Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Kanarya Adaları Gezilecek Yerler | Kanarya Adaları Nerede?

Kanarya Adaları Gezilecek Yerler | Kanarya Adaları Nerede?

Cennetin yeryüzüne yansımış halini keşfetmeye hazır mısınız? Atlas Okyanusu’nda yer alan Kanarya Adaları elverişli iklimi sayesinde dört mevsim eşsiz bir tatil deneyimi sunuyor. Göz alıcı denizi, upuzun kumsalları, etkileyici doğası ile balayı çiftlerinin de sıkça tercih ettiği Kanarya Adaları’nı gelin daha yakından tanıyalım.

Kanarya Adaları Nerede?

İspanya’ya bağlı 7 takımadadan oluşan Kanarya Adaları Fas’ın batısında yer alıyor. Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, El Hierro ve La Gomera Kanarya Adaları’nı oluşturan kara parçalarıdır. Atlas Okyanusu’nda konumlanan Kanarya Adaları yönetim bakımından İspanya’ya bağlı olsa da 1982 yılında Kanarya Adaları Özerk Topluluğu olarak kabul edilmiştir.

İstanbul Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Kanarya Adaları Gezilecek Yerler

  • Tenerife

Kanarya Adaları’nın en büyüğü Tenerife aynı zamanda İspanya’nın da en kalabalık adası. Ada nüfusunun yaklaşık yarısına ev sahipliği yapan Santa Cruz turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor. Şehrin en renkli halini görmek isterseniz seyahatinizi Şubat ayında düzenlenen Santa Cruz de Tenerife Karnavalı’na denk getirmenizi öneririm.

  • Playa Jardin

Daha önce hiç siyah kumsaldan denize girdiniz mi? Cevabınız hayır ise sizi Playa Jardin’e alalım. Tenerife’nin görülmeye değer yerlerinden biri olan Playa Jardin siyah kumlu plajı ile ünlü. Puerto de la Cruz’da bulunan Playa Jardin’in volkanik yapısı nedeniyle siyah olan kumsalı Avrupa’nın da nadir siyah kumsalları arasında.

  • Playa de las Americas

Tenerife’nin parti başkenti olarak bilinen Playa de las Americas aynı zamanda Avrupa’nın en popüler eğlence noktalarından biri. Gece kulüpleri, canlı müzik mekanları, bar ve restoranlarla çevrili Playa de las Americas günün 24 saati hareketli. Gündüzleri deniz, kum, güneşin tadını çıkarıp akşamları dans pistinin tozunu attırabilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayınız.

Kanarya Adaları Gezi Rehberi

  • Tenerife Oditoryumu

Ünlü İspanyol mimar Santiago Calatrava tarafından inşa edilen Tenerife Oditoryumu gezi listenize eklemeniz gereken harika bir yapı. Adanın başkenti Santa Cruz’da yer alan Tenerife Oditoryumu modern mimarisiyle görenlerde hayranlık uyandırıyor. Bina 2003 yılından bu yana opera, tiyatro ve konser gibi etkinliklere ev sahipliği yapıyor.

  • Teide Yanardağı

İspanya’nın en yüksek dağı, dünyanın en yüksek üçüncü ada volkanı Teide Yanardağı adrenalin tutkunlarının kaçırmaması gereken bir seyahat noktası. Tenerife’de yer alan Teide Yanardağı 3718 metre yüksekliğe sahip. Aktif bir yanardağ olan Teide’nin son patlaması 1909 yılında gerçekleşmiş. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer alan Teide Yanardağı’na teleferik ile ulaşım sağlamak mümkün. 2400 metre yükseklikten muhteşem manzaralara şahit olabileceğiniz yanardağda gün doğumu görsel bir şölene sahne oluyor.

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayınız.

Kanarya Adaları Turu
  • Gran Canaria

Tenerife’den sonra Kanarya Adaları’nın ikinci büyüğü olan Gran Canaria beyaz kumsalları ile ünlü. Adanın başkenti ve en büyük şehri Las Palmas havalimanına sahip olması ile turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yerlerin başında geliyor. Kristof Kolomb’un bir süre yaşadığı ev olan Casa Museo de Colon, gotik mimarisiyle dikkat çeken Santa Ana Katedrali, Playa de Ingles, Puerto Rico, Maspalomas, Meloneras, Puerto de la Cruz Gran Canaria’da görülmeye değer yerlerden sadece birkaçı.

  • Lanzarote 

Kanarya Adaları gezi rehberimize Lanzarote ile devam ediyoruz. Adalar topluluğunun küçük bir parçası olan Lanzarote doğal güzelliklerinin yanı sıra sörf imkanları ile de öne çıkıyor. Tamamen volkanik topraklardan oluşan Timanfaya Ulusal Parkı adanın güneyinde yer alan eşsiz bir doğa harikası. En son 1824 yılında şiddetli bir patlamanın yaşandığı Timanfaya 51 kilometrekarelik bir alana sahip. Playa Blanca, Puerto del Carmen, Arrecife Lanzarote’ye gelmişken kaçırmamanız gereken noktalar.

Kanarya Adaları’na Ne Zaman Gidilir?

Yıl boyunca sıcaklığın 20 derece civarında seyrettiği Kanarya Adaları’nda dört mevsim keyifli bir tatil yapabilmek mümkün. Adanın birbirinden güzel plajlarının tadını çıkarmak isterseniz Mart-Mayıs, Eylül-Kasım dönemlerini tercih edebilirsiniz. Temmuz, Ağustos aylarında ise hem sıcaklık değerleri yüksek hem de turistlerin en yoğun olduğu zaman dilimi.

Kanarya Adaları’na Nasıl Gidilir?

Türkiye’den Kanarya Adaları’na direkt uçuş bulunmasa da başta Barselona ve Madrid olmak üzere pek çok Avrupa şehrinden adalara uçuş yapılıyor. Marakeş ve Kazablanka’dan da Kanarya Adaları’na direkt uçuş imkanı mevcut. Mavi yolculuk için de en fazla tercih edilen destinasyonlardan biri olan Kanarya Adaları’na yılın on iki ayı gemi turu düzenleniyor.

Kanarya Adaları Vize

Turla vize almak

İspanya’ya bağlı olan Kanarya Adaları’na giriş yapabilmek için Schengen vizenizin olması gerekiyor. Yeşil pasaport sahipleri vizeden muaf tutuluyor.

Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle