Yolcu360 Blog
en iyi seyahat uygulaması
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > En İyi Seyahat Uygulamaları – En İyi 22 Uygulama

En İyi Seyahat Uygulamaları – En İyi 22 Uygulama

En iyi seyahat uygulamaları sizce hangisi? Bizce bir değil, onlarca en iyi seyahat uygulaması var. Seyahat eden kişilerin yolculuklarını kolaylaştıran bu uygulamalar, her konuda bize yardım edebilir. Hayat kolaylaştıran seyahat uygulamaları ile geziler artık çok daha eğlenceli. En uygun uçak biletini bulabileceğini uygulamalardan, valizinizi sizin için hazırlayan uygulamaya kadar pek çok seçenek burada! Seyahat planlarınıza ortak olacak uygulamalar ile karşınızdayız. Araç kiralamadan, otel rezervasyonuna tüm bu uygulamalara sadece birkaç dakikanızı ayırmanız yeterli. En iyi 12 seyahat uygulaması listemiz.

Ücretsiz Seyahat Uygulamaları

Öncelikle basit ve ücretsiz seyahat uygulaması konusunu araştırdık. Bu noktada genel düşünüyoruz, basitçe bu uygulamalar seyahatlerinize yardımcı olacaktır.

Yolcu360

Yolcu360, 1 dakikadan kısa sürede araç kiralama yapmanızı sağlıyor. Hem yurt içinde hem yurt dışında yüzlerce şehirde uygulama sayesinde en iyi fiyatlı kiralık araçları listeyelebiliyorsunuz. Üstelik ücretsiz iade ve iptal hakkınız var! Elbette seyahatlere çıkmanın ilk koşulu yola çıkmaktır. 2015 yılından bu yana en iyi yol arkadaşınız olan Yolcu360 güler yüzlü hizmeti ile sizleri ağırlamaktan büyük keyif alıyor. İster yurt içi ister yurt dışı kiralamalarınız olsun sadece birkaç dakikanızı ayırarak kendinize en uygun fiyatlı aracı bulabilirsiniz. Yola çıkmak isteyen herkesin yol arkadaşı Yolcu360 en iyi 13 seyahat uygulaması listemizde ilk sırada yer alıyor. Araç kiralama uygulamasından öte sizi bilgilendirdiği noktalar da bulunuyor. Yolcu360 Blog üzerinden gitmek istediğiniz yere ait güncel yazıları takip ederek, lokasyon hakkında önceden bilgi sahibi olabilirsiniz. Gezilecek yerlerden, meşhur yemeklerine kadar size sıradışı bilgiler sunuyor. En önemlisi ise seyahat sonrası güvenli bir yolculuğun ardından yaşadıkları deneyimi anlatan misafirlere “Araç kiralamak ne kolaymış.” dedirtiyor.

Google Çeviri

Eski zamanlarda seyahat edecek biri en çok büyük sorunlardan biri, dil problemiydi. Özellikle uzak yerlere gidecekseniz, dil bilmiyorsanız işiniz çok zordu. Günümüzde Google Translate ile birçok dilden birçok dile düşük kalitede bir çeviri yapabiliyoruz. Üstelik yaygın şekilde karşılaştığımız dillerden (mesela İngilizce’den Almanca’ya) çeviriler bayağı iyi! Google’ın ücretsiz hizmetlerinden biri Google Translate. 100’den fazla dil seçeneği ile kelimeleri, kelime öbeklerini, cümleleri ve hatta web sitelerini kendi dilinize anında çeviriyor. Nitekim çeviri seçenekleri ile de tercih ediliyor. Çevirmek istediğiniz metni söyleyerek ya da metnin resmini çekerek Google Translate’den yararlanabilirsiniz. Yurt dışı seyahatlerinizin en büyük yardımcısı olan bu uygulama sayesinde tabelaları, menüleri okumak artık çok kolay. Saniyeler içerisinde metin çevirisi yaparak yurt dışındayken bile yabancılık çekmeyeceksiniz.

Omio

Eskiden EuroGO ismiyle bildiğimiz uygulama, günümüzde başarısını sürdürüyor. Özellikle ABD ve Avrupa’da uçak, otobüs, tren ve gemi bileti bakınıyorsanız, uygulama tam size göre. Peki, uygulama nasıl işliyor?

Seyahat etmek istediğiniz rotayı giriyorsunuz. Bilet seçenekleri karşınıza çıkıyor. Böylece fiyat ve marka karşılaştırması yapabiliyorsunuz.

Skyscanner

Uçak bileti araştırması yapacaksanız, uygun fiyatlı seçenekleri keşfetmek için Skyscanner’ı kullanabilirsiniz. Seyahat konusunda gezginlerin işini yarayacak bilgiler de paylaşan Skyscanner, özellikle yurt dışı uçuşlarında çok işe yarıyor.

XE Currency

Gezilerimize yardımcı olabilecek tasarımı iyi seyahat uygulamalarını araştırıyoruz. Yurt dışı seyahatlerinizde para birimi dönüştürme konusunda desteğe ihtiyacınız olursa, XE Currency tam bu işin adamı. Tüm para birimleri sistemde mevcut ve arayüzü kullanıcı deneyimi odaklı.

TripIT

Kimimiz çok sayıda seyahate çıkıyor. Ya da çok sık seyahate çıkmasak da bazen öyle bir seyahat planı yaparız ki birçok yolculuk içerir. TripIT bu noktada devreye giriyor. Bu uygulama sayesinde tüm seyahatlerinizi tek çatı altında toplayabiliyorsunuz.

MyTSA

MyTSA, size havalimanı güvenlik ve bagaj bilgilerini sunan bir uygulama. Unutmayın, güvenlik kuralları havalimanından havalimanına göre değişiyor. MyTSA, en popüler havalimanlarındaki güvenlik bilgilerini anında akıllı cihazlarınızın ekranına getiriyor.

Rebtel

Rebtel, başlıktan da belli olduğu gibi, ücretsiz bir uluslararası arama uygulaması. Peki, Whatsapp, Discord ve Telegram varken neden gerek duyalım? Rebtel, aramalar için internete ihtiyaç duymuyor. Detaylar için burayı inceleyebilirsiniz.

en iyi seyahat uygulaması ve mobil aplikasyonlar

En İyi Kalacak Konaklama ve Gezilecek Yerler Uygulamaları

Sıra en iyi kalacak yer bulma uygulaması listesinde. Konaklama, seyahat etmenin önemli bir aşaması. Kalacağımız yer ne kadar istediğimiz özelliklere uygunsa, seyahatlerimizde o kadar rahat ediyoruz. Ayrıca bu uygulamalar gittiğimiz yerlerde keşfedileceğimiz noktalar hakkında bizi bilgilendiriyor.

Tripadvisor

Bir mekan ya da otelle ilgili bilgi almak istiyorsanız, Tripadvisor sizin uygulamanız. Buradaki yüz milyonlarca kullanıcı, keşfettikleri yerleri ve konaklama merkezlerini yorumluyorlar. Tripadvisor, aynı zamanda bir gezilecek yerleri gösteren uygulama konseptinde çalışıyor. Pek çok gezginin yorumunu içeren TripAdvisor hayat kolaylaştıran en popüler seyahat uygulaması. Gidilecek lokasyona dair yol haritası, farklı açılardan kaydedilen fotoğrafların yer aldığı bu uygulama sayesinde gezi rotanız hakkında sayısız bilgi sahibi olabiliyorsunuz. 500 milyonu aşkın yorum yer alıyor. En iyi otellerden, birbirinden keyifli restoranlara; eğlence merkezlerinden, ucuz uçak biletlerine kadar seyahatiniz için ne gerekiyorsa TripAdvisor’da bulabilirsiniz.

Tripadvisor, ayrıca birçok kategoride en iyileri seçiyor. Bunun yanı sıra keşfedilecek noktaları harita üzerinde görüntüleyebiliyorsunuz. Yani bir yere gitmeden önce buraya göz atmak, çok iyi fikir!

Booking

Konaklama konusunda alternatifsiz en iyilerinden birisi. Her ülkeden otel, hostel, apart ve bungalovları inceleyebiliyorsunuz. Uluslararası hizmet veren Booking.com, 222 ülke ve 859.000’den fazla aktif tesisi ile sizlere hizmet vermektedir. Böylesine geniş bir alanda tercih edilen seyahat uygulaması olarak 40’tan fazla dil seçeneği ile rahatlıkla erişim sağlanmaktadır. Yaz tatili, iş seyahati ve aklınıza gelebilecek her türlü gezi planınız için Booking sizlere bir tık ötededir. Bütçenize en uygun oteli araştırmak, diğer oteller ile karşılaştırma yapmak ve içinize sinen en uygun otele rezervasyon yapmak için kullanabileceğiniz bir uygulama. Bunun yanı sıra 7/24 iletişim kuralabileceğiniz müşteri hizmetleri ile de en iyi 13 seyahat uygulamasından biri. 

Couchsurfing

Seyahatlere çıktığınızda konaklamanız ücretsiz olsa nasıl olurdu? Yeni insanlarla sosyalleşmek isteyen bir ev sahibi misiniz? İşte bu iki konuyu buluşturan Couchsurfing, evini gezginlere ücretsiz olarak açmak isteyen ev sahipleri tarafından kullanılıyor.

Airbnb

Seyahat edeceğiniz şehirlerde yerli halkın evlerinde kalmak kulağa nasıl geliyor? Airbnb, işte bu noktada devreye giriyor. 100’den fazla ülkede gezginler için belirli süreliğine kiralık evleri bulabileceğiniz uygulamada, ziyaretçi yorumları üzerinden de fikir sahibi olabilirsiniz. Son yılların en popüler konaklama uygulaması olan Airbnb ile artık seyahatleriniz kolaylaşıyor. Tıpkı otel rezervasyonu yapar gibi ev rezervasyonu yapabileceğiniz bir uygulama. Bu sayede birbirinden farklı evlerde konaklayabilir, sıra dışı deneyimler yaşayabilirsiniz. Lüks evlerden, loft dairelere kadar sınırsız seçenek ile Airbnb hayat kolaylaştıran seyahat uygulaması. Kiralamak istediğiniz eve ait tüm özellikleri görebilirsiniz. Filtreleme özelliği ile de hayalinizdeki kiralık evi rezerve edebilirsiniz. Başkasının evini kiralayabilme imkanı sunan Airbnb aynı zamanda kendi evinizi de kiralama seçeneği de sunuyor. Yurt dışına gidecek olanların mutlaka göz atması gereken bir uygulama olduğunu belirtmek de fayda var.

Hostelworld

Özellikle yurt dışı seyahatlerimizde uygun fiyatlı konaklama bulmak bazen sorun olabilir. Bu noktada hosteller imdadımıza yetişiyor. Hostelworld’de neredeyse dünyadaki tüm hostelleri bulabileceğiniz bir mobil uygulama. Hostelworld sırt çantalı gezginlerin özellikle tercih ettiği uygulamalardan biri. Otellerde konaklamanın kimi zaman bütçenizi zorladığı anlar oluyor. İşte Hostelworld o an devreye giriyor. Dünyanın hemen hemen her yerinde, 170’den fazla ülkeden, 33.000’i aşkın konaklama tesisini sizler için listeliyor. Yurt dışı seyahatlerinizin kurtarıcılarından biri olarak uygun fiyatlı konaklama seçenekleri sunuyor.

en iyi seyahat uygulaması, akıllı telefonuna bakan kadın

En İyi Navigasyon ve Yol Bulma Uygulamaları

Seyahatlerimizde navigasyonun yeri çok büyük. Özellikle yeni yerler keşfetmeyi ve sınırların dışına çıkmayı seviyorsanız, bu uygulamalar sizin için olmazsa olmaz.

Google Maps

Dünyada en çok tercih edilen navigasyon uygulaması Google Maps, size ücretli yollarını, trafik durumunu ve rota seçeneklerini gösteriyor. Üstelik seslendirmeyle beraber! Bilmediğimiz bir adrese giderken yardım aldığımız ilk uygulama Google Maps. Bu bakımdan hayat kolaylaştıran seyahat uygulamaları arasında tartışmasız en iyisi. Navigasyon, rota belirleme denince akla ilk gelen Google Maps sizin için seyahatinizi planlıyor. Gitmek istediğiniz yerin fotoğraflarına, bölge hakkındaki yorumlara rahatlıkla erişim sağlayabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra gitmek istediğiniz yeri favorilerinize ekleyebilir ya da rotanız üzerinde birden çok durak ekleyebilirsiniz. Google Maps’in bizce en başarılı özelliği ise çevrimdışı olarak da kullanılabilirliği. Gideceğiniz yerde internet bağlantısı olmasa bile sizi o bölgeye rahatlıkla ulaştırıyor. Sadece internet bağlantısına sahipken gitmek istediğiniz yere ait haritayı indirmeniz gerekiyor.

Maps.me

İnternet kullanmadan çalışan bir navigasyon programı arıyorsanız, Maps.me’yi mutlaka indirin. Ondan sonra yapmanız gereken tek şey, navigasyon hizmeti beklediğiniz noktaların haritalarını indirmek.

En İyi Mekan Bulma Uygulamaları

Yeni yerleri keşfetmek her zaman insanı canlandırır. Peki, yeni mekanlar? Hiç bilmediğimiz bir şehre gittiğimizde, mekanlar bizim için tam bir muammadır. Nereye gitmeli, en iyi fiyatlar ve lezzet nerede?

