Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Seyahatlerde Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?

Seyahatlerde Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?

Tüm gün bedenimizi taşıyan ayaklar vücudun en önemli ve zor işlevlerinden birini gerçekleştiriyorlar. Bu yüzden onlara verdiğimiz önem epey yüksek olmalı. Doğru ayakkabı seçimi bu önemle doğrudan alakalı. Çünkü ayağın kendini iyi hissettiği ayakkabı sayesinde iyi bir gün geçirebiliriz. Seyahat ederken ayaklarınızı bir öncelik haline getirmek sizi birçok potansiyel tatsızlık ve kazadan koruyacak ve evden uzakta geçirdiğiniz zamanın tadını çıkarmanıza yardımcı olacaktır. Evet, bu yazıda seyahat ettiğimiz yerlere göre değişen ayakkabı tercihlerimiz hakkında bilgi vereceğiz. Seyahatlerde Uygun Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?

seyahatlerde-ayakkabi-secimi-2.jpg

Yolculuk İçin Kıyafet Önerileri: Kadın Sürücülere İpuçları yazımız için tıklayın.

Seyahatlerde Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı? Ayağa Uygun Ayakkabı Nasıl Olur?

  1. Sağlıklı ayakkabı, burun kısmına yakın yerden olmalıdır. Ayak yapısına uygun şekilde parmakların yürürken büküldüğü yerden kıvrılmalıdır.
  2. İki parmağımızla bastırdığımızda kolaylıkla ezilmeyen ayakkabılar daha sağlıklı olur.
  3. Ayağınıza giydiğiniz ayakkabının topuk kısmının yumuşak olmaması gerekir. Çünkü topuğumuzu sıkı bir şekilde kavramalı. Ayrıca ön kısmı geniş olan ayakkabılar tercih edilirse daha konforlu olur.
  4. Yalnızca görünüşüne kapılarak ayakkabı seçimi yapmamalı ayak sağlığınızı düşünmelisiniz.
  5. Sivri burunlu ayakkabılar tercih ederken parmaklarınızda oluşabilecek şekil bozukluğunu göz önünde bulundurun.
  6. Ortopedik ayakkabılar ayağınız için en konforlu ayakkabı çeşidi olabilir. Bununla beraber ayağınızın hava almasını engelleyen ayakkabılara hiç yanaşmayın.
  7. Ortopedik ayakkabılar, taşıyıcı noktaları desteklediği için vücudun rahat taşınmasını sağlar, omuriliğin duruşunu destekler, yürüyüşü rahatlatır ve yorulmanızı geciktirir.
  8. Tercih edilen ayakkabılar, günlük yaşamınızda kullanımınıza uygun olmalı. Mesela taban kısmı zeminden gelecek darbeleri engelleyecek kalınlıkta olsun ki ayağınız zarar görmesin. Ama yürürken ayağımızın aldığı kıvrımları engellemeyecek esneklikte de olsun.
  9. Ayakkabı, tam ortasından kolayca bükülmeme özelliğine sahip olmalıdır.
  10. Ayakkabının burun kısmı topuk kısmının tam tersi şekilde çok sert olmamalı ve parmakların rahat edebileceği seviyede olmalıdır. Burun kısmı parmaklara baskı yapmamalı ve bir parmak boşluk olmalıdır.
  11. Ayakkabı, elimize alıp bükmeye çalıştığımızda kolaylıkla bükülmemelidir ve düz topuklar yerine 2 cm. yükseklikte ayakkabı tercih edilmelidir.
  12. Ayakkabının çamaşır makinesinde ılık su ile yıkanabilir olması hijyen açısından avantajlı olur. Yıkama sonrası normal bir oda sıcaklığında veya hafif serin bir yerde kurutulmaya bırakılması gerekir. Ve nemi kalmayacak şekilde kuruduktan sonra giyilmesi daha doğru olacaktır.
  13. Ayakkabıları dinlendirerek giymenin de ayakkabının ömrü ve ayak sağlığı açısından büyük önemi var. Aynı ayakkabıyı her gün yerine bir alternatifi ile değiştirerek giymek gerekiyor. Bu sayede hem koku hem ayakkabı ömrü hem de ayak sağlığı açısından daha avantajlı olabilirsiniz.

Seyahatlerde Ayakkabı Seçimi Nasıl Olmalı?

İsterseniz ülkeler arası uçakla bir yolculuk yapın isterseniz de başka şehre araba yolculuğu yapın. İsterseniz okyanus üzerinde uzun bir uçuş ya da vapur seyahati olsun. İster iş için olsun ister eğlence amaçlı.. Her ne sebeple yola çıkarsanız çıkın ayaklarınızın rahat etmediği her yolculuk seyahatinizi berbat edebilir. 

Pek çok değişken, seyahatlerinizde ayak ağrısı çekmenize sebep olabilir. Bu yüzden onları yolculuk boyunca ve sonrasında daha mutlu ve sağlıklı kılmak çok önemli bir mesele.

Ayakkabılar giyildikçe ayağınızın şeklini alır. Bu yüzden daha önce hiç giyilmemiş yeni ayakkabılarla seyahate çıkmak sizi biraz zorlayabilir.Bu açıdan işinizi şansa bırakmasanız daha iyi olur. Giyerken rahat olduğunuzu hissettiğiniz kemerli ve hafif, alçak topuklu ayakkabıları tercih ederseniz oldukça rahat edersiniz.

Yolculuğunuzun sebebi iş değil de gezi amaçlı ise daha sportif ayakkabılar tercih ederseniz Rahat edersiniz. Çünkü spor ayakkabılar genellikle ayak fonksiyonunu iyileştirebilir, ilişkili ağrıları ve diğer ağrıları giderebilir. Sportif ayakkabı seçimleri bu konuda her zaman ideal olanlardır. Spor ayakkabılar ayaklara eşit yük dağılımı sağlar. Bu sayede  ve basınç ve sürtünmeyi ortadan kaldıran anatomik olarak şekillendirilmiş ayak tabanları da öyle.

Uygun kemer ve topuk desteği, özellikle düz olmayan yüzeylerde yürüyecekseniz, ayak ve bacak ağrısını önlemede çok önemlidir.
 

Tatil İçin Ayakkabı Seçimi

Tatile giderken gideceğimiz yer kadar düşündüğümüz bir şey daha var: tatil ayakkabısı seçimi. Hangi mevsimde tatile gidilecek olursak olalım aklımızı kurcalayacaktır bu soru.

Tatil kıyafeti seçimi gidilecek olan tatil yerine ve hava şartlarına göre çok kısa sürede yapılabilir. Ama ayakkabı seçimi maalesef kıyafet seçimi kadar kolay değil. Bunun farklı sebepleri vardır. İlki tatil yerinde gidilebilecek olan yerlere hâkim olunmaması denebilir. Diğeri ise ayakkabının kıyafete göre çok daha fazla yer kaplamasından kaynaklanıyor. Her parça kıyafete bir ayakkabı koyamayız. Bu yüzden hiç kendisine yük olabilecek ek bir nesnenin bavulu içerisinde yer almasını istemez.

Yaz Tatilleri İçin Ayakkabı Seçimi

Yaz aylarında yapılacak tatillerde sandalet en çok tercih edilendir. Sandalet kendi içerisinde de birçok farklı modele sahip. Düz tabanlı, dolgu topuklu, ince topuklu, ipli, bağcıklı, bantlı, renkli, boncuklu ve daha pek çok alt başlıkta incelenebilecek sandalet modeli mevcut. Bu ayakkabı modellerinin şort, elbise, etek, pantolon gibi her tür kıyafet ile kombinleyebilirsiniz. Öte yandan şık ve ince spor ayakkabıları yada hafif topuklu dans ayakkabıları da tercih edilebilir. 

Kış Tatilleri İçin Ayakkabı Seçimi

Kış tatili içinde oldukça bol alternatif vardır ama bunları tek tek tercih etmek biraz yük olabilir. Çünkü kışlık  ayakkabılar cüsse olarak zaten oldukça büyükler. Bu yüzden bir ya da iki tane yanımıza almak yeterli olacaktır. Eğer kayak merkezi tarzı yerlere gidecekseniz kar botları çok işinize yarar. Diğer türlü de ayağınızın rahat ettiği bir bot veya çizme gideceğiniz her yerde işinizi görür. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle