen bahçe. Çünkü burası okyanus üzerinde bir doğa harikası!

20 milyon yaşında olduğu tahmin edilen ve UNESCO tarafından koruma altına alınan Laurisilva of Madeira ormanı, okyanus esintili plajlar ve sakin bir ada kasabası… Dahası, Modeira size keyifli bir gece hayatı ve muhteşem bir mutfak vadediyor. Subtropikal iklime sahip bölge, Ağustos ayında ortalam 30 derece sıcaklıkları görüyor. Deniz keyfi için harika!

Ağustos Ayında Hangi Günler Tatil?

  • Ağustos ayında tek resmi tatil günü 30 Ağustos Zafer Bayramı. 
  • Bazı yıllarda Kurban Bayramı ağustosa denk geliyor. Bu dönemlerde 3,5 günlük resmi tatil mümkün oluyor.

Yorum ekle