Karşınızda bu sorulara cevap veren mobil uygulamalar:

Foursquare

Foursquare, “Nerede olursanız olun, harika mekanlar aramanıza ve keşfetmenize yardımcı olur.” mottosuyla hareket ediyor. Uygulamaya ilgi alanlarınızı ve konumunuzu giriyorsunuz, size en yakın ve en çok sevebileceğiniz noktalar ekranınıza geliyor. Üstelik ziyaretçi yorumlarını ve mekana verilen puanları da görüntüleyebiliyorsunuz. Foursquare “Nerede olursanız olun, harika mekanlar aramanıza ve keşfetmenize yardımcı olur.” mottosu ile hizmet vermektedir. Tek yapmanız gereken ilgi alanlarınızı ve bulunduğunuz konumunuzu uygulamaya belirtmek. Ardından size en yakın ve ilgi alanlarınıza en uygun rotaları listeliyor. Lezzetli yemeklerin olduğu restoranlardan, eğlence mekanlarına kadar pek çok seçeneği sizlere sunuyor. 

Zomato

Gideceğiniz restoranın menüsüne önceden göz atmak istemez misiniz? Zomato tam olarak bunu yapıyor, ayrıca restoranın konum bilgilerini ve ziyaretçi yorumlarını kullanıcılarına ulaştırıyor. Yemek yemek seyahatlerin en lezzetli buluşma noktasıdır. Şüphesiz hepimiz gideceğimiz yere ait meşhur yemekleri araştırıyoruz. Yemeksiz bir seyahat düşünülemez desek abartmış olmayız. 🙂 Zomato da gitmek istediğiniz restoranın menüsünü sizler için araştırıyor. Ziyaretçi yorumlarına göre size en uygun restoranı konum bilgileri ile listeliyor. Hal böyle olunca restoranda herhangi bir sürpriz ile karşılaşmıyorsunuz. En iyi 13 seyahat uygulamasında Zomato listenin olmazsa olmazı.

Seyahatinizi Kolaylaştıran Bonus Uygulamalalar

Bulunduğunuz konuma en yakın cazibe merkezlerini keşfetmeye ne dersiniz?

CityMapper

Uygulama, yakınızdaki gezip görülecek yerlerin yanı sıra ulaşımın her alanında size destek veriyor.

Evernote

Özellikle blogger’ların tercih ettiği Evernote uygulaması notlarınızı sizin için saklıyor. Seyahatinizi sizin için organize eden bu uygulama yolculuklarınızda işinizi epey kolaylaştırıyor. Rezervasyon emaillerinden, adreslerinize; gezi notlarınızdan, küçük detaylara kadar her şeyi sizin adınıza düzenliyor. Aynı zamanda uygulamanın yüklü olduğu tüm cihazlarda da senkronize olabilme özelliği de kullanışlılığını artırıyor. 

Wallet

Seyahat bütçenizi sizin adınıza planlayan bir uygulamaya ne dersiniz? Tüm gezi boyunca gerçekleştireceğiniz harcamaları kontrol altına alabilirsiniz. Hatta arkadaşlarınız ile birlikte farklı para birimleri, banka ve finans kuruluşlarını aktif bir şekilde takip edebilirsiniz. Bu sayede mali durumunuz seyahatiniz boyunca kontrol altında olur. Hayat kolaylaştıran seyahat uygulamaları arasında muhakkak yer vermeniz gereken bir uygulamadır.

Rail Planner

Rail Planner, İnterrail seyahati gerçekleştiren gezginlerin ve trenle Avrupa’yı gezmek isteyenlerin tercih ettiği bir uygulama. Çevrimdışı kullanımının olması da erişilebilirliğini artırıyor. Trenlerin geliş-gidiş saatlerini, kodlarını ve bilet ücretlerini öğrenebilir; hangi tren saat kaça hareket edecek rahatlıkla görebilirsiniz. Ekstra ücret ödemeden sahip olabileceğiniz bu uygulama sayesinde tüm Avrupa’yı tren ile seyahat edebilirsiniz.

Packpoint

Seyahatinizi sizin için organize eden bir uygulamaya ne dersiniz? Packpoint en iyi 13 seyahat uygulama listemizde yer alıyor. Seyahate çıkarken yanınızda bulundurmanız gereken eşyaların listesini sizler için hazırlıyor. Nereye gideceğinizi, gezi tarih aralığınızı ve çamaşır yıkama imkanınızın olup olmadığını belirtmeniz yeterli. Gideceğiniz şehrin hava koşullarını dikkate alarak kişisel eşya listesi hazırlıyor. Siz de eşyalarınızı valizinize koydukça tik atıyorsunuz. Böylece eksiksiz bir valiz ile kusursuz bir geziye çıkıyorsunuz. “Acaba botları mı unuttum mu?” “Güneş gözlüğüm yanımda mı?” derdine son.

Yorum ekle